30-01-07

Doet ze het of doet ze het niet?

Ik ben een emotioneel flexibele vrouw.

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid” zei iemand me ooit, vandaar de eerlijke bovenvermelde stelling.

 

Gelukkig is emotioneel flexibel niet hetzelfde als geschift. Althans toch niet volgens mijnheer van Dale. (je kent hem wel: den dikke die alle talen spreekt.). Ik kan dus rustig verderproberen op beide oren te slapen!

 

Laat me even verklaren, die emotioneel flexibel...

Ik slaag erin keuzes te maken, er 100% achter te staan op de moment zelf, zweren op het graf van mijn onbekende overovergrootouders (we blijven voorzichtig) om dan als puntje bij paaltje komt (of omgekeerd) een volledige draai van 180° graden te maken...om vervolgens voor 100% achter die draai te staan....

Zeer vermoeiend dus.

 

Dit op allerlei gebieden...

 

Neem nu vb afspraakjes. Morgen ga ik naar Shakira in het sportpaleis. Niet omdat ik zo’n fan ben of omdat ik zo met mijn heupen kan shaken dat de wereld ervan trilt maar puur om een ‘vriendin’ een plezier te doen. ‘Vriendin’ staat hier tussen haken omdat ik de persoon in kwestie eigenlijk (nog) niet zo goed ken...’Vriendin’ heeft namelijk niet echt andere vriendinnen (waarbij de ervaring me ondertussen heeft geleerd dat dit soms ook een reden heeft) dus bevestigde ik in een moment van complete waanzin (het kan bijna niet anders) dat ik mee zou gaan...

Valt het niet mee dan is er niets verloren en dan is het tevens ook de laatste keer geweest (mijn achternaam is nog steeds niet ‘Teresa’ en mijn voornaam ook niet ‘moeder’). Heel de week had ik er wel een goed gevoel bij, ik zag er echt naar uit, maar nu heb ik dus compleet geen goesting meer...

Een overklaarbare draai dus.

 

Of neem nu de liefde.... Ook daar slaag ik erin om 100% zeker te zijn van iets om de week erachter compleet anders te denken.

En dat kan dan gaan van ‘ware’ naar ‘I couldn’t care less’. In één seconde welliswaar. Om de week erachter terug te denken in termen van ‘ware’...

 

Gelukkig kennen mijn beste vrienden me om te weten dat ze best wachten tot de laatste moment om afspraakjes te bevestigen. En zelf probeer ik nu ook meer te spreken in termen van “we zullen wel zien” en “ik zeg niet ja maar ook niet nee”

Want enkel mij gedachte in de laatste seconde is van tel.

 

Maar het blijft vermoeiend. Niet alleen voor de andere persoon  maar ook voor mezelf.

 

Aan de andere kant blijft het altijd wel lekker spannend J. En ergens ook wel realistisch...want zeg nu zelf...bestaat er wel zoiets als ‘zekerheid’?

 

 

 

 

10:52 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

ik ken da! ik kan soms afspraken maken en daarna denken: 'hmm, ik heb geen zin meer.' gelukkig ben ik er al in geleerd en zeg ik ook 'we zien wel'. :)
maarre, we're talking about shakira!! you have to go!!!! hup met die krieken en wijntjes!! ;)

Gepost door: beate | 30-01-07

@Bibien Dat hebben we allemaal wel eens hé, komt erop aan van alleen dat te doen waar je 100% achterstaat... op het moment zelf. Mensen veranderen soms van mening... is niks mis mee! Maar wat Shakira betreft.... GAAN!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 30-01-07

ah zolang je goede vrienden weten hoe het in mekaar zit, is er toch geen probleem. Daar zijn vrienden ook voor. En die 'we zien wel' instelling is bijlange niet zo'n slecht idee. Shakira zegt me persoonlijk niets, maar allé... ga toch maar;)

Gepost door: Contessa | 30-01-07

Als er één ding is waar ik zeker van ben, dan is het wel dat ik onder géén beding naar Shakira zou willen gaan kijken... smaken verschillen nu eenmaal.
Anderzijds kan die éné vriendin die nog niet écht jouw vriendin is, wel eens een échte vriendin worden. Dus niet gaan voor Shakira, maar wel voor een - misschien toekomstige - vriendin !!

