07-02-07

veranderlijke toestanden

Is niet iedereen op zoek naar bepaalde vormen van ‘zekerheden’.

Ik vind het toch bij mezelf terug... continue eigenlijk...

Zekerheid op gebied van werk (loon dus), zekerheid op gebied van woonst, zekerheid op gebied van gezin (mét of zonder kinderen).

 

Ik kan me nog een bepaalde leeftijd herinneren waar ik zelf wakkerlag van mijn zoektocht. Het moet zo rond de 16 zijn geweest.

Misschien had u ze ook? De zogenaamde ‘och my god, geraak ik ooit wel vant straat fase’. Een periode waarvan men eigenlijk kan zeggen dat men zoekt naar zekerheden in zichzelf...’Ben ik wel aantrekkelijk genoeg’ of ‘gaat een man mij wel leuk genoeg vinden’ etc etc.

 

Ik zocht en vond ze ook voor een groot stuk, mijn zekerheden.

Ik had direct een baan, zonder problemen.

Met als gevolg dat ik ook direct een eigen woonst had, zonder problemen.

Toen kwam de man, zonder problemen.

Toen kwamen de problemen.

Want eigenlijk  wou ik net die job, net die woonst en net die man niet...

 

Dus we begonnen opnieuw...

En ik vond weer weliswaar in een andere volgorde.

Ik vond ‘het gezin’ bijna voor de man...

En nee, ik ben niet de dochter van maagd maria met de onbevlekte ontvangenis. Ik had maar één verjaardag nodig met véél drank en zonder pil.

De zekerheid van kind was gezet in totale onzekerheid van ‘gezin’. De zekerheid van ‘de man’ volgde met de jaren.

Ik veranderde van baan en zo een keertje of 7 van woonst.

 

En ik deed het opnieuw, en opnieuw en opnieuw.

 

En dan, als ik dan in een periode zit van bepaalde ‘zekerheden’ per dag te bekijken, begint het weer te draaien in mijn hoofdje...

 

Wil ik deze zekerheden wel? Of ga ik op zoek...

En komt er ooit een moment dat ik zeker ga zijn van mijn zekerheid?

Of blijft het gewoon een veranderlijke toestand?

11:11 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

volgens mij... veranderen je dromen en verwachtingen en zekerheden omdat mensen ook veranderen. mensen stellen nieuwe doelen als ze een doel/zekerheid hebben gebruikt. wat me niet meer dan normaal lijkt. als ik op mijn 16e zou geweten hebben dat ik op mijn 25e nog altijd ah studeren was... dan had ik mezelf ns goed uitgelachen! ik dacht dat ik meteen zou weten wat ik zou gaan studeren, meteen een job vinden en getrouwd zou zijn. :)
ach ja, zekerheden zijn mss wel leuk, aangezien onzekerheden heel ambetant zijn. maar het leven zou ook maar saai zijn als we over alles zekerheid zouden hebben... :)

Gepost door: beate | 07-02-07

een doel/zekerheid hebben gebruikt --> bereikt, dus... ;)

Gepost door: beate | 07-02-07

Veranderlijk Het hangt allemaal af van wie en wat je op je levensweg tegenkomt. Zeker ben je nooit van zaken, noch van mensen. Perfectie bestaat niet, je kan het alleen zo dicht mogelijk benaderen. Vandaar dat we bepaalde beslissingen nemen die we op dat moment in ons leven de beste vinden. Achteraf gezien had je misschien beter iets anders beslist, maar dat komt net omdat we veranderlijk zijn. Mijn gulden regel: doe wel en zie niet om! (= niet te veel piekeren)
;o)

Gepost door: Freggeltje | 07-02-07

Ons leven... .... is een constante zoektocht, een zoektocht naar wat ons gelukkig kan maken... vaak vergeten we ook die dingen die ons gelukkig maken!
Zekerheid? Wanneer hebben we die en waarover hebben we die? Bepaalde dingen heb je in de hand andere weer niet...
Vaak zijn we ook onzeker over de dingen waar we zeker kunnen van zijn... en omgekeerd.... Ik zal maar weer stoppen zeker!

Ik leef met de regel: "Wees niet ongelukkig om wat je niet hebt... wees gelukkig met datgene wat je wel hebt" en verder streef ik mijn doelen na in de mate van het mogelijke... Het "verlangen" dus!
Ik geniet van elke dag en elke dag geeft ons wel iets om van te genieten... hoe klein het soms ook is...!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 07-02-07

Je bent zeker van iets tot op het moment van,en dan slaat de onzekerheid toe.Het onzeker zijn gaat toch vaak gepaard met het slecht voelen van.voel je niet lekker op je werk,je bent onzeker als je daar zal blijven werken en gaat opzoek naar een andere job,bij een woonst is het net het zelfde, maar bij een partner is dat ook wel zo alleen zeg je niet van de ene dag op de andere ik verander van partner.In mijn geval ben ik op veel dingen vrij zeker moet ik zeggen.Ik werk al 17 jaar bij dezelfde firma,het is mijn eerste werk dus en voel mij daar nog steeds zeer zeker.Ik ben nog maar 1 keer verhuisd en dat was om over te stappen van een huurwoning naar een eigen huis.En wat de partner betreft geloof het of niet ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde maar dat is nu jammer genoeg mijn grootste onzekerheid geworden.Al 20 jaar zijn wij samen jaja 20 jaar.De ene onzekerheid is veel makkelijker om mee om te gaan dan de andere maar ik denk zeker ben je nooit.Nen mens heeft toch altijd over iets zijn twijfels al zijn twijfels en zekerheden niet altijd het zelfde.

Gepost door: jurgen | 07-02-07

euhm klein foutje twijfels en onzekerheden.

Gepost door: jurgen | 07-02-07

Onzekerheid... baart op den duur creativiteit !!

Kusje

Gepost door: Another-man | 07-02-07

*** In ons leven zoeken we als mens constant naar zekerheden en die zekerheden stellen ons gerust . Naarmate we ouder en wijzer worden , veranderen die zekerheden in onzekerheden , want ze waren niet wat we er van verwachtten ... en zoeken we weer andere zekerheden . Eigenlijk kun je de zogenaamde zekerheden momentopnames noemen he Bibien en ach ... wij mensen blijven maar zoeken ... om uiteindelijk te berusten in wat we hebben .

lieve groet van me

Gepost door: Ellen | 07-02-07

De... eeuwige zoektocht hé...aangenaam,ik kan ervan meespreken :-)))
Groetjes

Gepost door: curly | 07-02-07

Sleur of passie in het leven..een perpetuum mobile die voor de nodige energie zorgt als je haar kan relativeren en positief wil bekijken...

Gepost door: <trucido> | 07-02-07

De commentaren zijn gesloten.