09-01-07

Ze zijn zo lief mijnheer

Gisteren (zoals verwacht) iets mindere dag. Vragen, véél vragen.

Vandaag koppijn maar ach, soms doet wijn vergeten.

Gelukkig had ik s’avonds iets aan de hand. Gelukkig kon ik onzin verkopen tegen mensen. Zinloos gelul op een vergadering die me eigenlijk niet kon boeien. Gisteren toch niet.

 

Wat maakt het leven moeilijk? Of maken we het gewoon zelf moeilijk?

Is het niet zo dat we soms gewoon te lief zijn voor onszelf?

Neem nu bijvoorbeeld mijn stoppen met roken. Al maanden maak ik mezelf blaasjes wijs. En soms komt het verstand naar boven en denk ik van: ach trut, wees toch gewoon niet zo lief voor jezelf en stop gewoon ondanks alle bijwerkingen die je denkt te zullen krijgen.

 

Zo ook op andere gebieden. Keuzes maken lijkt soms zo moeilijk. Maar is het dat ook? Zou de keuze niet makkelijker zijn als we gewoon even geen rekening hielden met de gevolgen die we eventueel zouden kunnen ondervinden? Als ik dat kies, dan gaat MIJN hartje bloeden. Als ik dat kies dan ga IK er misschien spijt van krijgen. Als ik dat doe dan heb IK er misschien negatieve nadelen bij.

Is het niet véél makkelijker om gewoon keuzes te maken zonder steeds aan de arme ik te denken?

 

Ik probeer mijn leven eenvoudiger te maken. Ik probeer nu mijn beslissingen te nemen zonder steeds aan mijn gevoelspersoon te denken. En de eventuele gevolgen draag ik zonder té lief te zijn voor mezelf. Het kan kwetsen, het kan me slecht doen voelen maar ik doe het. Zelfs verdriet doet je beseffen dat je leeft.

 

Ik ga rechtdoor nu. Zonder omkijken en misschien met aanwezige en toekomstige verdrieten.

En samen met het feit dat ik minder rekening ga houden met mezelf ga ik tevens ook minder rekening houden met anderen.

 

Ikzelf, ik ben gewoon soms te lief voor mezelf mijnheer.

En anderen? Anderen zijn gewoon soms niet lief genoeg mijnheer.

12:30 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

vond het eerst vreemd om te lezen dat je minder lief wil zijn voor jezelf. maar als ik er tegoei over nadenk... you're damn right! (dan heb ik het vooral over minder lief zijn voor mezelf) weer iets om mee te nemen in het nieuwe jaar. :)
en aan mezelf: 'beate, kind, ga studeren!!' :)

Gepost door: beate | 09-01-07

Andere visie Lief zijn voor jezelf.... daar begint alles toch mee en daar eindigt het ook vaak mee...
Alles wat je doet en beslist moet je in eerste plaats voor jezelf doen... Jij moet je goed voelen bij elke keuze die je maakt en zelfs al doet die pijn dan betekent dat ook dat je lief bent voor jezelf.
Zelfs al moet je moeilijke keuzes maken voor bijvoorbeeld je kinderen,... kan pijnlijk zijn en zij komen natuurlijk op de eerste plaats... maar je moet toch steeds aan jezelf denken hoor... als jij je ergens niet goed mee voelt, dan kunnen de anderen (zelfs je kinderen) dit ook niet... want zij merken het hoor als je je er niet goed in voelt...
Bibien zelfs al ga je nu rechtdoor, dan doe je dat toch voor je eigen "goed" gevoel...
Wees maar lief voor jezelf en maak die keuzes waar je je goed bij voelt, nu maar ook naar de toekomst.... overweeg je beslissingen met in je achterhoofd dat je je er later ook nog goed mee moet voelen....
Ben zeker weer ingewikkeld bezig??

Groetjes,
So far, so close

Gepost door: so far, so close | 09-01-07

hoi, Elke beslissing die ik maak komt uit men gevoel.
Niet altijd de juiste keuze maar ik ben ook maar een mens.
En in laatste instantie ben ik ook niet lief voor mezelf,
liefs, BB

Gepost door: Black Bird | 09-01-07

*** Raar ...
Lief zijn voor mezelf lukt me alleen als ik er anderen ( die me nauw aan het hart liggen )niet mee benadeel .

Ach er zijn zoveel manieren om lief te zijn voor jezelf ... denk ik ... tenminste ... als je anderen ... euhm ...

lief groetje

Gepost door: Ellen | 09-01-07

Andersom Hee Bibien, is het niet net andersom ? Je zegt dat je te lief voor jezelf bent, omdat ... ? Omdat een aantal dingen niet lukken, omdat je niet snel of niet goed kan kiezen, omdat je niet kan roken, ... en je denkt dat je dat niet kan omdat je te lief voor jezelf bent. Zelfbehoudend zou ik dat misschien eerder noemen. Volgens mij klinkt het eerder alsof je te streng bent voor jezelf, want op zich is het normaal dat een aantal dingen niet direct lukken en tijd vragen, je moet alleen oppassen met je er al te slecht om voelen, en dan nog strenger tegen jezelf willen zijn, en door die interne dwang of schuld, krijg je net een tegenovergesteld effect.
Enfin : maar misschien projecteer nu iets teveel, want ik ben soms nogal laks, slordig, en kan me er enorm schuldig over voelen, maar anderszijds is het gewoon hoe ik ben. Dus moet ik proberen, leren, dat meer te aanvaarden, en dat niet steeds proberen weg te stoppen. Dus moet je net *wel* lief zijn voor jezelf, en dan van daaruit kan je weer voort evolueren. Denk ik. My two cents ;-)

Dus in mijn geval : okeeee, ik ben slordig, chaotisch, en doe liever leuke dingen, en hoe kan ik dat nu constructief aanpakken, dat ik én de leuke dingen kan doen, én de stomme dingen, die moeten. Want als ik een planning maak met alleen de stomme dingen, ben ik al zo trots dat ik toch alleen de leuke dingen ga doen, zo ben ik dan :-) En me daar nog extra stom vinden, natuurlijk.

Gepost door: nathan | 10-01-07

De commentaren zijn gesloten.