05-01-07

gruwel

Ik snap het niet. Ik snap het écht niet. Het gaat in mijn hoofdje niet in.

Misschien is er iemand die het kan uitleggen:

 

Wat is er zo anders aan een persoon binnen of buiten een relatie?

Ik maak het geregeld mee en eerlijk gezegd keert het mijn maag.

U kent ze wel...de boosaardige exverhaaltjes....

 

Wat drijft in hemelsnaam een mens zo ver om, eens de relatie gedaan, de andere persoon in kwestie te gaan 'zwartmaken'?

Gedurende de hele relatieperiode was hij/zij 'het beste dat er was'. Hij/zij maakte hem/haar zooo gelukkig. Hij/zij was alles.

Eens hij/zij dan besluit om van mening te veranderen, want dat is eigenlijk toch het punt bij het beeindigen van een relatie, dan o dan blijkt de andere persoon ineens altijd al een kreng/kl**tzak/bitch/loser te zijn geweest...

Nu vraag ik dus af:

1* waren al de goddelijke verhaaltjes tijdens de relatie dan leugens?

2* ondergaat de 'tegenpersoon' werkelijk een gedaanteverwisseling van de één op de andere dag?

3*  liegt men dan na de relatie omdat het persé nodig is de andere in diskrediet te brengen en geeft dit dan een beter gevoel?

 

Waarom zegt men niet gewoon: jij blijft jij ondanks het feit dat je me gekwetst hebt?

Ook al heb ik niet véél exen, ik heb in het verleden met geen één zulke zaken voorgehad. Ieder zijn leven terug in alle respect.

 

Sorry hoor ,ik begrijp zo'n mensen niet. Sterker nog, ik weiger nog naar zulke onzin te luisteren.

Zo'n mensen mogen van mij verticaal het classement in.

Laat het dan toch maar voornemen 1 voor 2007 zijn.

12:41 Gepost door bibien in Liefde | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

. Ik geef je 100% gelijk! Ineens beginnen venijnig doen en liegen, dat zou ik nooit doen op zo'n manier! Dat zou alleen maar iets - absoluut niet positief - over mezelf zeggen... Zelf zit ik nog op dezelfde gang op kot als mijn ex en ik moet zeggen dat dat in het begin niet altijd even makkelijk was, maar we zijn wèl altijd vrienden gebleven en dat zullen we hopelijk altijd blijven. Want ondanks dat we uiteindelijk niet bij elkaar pasten in een relatie, het is en blijft een lieve jongen.

Gepost door: Twinkeltje | 05-01-07

wel het kan zijn dat je ogen opengaan en blijkt dat je ex echt een ontzettende loser is.
maar ik denk dat het gewoon een afweermechanisme is of zoiets. beter je kwaad maken op iemand dan je vreselijk ellendig voelen over die iemand. maar uiteindelijk komt dat punt van ellendig voelen er wel, hoor. dan komt het zelfs nog harder aan.
en er is nog een verschil tussen slecht over iemand praten (want doet iedereen dat niet over zijn ex, zo van: 'bwa, hij snurkte toch vreselijk hard.' en die persoon ook echt aanvallen.
maar toch, als je die dingen allemaal moet aanhoren...

