28-02-07

een schoon smoeltje

“Mooie” mensen hebben het makkelijker. Een stelling die ik al eens meer hoorde en waar ik al eens over schreef. Inderdaad, ik maakte er ook al gebruik van om sommige zaken te doen draaien in mijn voordeel.

 

Maar dat “mooie” mensen (ja, ik weet het, wat is mooi en komt het niet vanbinnen hoor ik al sommigen steigeren maar dat is mijn onderwerp nu niet ) het soms ook moeilijker hebben wordt soms wel netjes vergeten.

 

Zo heb ik het bijvoorbeeld moeilijker om ‘vriendinnen’ te maken. Ik spreek dan vooral over ‘vriendinnen’ die thuis een man hebben zitten die naar hun mening niet te vertrouwen is. En och jee als je dan een beetje te dicht in de buurt van hun sjoe komt, al is het maar om te vragen waar de wc is.

ERROR, ERROR, ERROR komt er dan in flikkerende letters op hun voorhoofd te staan. Niet te dicht meiske, DAT is de mijne.

Dat het niet in hun hoofd komt dat ik niet persé mijn jartellen wil laten zien gaat er bij mij niet in...

Zo dien ik tegenwoordig al in grote bogen langs sommige mannelijke dorpelingen te lopen want anders krijgt de man in kwestie thuis misschien een spaanse furie over zich heen. Want de grootste fantasiekes komen voort een een simpele hallo. Nee hoor, ik zei niet gewoon hallo volgens madam 1. Ik besprong de man in kwestie bijna en maakte het voorstel om een stiekeme sexafspraak te regelen in één of ander goor rendez vous kotje. Tuurlijk ja.

Men kan zich de vraag stellen wie er dan eigenlijk in eerste instantie een probleem heeft. Ik in tweede instantie want leuk is anders

 

Verder heb ik vaak het gevoel dat ik me dubbel en dik moet bewijzen. Want mooi heeft natuurlijk geen hersencellen. Mooi is er om mooi te zijn en niet om na te denken. En als mooi dan ook iets wil zeggen moet ze twee maal zo hard roepen als ze dan uberhaupt ooit gehoord wil worden.

Want het is blijkbaar het één of het ander. Beide is geen optie.

 

En dan zwijgen we nog maar over de vrijheidsbeperkingen die ik vroeger wel vaker mee mocht maken. Want mooi is natuurlijk ook niet trouw. Mooi zal nooit blijven want mooi kan zoveel anderen krijgen.

 

Tegenwoordig zorgt mooi ervoor dat ze af en toe wat minder is. Een sloddertrui, versleten schoenen, wallen,... kunnen wonderen doen.

 

Want mooi geeft soms enorme problemen.

 Dat 'niet zo mooi' daar maar eens bij stilstaat!!

  

13:12 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

ik denk dat we kunnen concluderen dat het leven voor niemand eenvoudig is. :)
maar wat je zegt is wel waar. mooie mensen moeten zich ook bewijzen. bv mijn kotgenote. ze is meegaand, mooi en blond en goed voorzien van borsten ;). maar van haar gaat wel de ronde dat ze 'gemakkelijk' is. wat dus helemaal niet waar is. tis allemaal in de perceptie van anderen, eh...

Gepost door: beate | 28-02-07

tja... ja ja.......mijn nicht vertelde me ooit : de ergste "vijand" van een gescheiden vrouw in een appartementsblok zijn alle andere vrouwen...