Gepost door: alainke | 30-01-07

Geeuw.... vermoeiend...dedjuu...nie gemakkelijk leven, kameraad...nie gemakkelijk ! Had ik dat moeten doen met mijn minnaressen...dan had ik er waarschijnlijk nooit één gehad !! Zou zonde geweest zijn...keep up the good...euch...turns !! :-)

Kusje

Gepost door: Another-man | 30-01-07

Typisch vrouwelijk? Jawel! Ik herken me totaal in jou. Hierbij zelfs een soortgelijke anekdote: ik had toegestemd (al van lang tevoor) om mee te gaan met een "vriendin" (net hetzelfde) voor een verjaardag van dan weer haar "vriendin". Ik was heel de tijd vol enthousiasme geweest, maar toen opeens bleef ik liever voor m'n pc chatten dan mee te gaan. Heb op het allerlaatste moment afgebeld met het zweet in m'n pollen, dat wel, maar ik heb uitgelegd dat ik gewoon MIJN EIGEN ZIN wou doen en me anders toch niet zou amuseren ginder.
Jaja, ik krijg dit nu nog doorgestoken... dus vraag ik me in feite af in hoeverre dat een "vriendin" is... Twee dingen zijn zeker: ik heb er nog steeds geen spijt van, zeker niet tov haar, en omgekeerd weet ik ZEKER dat ik zo niet zou reageren. Iedereen doet toch wat ie wil!
Dus, lieve Bibien, kijk in je hele wezen en vraag jezelf: wil je gaan of niet?
Groetjes

Gepost door: Freggeltje | 30-01-07

@ iedereen Ik ga gaan maar voor de "vriendin". Tot zover mijn gedachte van nu...
Wat het morgen brengt zullen we wel zien ;-)

Aan another man...misschien had je wel dubbel zoveel minnaressen gehad...vrouwen vallen vaak voor 'moeilijke' mannen...allé ja...ik toch ;-)

Gepost door: Bibien | 30-01-07

Tssssss.... kwaliteit, meiske...kwaliteit...geen kwantiteit !!
Iedereen kan moeilijk doen maar...euch...je moet er dan voor 100% achter staan ! :-)

Kusje (djuu...ze zijn bijna op !!)

Gepost door: Another-man | 31-01-07

tja ik kan ook van die momenten hebben dat ik iets toezeg omdat het nog lang duurt eer den dag daar is,maar er komt natuurlijk een moment dat hij daar is en dan kan het inderdaad zijn dat het met veel tegenzin is.Ik denk dat iedereen dat wel heeft zulle.hoe was het trouwens bij shakira als je meegedaan hebt zullen uw buikspierkes wel een goede training hebben gehad :-).Goch en zekerheden ik zeg altijd je bent maar zeker als het zeker is als je mij een beetje kunt volgen.

Gepost door: jurgen | 31-01-07

Shakira zou normaal vanavond zijn...als ik ga...

Gepost door: @ Jurgen | 31-01-07

Herkenbaar Dit herken ik ook, op alle vlakken. Enthousiast bevestigen, om dan later alle goesting ineens te verliezen. Het hangt ervan af waarom ik enthousiast was. Was ik enthousiast omdat ik merk dat ze me er graag bij hadden ? Dus geef ik "hun" antwoord, ipv het mijne :-) Dus stilletjesaan geleerd om idd ook voorzichter te antwoorden. En voor sommige dingen durf ik me gewoon niet meer "engageren". Omdat ik toch steeds mensen teleurstel, kwets, en me soms zelf niet goed begrijp, maar ik kan de dingen niet altijd alleen voor de anderen doen, als ik er zelf niet meer achter sta (hangt ervan af hoe belangrijk de "andere" voor me is ook, natuurlijk).

Gepost door: nathan | 01-02-07

De commentaren zijn gesloten.