Gepost door: beate | 05-01-07

Vriend of vijand? Wanneer een relatie stopt om welke reden dan ook, blijft er minstens 1 persoon over met pijn of verdriet. Hoe het aanvoelt, hangt af van de situatie waarin de andere is achtergebleven. Leugens verspreiden, daar kan ik niet tegen, dat is "vuil spel" spelen en kan onder geen enkel beding goedgekeurd worden. De andere uitmaken al evenmin. In een relatie ben je met twee, met twee keer "goede" en "minder goede" kanten. Die ken je meestal en die aanvaard je of niet. Wanneer het over is hoef je daar niet op terug te komen.
Ik denk dat het een eerste reactie is van die persoon; woede, frustratie, zich gekwetst voelen, met zichzelf geen raad weten.... Daarom dat het beter is om er een tijdje over te laten gaan en dan alles eens op een rijtje zetten, meestal kom je dan toch wel tot andere conclusies hoor..
Bibien, laat jij ook alles bezinken vooraleer je in de tegenaanval gaat, want ook jij zal wel het één en ander moeten verwerken in deze situatie... Het is voor jou natuurlijk niet leuk omdat men je wil raken waarschijnlijk (ik veronderstel maar).
Maar je kan beter niet te snel reageren, je moet vooral zien dat je zelf geen spijt krijgt van wat je zegt of doet.
Pijn zou er natuurlijk niet mogen zijn, verdriet is anders. Pijn heb je wanneer je het gevoel hebt dat je "onrecht" is aangedaan.... Verdriet (kan ook pijn doen) heb je wanneer je kan terugdenken aan hetgeen mooi is geweest...
Troost je meisje, ik heb mijn deel ook gehad hoor, voornamelijk dan de "pijn"... maar als het je kan troosten, hij is zelfs bij mij weggegaan.
De pijn heeft zelfs geen plaats gemaakt voor verdriet, want hij was het niet waard....
Het is voor mij een gesloten hoofdstuk, ik heb er mijn les uit getrokken en die les is het enige dat ik eruit onthou...
Bibien, hou het hoofd koel, en ik wens je nog veel sterkte en moed om het op de positieve manier aan te pakken...

Groetjes,
So far, so close

Gepost door: So far, so close | 05-01-07

@ so far so close and beate Laat ons het zo stellen dat ik het ook vaak zie in mijn vriendenkring :-). Het grave is dan nog dat veel van de koppels nadien terug bijeenkomen...
Dan is voor mij het hek helemaal van de dam..
van goed naar slecht en weer omgekeerd.
zucht.
Enfin, laat ik het erop houden dat ik graag zou hebben dat mensen mij ofwel goed ofwel slecht (slechte woordkeuze hier maar ik kom niet op een betere) vinden vanaf de start. Respect voor beide. Het kan niet met iedereen klikken.
Wat me enorm aanspreekt in je reactie is het verschil tussen verdriet en pijn! Zo ver was ik nog helemaal niet! Chapeau ook voor het feit dat je inziet dat in zo'n geval beide partijen veel te verwerken hebben! Het is niet omdat je een bepaalde keuze (dient te) maakt dat je evengoed geen verdriet kan hebben.
Woorden van een wijze dame hier! Ik leer bij :-)
@ beate: ik snap je wel. Vaak is het een reactie van woede. Maar ik vraag me toch af of je op een bepaalde leeftijd/ervaring niet tot besef komt dat je je woede ook anders kan uiten..

Gepost door: bibien | 05-01-07

ja, de manier van je gevoelens te uiten hangt van persoon tot persoon af.
ik denk dat sommige mensen het nooit leren om die woede onder controle te houden. waardig afscheid nemen is niet iedereen gegeven.
ma kom, ik ben hier weer ah reageren op dingen waar ik niet veel van af weet. :D

Gepost door: beate | 05-01-07

Geen reactie... ... wel wensen voor een mooi, gezond, happy, liefderijk en succesvol 2007!
Groetjes,
JB

Gepost door: Joe Bradley | 05-01-07

@bibien Inderdaad, als het niet "klikt" moet men dat aanvaarden, en soms kom je daar niet meteen achter... en moet je de ander loslaten... voor jezelf en voor die andere. Niks is pijnlijker dan iemand aan het lijntje houden.
Het stopzetten van jullie relatie zou bij hem geen pijn mogen doen, het is geen "onrecht". Hij ervaart "pijn" terwijl het "verdriet" zou moeten zijn....
Klinkt allemaal ingewikkeld maar er is wel degelijk verschil hoor...
Bibien ik weet niet wie "de andere" is maar probeer het hem misschien uit te leggen, zijn "verwerkingsproces" zal hierdoor misschien positief kunnen beïnvloedt worden. Wat het voor jou ook weer makkelijker kan maken.

