24-01-07

hot stuff van deze tijd

"je hoeft niet knap te zijn om geluk te hebben" zei iemand me overlaatst.

Nee maar het helpt wel! was mijn antwoord.

 

En toen begon ik me af te vragen: is dat zo? Kan je meer geluk creeren als je knap of mooi bent?

 

JA! is mijn eindconclusie.

 

Maar dan volgt de vraag in mijn hoofd: Wie bepaalt eigenlijk wat 'knap' is?

Zou 'knap' eigenlijk tijdsgebonden zijn? Men denken maar aan vb de Rubensvrouwen die in zijn tijd werkelijk 'hot stuff' waren.

En zo lijkt het wel of elke periode in het verleden zijn eigen smaak van 'knap' heeft...

En ja, natuurlijk verschillen smaken maar wat vormt nu nét die smaak? Waarom valt de ene op blond en de andere op bruin?

 

Zelf hoor ik geregeld dat ik er wel mag zijn. Aantrek en aandacht van mannen genoeg. (niet dat het me echt kan raken). Blijkbaar ben ik dan nu het 'type' dat in de juiste 'smaaktijdsperiode' zit.

 

En kan ik dan meer geluk creeren? Of heeft het een andere naam?

 

Zo slaagde ik erin om op kerstavond zelf een 'vergeten te bestellen' fondueschotel voor serieus wat mensen op te trommelen door eens lief en lonkend te lachen naar de slager...

'Voor iemand die eruit ziet zoals jij doe ik het wel' was zijn antwoord...

 

Of zo kreeg ik geen boete om door het rood te rijden...toen ik wat flirtend een glimlach gooide... 'ach, ga maar' zei de agent toen ik een engelengezichtje trok...

 

Ik kan eigenlijk zo nog 101 voorbeeldjes geven...

En nu vraag ik me écht af....of ik dit ook gedaan had gekregen moest ik in een andere 'knapsmaakperiode' gezeten hebben...

Moest ik niet toevallig onder de noemer 'mooi' vallen, hadden het dan boterhammekes met choco geweest met kerstmis? En had ik dan een boete gehad?

 

 

13:44 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

verdorie bibien! zo een mooi (hehe) onderwerp om over te discussiëren en net dan moet ik studeren. :)
ik denk dat mooie mensen het gemakkelijker hebben in het leven. maar ik denk ook dat het met meer dan enkel mooi zijn te maken heeft. alle, zelf ben ik nu nie echt een beeb, maar lelijk ben ik nu ook weer niet. maar ik pas de 'ik ben lief en onschuldig' en 'oh prins op het witte paard, red mij!' - strategie graag toe. daar vallen mannen ook wel voor. hehe!

Gepost door: beate | 24-01-07

hoi ik noem mezelf ook niet mooi of knap.
Aandacht en blikken genoeg maar ...
Kortom ik val op in een menigte, maar
of ik daar een boete zou voor krijgen tja.
Bedenking, bedenkelijk. En ik tart graag hun verbeelding tot daar!
Liefs BB

Gepost door: Black Bird | 24-01-07

Wat vanbinnen zit... ...komt er ook vanbuiten uit. Zo denk ik maar. Oke, ik zie er zelf ook niet slecht uit (ahum ahum), maar het gaat 'm vooral om UITSTRALING. Mensen zeggen vaak: Je straalt "iets" uit en dát maakt je aantrekkelijk.
Ten andere, we zeggen hier allemaal van onszelf dat we best wel meevallen, waaruit ik afleid dat we allen vrouwen zijn met zelfvertrouwen (of toch genoeg allez)... En dat stralen we dan ook uit.
En dat is dan ook volgens mij de reden waarom we nooit bokes met choco moeten eten op kerst!
;o)

Gepost door: Freggeltje | 24-01-07

invloed knap zeker en vast.

Gepost door: watje | 24-01-07

*** Mooi zijn biedt enorm veel kansen dat staat buiten kijf . Maar er is ook een spreekwoord dat zegt : Mooi van ver maar ver van mooi .
Uitstraling is een voordeel voor iedereen die dat heeft en weet te gebruiken .

Maar uiteindelijk ... wat is mooi ...

Op je laatste zinnen : Zeker weten :-)

Lieve groet

Gepost door: Ellen | 24-01-07

ben ik blij ... hier zoveel knappe mensen te mogen ontmoeten....in IRL minder geluk daarmee... :-)...grts...

Gepost door: bartje | 25-01-07

Als je knap bent dan ben je zeker en vast bevoordeeld tegen over iemand die minder mooi of knap is.Kijk maar eens in de verkoopswereld daar zijn het toch meestal mooie poepkes hé die daar werken.Stel je voor in een kledingzaak iemand met een lengte van 1m50cm en 120kg die zo scheel kjikt dat hij of zij rond een boom kan kijken en een bril op met sterilizeerglazen,tja dat is nu misschien wel wat overdreven maar ik wil maar zeggen het uiterlijk is een grote troef in het leven.Pas op iemand met geen idiale maten kan toch ook een goed voorkomen hebben.De manier waarop je gekleed gaat,het kapsel,ben je verzorgd dat kan al veel maken.Maar men toch niet vergeten een mooie verpakking is meegenomen maar wat ben je ermee als de binnenkant niet deugd.Gelukkig maar heeft iedereen zijn smaak want zo past er ongeveer op ieder potje een dekseltje.Ach soms hoor je wel eens in de menigte als je twee minder knappe mensen ziet van "die twee hebben ook elkaar gevonden" wel misschien zijn zij veel gelukkiger dan een showroomkoppeltje.Ik zag eens een zeer mooi meisje en iedereen keek er naar met uitkledende ogen maar toen ik het meisje hoorde praten bleef er niet veel meer van de schoonheid over zo gemeen was het,je hebt dan eens je uiterlijk mee van moeder natuur.Ach als men zich goed voeld in zijn vel dan is dat toch het belangerijkste.hoe gaat die tekst alweer van clouseau innerlijke schoonheid is het meeste waard,wel er zal wel veel waarheid inzitten zekers.Maar als besluit kunnen we er niet naast kijken het uiterlijke heeft vaak de bovenhand op het innerlijke.

Gepost door: jurgen | 25-01-07

wel huilen voor de politie helpt ook wel eens. Zo ben ik eens van tussen een boete gekropen met de belofte het nooit meer te doen.

Gepost door: beesken | 25-01-07

mooi zijn... Komt van binnenuit hoor....
Daar begint alles mee...
Een vent mag bij mij nog zo knap zijn, als het innerlijke mij niet aanstaat... classement vertical....

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.