21-03-07

I have a dream!

Woorden die al een hele week door mijn hoofd gaan.

I have a dream van Martin Luther King.

En dan vooral omdat ik er geen heb! Niks, nada. Tot die conclusie ben ik althans gekomen na het nodige interne denkwerk.

Ik heb geen droom.

 

En de hele week vraag ik me nu al af: is het wel normaal dat ik geen droom heb? Reeds allerlei voorstellen liet ik onder mijn hersenpan rondspoken. Droom ik toevallig niet van dit? Of is dat nu niet een droom waard?

Tuurlijk heb ik wel wensen...maar geen doelstellingen/dromen.

Maar nee, niets. Leeg.

 

En wat zit er nu net achter het feit dat ik geen droom heb? Ook hier liet ik verschillende voorstellen ronddraaien.

Misschien ben ik gewoon een super tevreden mens en heb ik gewoon alles.

Misschien ben ik gewoon rap tevreden en is mijn 'kinder' hand rap gevuld.

Misschien ben ik gewoon een te grote realist om op te gaan in een droomwereld.

Zodoende heb ik natuurlijk geen droom nodig.

 

Maar staat het feit dat ik geen droom heb ook gelijk aan het feit dat ik geen doel meer heb? Want komt het daar niet op neer? Dat dromen eigenlijk doelen zijn en dus ook toekomstige plannen, tenminste als men 'ervoor gaat' en alles op alles zet om ze te verwezelijken?

Want dan heb ik natuurlijk een probleem.  Volgens als a= b en b=c dan is natuurlijk a=c. In het kort: als mijn droom bepalend is voor mijn doel en mijn doel is bepalend voor mijn toekomstig leven dan....ziet de toekomst er voor mij niet rooskleurig uit!

 

Nu vraag ik me stillekens af...en ook wel onder het motto: 'als ik er zelf geen heb kan ik er misschien één van een ander pikken'...wat zijn zo de meest voorkomende dromen?

 

Maar tot ik het weet: I haven't got a dream....

15:12 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Je kan natuurlijk ook dromen een droom te hebben. ;-)
Of doen wat James Dean zei : "Droom alsof je eeuwig zult leven. Leef alsof je vandaag zult sterven." (Ik raad je dan wel af met Porsches te rijden.)

Gepost door: Joe Bradley | 21-03-07

Dromen Het lijkt mij soms veel comfortabeler om geen droom te hebben. Ik heb er zo veel dat het absoluut onmogelijk is om ze allemaal te kunnen verwezenlijken. En dat maakt een mens dan weer ongelukkig...

Gepost door: a-woman | 21-03-07

makkelijk? Eigenlijk heb ik momenteel ook geen echte droom. Maar misschien wil dat gewoon zeggen dat wij makkelijk content zijn en niet veel hoeven om gelukkig te zijn? (Neeeeeeeh, dat zou te simpel zijn ;-)

Gepost door: Elle | 21-03-07

hmmm ik vraag mezelf af of dromen en doelstellingen altijd samen gaan. maar waarschijnlijk gaan ze wel gekoppeld. mijn droom was om te studeren (en af te studeren of course). maar het was niet echt een doelstelling. niet dat ik het moest halen. maar nu ik eraan begonnen ben, is het wel mijn doelstelling om dat diploma te halen. hihi en nog liefst dit jaar. ;)
maar echte dromen... niet als in huisje, tuintje, boompje. mijn dromen zijn reizen, een stukje van de wereld zien. een leidinggevende job krijgen als ik wat ouder ben. kunst in huis hebben. trouwen. ;)
ach, zolang ik maar gelukkig ben met mijn beslissingen en wegen die ik neem in het leven. :)

Gepost door: beate | 21-03-07

droom een droom hebben en een droom hebben is twee.
maar als een droom een doelstelling is, ja dan hebt ge er alleszins nu één gevonden, ne droom om ne droom te vinden.
ik droom van zoveel,
maar over de droom in de context van Martin, ja die heb ik ook (wel een ander), maar die is in wezen niet realiseerbaar, en zal er aldus ook niet naar streven.
ahum, droom verder en zit er maar niet te lang bij stil, leven gaat gewoon door.

Gepost door: watje | 21-03-07

Voor mij is een doelstelling iets wezenlijks en doenbaar en kan je ernaar streven, er naar uit kijken.
Voor mij betekent een droom iets onwezenlijks, iets ongrijpbaars, iets niet van deze wereld ... daarom dat het ook 'droom' noemt en kan je je dromen alleen maar dromen en er van genieten als je begrijpt wat ik bedoel Bibien.

Ieder mens droomt, ook jij Bibientje. Het is een overschouwing van de dagelijkse gebeurtenissen en indrukken waar we niet direct hebben bij stilgestaan ... zo zie ik het toch .

Maar ik weet wat je bedoeld hoor en ik denk eerder dat je jezelf wegcijfert (klaarstaan voor je kids) en vergeet jezelf open te stellen naar dromen toe; wat doelstellingen betreft is het in feite hetzelfde wat je doet zoals met dromen...je laat ze niet toe en de keren dat je erover nadenkt, ga je veel te diep en te ernstig.
Bibientje, laat de dromen komen en geniet ervan en overdenk wat je doelstellingen zijn en of ze haalbaar zijn voor je.
lieve groetjes

ps: Het zeetje is voor mij nu een vluchthaven om al m'n emoties de vrije loop te kunnen laten gaan en ja heimwee zal zeker de kop op steken.

Gepost door: Ellen | 21-03-07

Dromen hebben we niet meteen nodig om een gelukkig leven te kunnen leiden.... Het is mooi een droom te hebben, daarom noemt het ook 'droom', maar meestal is het iets dat moeilijk of niet realiseerbaar is, en ook dat is weer mooi....! Het moet iets zijn waar je over kan fantaseren, wegdromen.... Het moet niet eens uitkomen want dan is het 'over'...
Doelstellingen... die hebben we toch allemaal hoor, ook jij! Graaf maar eens in je binnenste... Iedereen heeft een doel in het leven... zeker als je kinderen hebt! Maar je mag ze niet verwarren met 'dromen'....!
Een droom lenen? Het zou beslist jouw droom niet zijn hé... en je gaat er ook niet in kunnen opgaan!
Wat is mijn droom?
- Een klapke doen met één der bekendste en belangrijkste personen hier op aarde...! Gewoon een goed gesprek, een diepgaand gesprek... Enne MLK zou één van de favorieten zijn, maar ja... dat gaat niet meer hé!
Fijne dag nog!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 22-03-07

De commentaren zijn gesloten.