27-02-07

Meester Lul met een grote L.

13/3 is het zover. Waar ik al een hele tijd met een naar gevoel aan denk dient zich nu ook aan. 13/3 gaat kabouterzoon de eerst van twee zware operaties moeten doorstaan. En ook al is het geen vrijdag, toch lag het op mijn tong om aan de chirurg te vragen een andere datum te pikken. Tenslotte kan men niet voorzichtig genoeg zijn met al dat bijgeloof.

 

Daar waar een dokter normaal gezien enige geruststelling dient te bieden won mijn chirurg zonder twijfel de hoofdprijs van beste drama acteur.

Verontrustende uitspraken die in mijn hoofd blijven malen.

Dringend, gevaarlijk, naargelang wat we vinden, delicate bloedvaten, uitzaaingen, tumoren.... Het zijn maar enkele voorbeeldjes.

 

Dat de chirurg tevens ook de nodige arrogantie in zijn dikke nek heeft zitten mocht ik vorige week nog vaststellen.

‘Ziet dit er s’morgens ook zo uit’ vroeg hij me uit de hoogte.

‘Daar heb ik geen idee van’ perste ik tussen mijn lippen.

Iedereen met een drukke full time job en twee kids klaar te prepareren voor school weet dat  ‘haasten’ en ‘stress’ dagelijkse ochtendrust teniet doet. Mijn oog voor detail slaapt dan meestal nog..

Mévrouw, ik neem aan dat U hem s’morgens toch van zijn klederen ontdoet ging meester lul verder.

Ik kreeg al wat verwittigende blikken, besloot ze te negeren, en ging verder met een nog grotere arrogantie komende vanuit mijn kleine teen.

‘Mijnhéér, van zijn klederen ontdoen staat naar mijn mening nog niet gelijk aan “met mijn hoofd tussen zijn benen gaan hangen om te kijken naar de staat van kabouterzoon zijn onderspel”. Verder situeert het probleem van kabouterzoon zich nog altijd in zijn buikje wat er naar mijn opinie nog steeds rond en gezond uitziet. Langs de buitenkant althans.

 

Knal, stilte.  Ogen priemend boven een kleine bril (trouwens een lelijk oud model om dan toch maar even over details te spreken).

 

En dat meester lul nu maar even netjes onthoudt dat IK hem BETAAL voor ZIJN DIENSTEN en niet andersom! (en alle geluk trouwens want anders kon men zich toch wel vragen stellen bij de soort job die ik beoefen).

 

Maar bovenal heb ik even nood aan wat steunenergie.

Maar ach, in het slechtste geval zal een fles wijn ook wel voldoen. Voor even toch.

 

 

09:52 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

:) wouw .. die dokter lijkt me inderdaad een ambetant persoon .. maarja , even op je tanden bijten best ;)

Gepost door: pixxie | 27-02-07

... Bibien,
'k Wens je veel sterkte ... laat je hoop niet varen ... Een "menselijke" dokter ware beter geweest voor de moraal ...

Ik duim alvast voor je kabourke ...

Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 27-02-07

Lieve Bibien, Het is algemeen bekend dat geniale personen helemaal sucken in menselijke omgang. Dat zal volledig het geval zijn voor deze chirurg.
DUS: geen zorgen! Je kabouter is in goede professionele handen, maar zijn mond roert deze dokter best niet teveel meer...
Veel courage toegewenst van mijnentwege!

Gepost door: Freggeltje | 27-02-07

@Bibien Weer een zware perioden en zorgen alom... Veel sterkte meisje voor jou en je zoon...
Tja, dokters en respect voor de gevoelens van een 'mama'... dat is tegenwoordig ver zoek! Volgens mij teveel lettertjes gegeten en te weinig met mensen leren omgaan...
Kop op Bibien, voor je zoon en jezelf... en op steun kan je hier altijd rekenen hoor....

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 27-02-07

De zogenaamde genieën Het zoveelste staaltje van hoe de psychologie van dokters, specialisten en professoren ineen zitten ... 0/10 dus! Wat zwaaien ze toch graag met hun kennis die voor ons meestal latijn is ! Maar wat denken de heren hier van : De kennis die een moeder bezit is voor jullie een nog groter latijn ! Jullie komen niet eens tot aan onze kleinste teen ! Bah ... ik haat zulke zogenaamde genieën !

Bibientje , wij (moeders) begrijpen wat in je omgaat en vergeten zulke woorden nooit meer ! Hou in je achterhoofd dat deze 'genieën' hun vak behoorlijk goed uitoefenen net zoals wij doen voor onze kinderen . Van mij alvast een dikke knuffel , een schouderklopje en een glimlachje dat zegt: Kop op meisje, ik sta naast je.

lieve groet

ps: Ik kon je wel omhelzen toen ik jouw reactie op mijn postje las. Je begrijpt me helemaal!

Gepost door: Ellen | 27-02-07

Als... je geen goed gevoel hebt over die dokter...neem een andere...er zijn er nog...misschien een beetje verder maar tot daar...het gaat tenslotte over je kind (volgens ik begrijp)...NO RISKS moet hier je motto zijn...het kind volgt JOU !!

Veel steun en een kus
xxx

Gepost door: Another-man | 27-02-07

Soms zou je zo'n arrogante kikker zonder verdoving willen opensnijden en al zijn slechte eigenschappen van binnen willen markeren met een gele stift. Maar dan weet je dat hij zijn uiterste best zal doen om de operatie volledig te doen slagen.

Misschien als steun..."beter een deskundige ambetante dan een vriendelijke incompetente.."

Gepost door: <Trucido> | 27-02-07

Je kan natuurlijk, en maar goed ook, al heel wat informatie lezen op internet over elke kwaal en de behandeling ervan. Dat scheelt een stuk, zo kan je gerichte vragen stellen en opmerkingen maken. Als een dokter zich te goed voelt om het daarover te hebben (en die van jou is naar wat je schrijft praktisch de laatste uitzondering, want tegenwoordig informeren dokters toch uitgebreid hun patiënten), dan zoek inderdaad een andere. Intussen veel moed gewenst aan je kabouterke en jij. Hoewel hier wel degelijk heel veel steunenergie blijkt, mag je er toch ene van die fles drinken, maar vergeet niet 'gezondheid' te zeggen.

Groetje

Gepost door: Willy | 27-02-07

ja Gelukkig zijn er hier en daar ook menselijke dokters. ik zou toch ook eens naar een andere uitkijken, hoor!

Gepost door: beesken | 28-02-07

@ iedereen t'is mijn tweede al :-)
Den eerste trapte op mijn tenen door op mijn vraag: 'en hoe ziet alles eruit na de operatie' te antwoorden en ik citeer: "zucht, madam, dat zal je wel zien na de operatie zekers" :-)
Niet goed genoeg :-)
Hun boterham is pakken dikker dan de mijne, het kost een fortuin (oké, hospitalisatieverzekering, maar dan nog) dus IK EIS GEWOON EEN BEETJE BELEEFDHEID EN VRIENDELIJKHEID.

Nah. Dat lucht op. :-)

Gepost door: bibien | 28-02-07

ja, idd, jij bent de klant en hij geeft de service, zo moet het zijn ! good luck met de kids daar ...

Gepost door: roedi | 28-02-07

Dokters!! Ja... dokters, je hebt ze in soorten. Alhoewel er geen enkel excuus is voor arrongantie. Ik wens jullie ginder veel sterkte!

Gepost door: adem | 28-02-07

De commentaren zijn gesloten.