Groetjes,
So far, so close

Gepost door: So far, so close | 05-01-07

Ieder geval van scheiding ligt natuurlijk anders maar iedereen heeft zijn goede en minder goede kanten.Als je elkaar begrijpt en elkaar graag ziet en respect hebt voor elkaar dan kan je leven met die minder goede kanten maar als een relatie misloopt dan hebben velen de neiging deze in het lang en het breed te verkondigen met nog dikwijls een schepje er boven op.Bij ons is het woordje scheiden ook al eens gevallen en toen al was duidelijk dat wij begrip zouden hebben voor elkaar als het niet meer gaat dan is dat maar zo maar daarom hoef je geen ruzie te maken integendeel het zou zelfs kunnen dat het terug beter gaat dan tijdens de relatie zelf.Natuurlijk heb je ook mensnen die scheiden om dat het echt grof is ik denk maar als er iemand zijn partner slaat en dergelijke dan kan ik het toch zeer goed begrijpen dat er daar geen goed woord over gezegd wordt.Och ja mensen zitten nu eenmaal raar in elkaar je hebt er dan ook die scheiden en als de enen of de andere terug een relatie heeft of het goed doet die dan jaloers zijn tot en met en dergelijke.Ach Bibien je moet het je niet aantrekken maar soms is het lastig he de dinges des levens.

Gepost door: jurgen | 05-01-07

@ jurgen helaba Jurgen, glad you're back :-)
Ik vind je blogje niet terug...
Heb je de url voor mij?

Gepost door: bibien | 05-01-07

hoi, je hebt hier wel gelijk hoor.
Het kan verkeren ...
liefs, BB

Gepost door: Black Bird | 05-01-07

dikwijls is het een punt van zwakte, maar in die zin (ik praat dan over de mannenkant) dat het nooit hun fout is, om eigenlijk hun eigen vel te redden. ik heb al genoeg gezaag moeten horen van mannen waarvan ik later de conclusie moet trekken dat het dikwijls aan hun zelf ligt.

Gepost door: watje | 05-01-07

*** Ik heb ook een hekel aan zulke mensen en kan het niet laten om hen de mond te snoeren .

In elk geval voelt hij/zij zich een slachtoffer van hem/haar ... door hem/haar bedrogen en door hem/haar uitgespuwd . En waarachtig ... ineens verandert hij/zij in een haatdragend persoontje die de ander(e) (ter dood veroordeelt).

Ik wijs met geen vinger naar ' het is de schuld van de mannen ' noch over ' het is de schuld van de vrouwen ' . Het hangt alleen maar af wie zich het grootste slachtoffer voelt .

lieve groet

Gepost door: Ellen | 05-01-07

upsendowns.
Veel moet je er nog niet van verwachten zulle maar ik zal in de toekomst mijn gevoelens en of frustraties daar wel kwijt kunnen.

Gepost door: jurgen | 05-01-07

tja Bij mij ligt het toch even anders. Ik zweeg 20 jaar lang. Als ik nu nog zou zwijgen dan was ik er niet meer. Bij mij was het een kwestie van leven of dood, letterlijk! Mensen in mijn situatie moeten over hun verleden kunnen praten, de ogen van anderen open laten gaan! Het kan ook een hulp zijn om anderen, die hetzelfde meemaken, te laten zien dat er wel een uitweg is, hoe moeilijk ook. Neen, sorry, maar ik zwijg niet meer.

Gepost door: beesken | 06-01-07

Ik... denk dat alles afhangt van de manier waarop de relatie is stuk gelopen!Als het enkel komt doordat een koppel niet meer op dezelfde golflengt zit denk ik niet dat ze elkaar zomaar zullen afbreken.Als er echter op de één of andere manier geweld bij te pas is gekomen is dat een andere zaak natuurlijk!Groetjes en nog een fijne dag verder

Gepost door: curly | 06-01-07

Ja ergens is het erg! Ik heb het nog nooit zelf voorgehad maar ik denk dat het een soort bescherming voor jezelf is...hij/zij was mij toch niet waard, hij/zij is slecht dus ander en beter...allee ja zonder reden dan!

Wat ik wel heb: vroeger dacht ik altijd dat je best nog wel vrienden kan zijn eens de relatie verbroken is, nu denk ik daar sinds een jaar anders over...je bent gekwetst en wil die persoon wel het beste wensen enzo maar diep vanuit je hartje gaat dat toch niet, jij wil het beste in zijn/haar leven zijn! Misschien daarom dat iedereen zo hard wordt na een relatie!

LIEFS en geniet nog van het weekend!!!

Gepost door: prinsesje | 07-01-07

1 ding moet je onthouden... HET IS EN BLIJFT NIET NORMAAL !

Kus

Gepost door: Another-man | 07-01-07

*** Alvast een knuffeltje van mij

Gepost door: Ellen | 07-01-07

De commentaren zijn gesloten.