Gepost door: anima-negra | 28-02-07

**** Beetje bescheiden blijven, beetje gereserveerdheid... kan geen kwaad en het zet een gans dorp niet op zijn kop ;-)
Enne... jaloersheid is dé ziekte van deze eeuw!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 28-02-07

Je hebt gelijk Bibien.
Daardoor heb ik niet eens echte vriendinnen meer.
Hoe bescheiden je ook doet ... niks gekort
Hoe erg je jezelf ook op de achtergrond zet ... niks gekort.
Ik HAAT mooi zijn!
En nu maar hopen dat ze me niet bezien als een hooghartig schepsel ! :-(

En toch verrek ik het om me als een slonske te gedragen !

lieve groet

Gepost door: Ellen | 28-02-07

Peking express gezien? Werd ook in bewezen dat knappe blonde vrouwen het moeilijker hadden om te liften, t.t.z. om de mannen van hun lijf te slaan. Een slaapplaats zoeken was helemaal niet te doen, een plaats om te *** daarentegen... Toch nog altijd leuker om mooi te zijn dan lelijk, niet? (ondanks de ongemakken) Grts

Gepost door: Engel | 28-02-07

.... Meiskes, meiskes,

't Is idd niet gemakkelijk, maar met het nodige ellebogenwerk en haar op de tanden geraak je overal en als het zo moet, dan moet het maar zo !

Trouwens ik ben aan het overwegen om van blond naar "choco"ladebruin te gaan ... zou dat helpen ?
;-)

Weet je waarom andere vrouwen jaloers zijn ? Ik heb ergens gelezen, dat een andere vrouw jaloers is omdat ze jou "slimmer" acht.
Als 'k het artikel ooit nog eens terugvind, plaats ik het wel even ...

Dus kin omhoog, borst vooruit, haar achteruit en tanden bloot !

Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 28-02-07

hoi mooi, niet mooi het leven op zich is gewoon hard, hoe je het ook draait of keert iedereen heeft zijn problemen, iedereen moet zich bewijzen in de wereld die gestoeld is op wantrouwen, jaloersheid... pfff wat ik eigenlijk verschrikkelijk jammer vind... blijf gewoon jezelf dat is en blijft het belangrijkste!!
Vele groetjes

Gepost door: groene smaragd | 28-02-07

Oh jee, ik herken me volledig in jouw stelling.. Wij hebben een groepje vriendinnen die er net zo over denken en meestal als we ergens binnen komen hebben de meesten hun oordeel al klaar over ons, nog voor we een woord gezegd hebben..
En wat Mopsie zegt: ik ben ook aan het overwegen om van blond naar chocoladebruin te gaan, ookal ben ik blond van nature..
Nu niet specifiek daarom, maar ik heb ook het gevoel dat je je extra moet bewijzen en dat ze maar al te vaak in je gedragingen bevestiging zoeken van het oordeel dat ze over je hebben..
(misschien is het feit dat ik in een zatte bui ooit eens verkeerdelijk heb gezegd "ik ben misschien wel dom, maar niet blond" ook niet echt bevorderlijk ;) maar toch :p

Gepost door: CIA | 01-03-07

tiens tiens Dames dames toch....
Hoe komt het toch dat vrouwen slechts een kleine aanleiding nodig hebben om mekaar het leven zuur te (willen) maken over de soms kleinste onnozelheden ?
Pas op, mannen zijn zeker niet beter (en ja, in sommige gevallen denken ze maar aan één ding), maar zet ze bijeen en ze zullen zich wel amuseren...
En nee mopsie, 't is niet omdat vrouwen jaloers zijn omdat ze de andere slimmer vinden dat dat automatisch zou betekenen dat mannen dommer zijn...

Gepost door: ramon | 01-03-07

@Ramonske Ik heb nooit gezegd dat mannen dom zijn, integendeel, ze denken veel zuiverder en helderder (om superlatieven te gebruiken hihi)- hebben minder aan hun hoofd ... denk ik ...

But that's my opinion.

Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 01-03-07

@ de blonde dames ik zou wel ns blond willen zijn. gewoon om te zien of ze echt more fun hebben, hihi. :)

Gepost door: beate | 01-03-07

Mooi zijn is de kunst om de aantrekkelijke kanten die eenieder heeft, te accentueren. En waarom zou men dat verstoppen? Honderd mensen genieten ervan, vijf niet en die worden daardoor enkel maar lelijker.

Groetje

Gepost door: Willy | 01-03-07

De commentaren zijn gesloten.