24-04-07

een zondig meiske?

Hypocriet zijn is niet mijn ding. En dan mogen sommigen het ‘diplomatisch’ noemen om netjes te antwoorden, vooral niet te zeggen wat je denkt en ja te knikken op het juiste moment, méér dan een maagzweer hou je er mijn inziens niet aan over.

En het is pas nadat ik sommige zaken heb kunnen zeggen, we noemen het MIJN waarheid op dat moment, dat ik erin slaag het uit mijn systeem te krijgen. Niettemin sta ik ook open voor een ANDER zijn mening als tegenreactie.

Ik heb het dus enorm moeilijk om de grens te vinden tussen hypocriet en diplomatisch. Als er bovenal al een verschil is.

 

 

Een kleine weergave van een telefoon gesprek dat ik gisteren voerde en waarbij mijn neus minstens 2 cm van gegroeid is om nog maar te zwijgen van het zwarte kruis dat sinds vandaag op mijn smoeleke prijkt. Ziehier wat ik zei maar niet dacht. (of andersom wat ik niet zei maar wel dacht).

 

-  Dag Bibien, het ik K. hier.

 

Bibien: Ach dag K. Alles goed? (gedachte: godverdomme, hou het kort. Ik zit hier met een kater van gisteren en verder sta ik in mijn blootje naast een heerlijk bad).

 

 

- Ja, ik bel even om te zeggen dat ik enorm maar dan ook enorm blij was met je mailtje vandaag. Zoooo positief geschreven. Ge kunt niet geloooooven hoeveel deugd het me deed. ( gedachte: ge hebt sjans dat den alcohol van de BBQ nog niet uit mijn bloed was en verder meende ik geen woord van alles wat ik schreef. Ik wou gewoon van dat geleuter vanaf. Jullie vergaderingen trekken op niets meer want de voorzitter is een lul, ik wil helemaal niet in die bestuursgroep zitten en verder weet ik heel goed dat ge achter mijne rug iets anders ligt te melken)

 

Bibien:  Ja, dat is graag gedaan hoor. Ik snap wel dat het voor jou ook niet makkelijk was (gedachte: my ass ja)

 

 

- Ik vind het echt enooorrrm spijtig want ge hebt u altijd zooo ingezet met alles en altijd was je er wel om hulp te bieden. (gedachte: ja ja ja, skip het geslijm en rond af)

 

Bibien: dat was met plezier hoor. (gedachte: ooit met plezier in het hééél verre verleden met andere mensen)

 

- En ik hoop nog echt dat we nog op uw hulp kunnen rekenen. Ik wist ook echt niet wat doen dus ik denk dat ik maar gewoon moet afwachten en P. een kans geef. (gedachte: oké mens, ge moet wel héél naief zijn om te denken dat ik daar mijn zak nog kom afdraaien voor Jan Lul. Verder zijt ge enorm maar dan ook enorm lomp als ge niet weet wat ge moet doen als er op één dag 3 mensen zeggen ‘ik kom niet meer door lul P’ en er nog 3 mensen gaan volgen. Ge hebt al volk tekort en in plaats van de rotte appel eruit te halen wacht je gewoon tot de andere appels naar een andere fruitmand gaat).

 

Bibien: maar tuurlijk. Als ge hulp nodig hebt geef je maar een seintje. (gedachte: whatever. Als ge dat wil horen. Maar zelfs mijn hamster weet dat als gij belt ik ongetwijfeld met een zwak excuus afkom of gewoon niet oppak).

 

- Allé, ik ben blij dat ge er zo over denkt. Tot binnenkort hé. (gedachte: zwansde gij nu ofwa?)

 

En toch vraag ik me nu af: was ik diplomatisch of hypocriet?

 

11:11 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Blogman to the rescue!!!! + Het blogman-knok-team is reeds op weg naar lul P.
+ Ik stop straks even bij de apotheker voor iets tegen de kater moest die nog niet uitgeklaard zijn.
+ Moet ik nog iets regelen?
;-)
groetjes,
Kevin

Gepost door: Kevin | 24-04-07

Tiens. Ik heb identiek hetzelfde gesprek gehad.
Volgens mij had ze dat op papier staan :)

Gepost door: mercator | 24-04-07

hihihi, ik denk dat je vrolijk over de grens hebt gehuppeld. af en toe diplomatisch, af en toe hypocriet. :D
maar zijn we niet allemaal zo af en toe? (hihi, nou ja, ik toch wel in ieder geval ;)

Gepost door: beate | 24-04-07

Noem het in het beste geval 'diplomatische hypocrisie'... Hoewel het niet kan hé... Hypocrisie kan nooit diplomatisch zijn... In zo'n geval kan je maar beter zeggen waar het op staat... misschien gaan die mensen denken dat ze op jullie kunnen rekenen, terwijl het zo niet is, ... is niet gemakkelijk als je dingen wil organiseren. En er is helemaal niks mis met het feit je bepaalde dingen 'stop' zet hoor, daar verwacht ik dan van de andere kant wat respect van. Maar ik begrijp dat na een avondje doorzakken je hoofd niet staat op 'ernstige gesprekken voeren met mensen die je liever niet hoort'.... Niet opnemen volgende keer...!
Fijne dag nog!

Groetjes,

Gepost door: so far, so close | 24-04-07

@ so far so close In de meeste gevallen zou ik ook eerlijk zijn hoor!
Maar dit geval lag wel anders. Het gaat over een vereniging waarin ik al 3 jaar meedraai en altijd ben gaan helpen. Ook twee goede vrienden van mij zaten hierin. Nu is er één of andere type bijgekomen die echt de lul uithangt met 'zwartmakerij' en 'vuile spellekens' en die amper een vinger uitsteekt als het erop aankomt.
En het spijtige is dat ze die lul gewoon laten doen.
Dus ik had zoiets van: blaas nu mijn *** maar op.
In plaats van het probleem aan te pakken steken ze hun hoofd in het zand en tzal dan misschien wel verdwijnen.
Not my piece of cake.

Gepost door: bibien | 24-04-07

Begrijp het wel hoor! Je hoeft het tov niet te rechtvaardigen... ik ken dat soort mensen... Het voorvalletje is mij niet vreemd. Heb het hier ook al meegemaakt. En toen was er nog gene 'blogman' ;-))
Fijne dag nog!

Gepost door: so far, so close | 24-04-07

ja - je had gewoon kunnen zeggen waar het echt om ging
- een mens vraagt zich dan af of dat wel zou geholpen hebben
- sommige mensen kunnen niet tegen de waarheid
- sommige mensen zijn ook oetlullen (en dan heb ik het niet over P. maar over K.)
- af en toe is een minimale energie om iets af te ronden ok
- diplomatisch... verkeerde woordkeuze als je het mij vraagt
- welk woord dan wel te gebruiken... ik weet het niet
- ik weet dat het er niet toe doet dat woordje
- en ik denk dat jij snapt wat ik bedoel

Gepost door: abnormalia | 24-04-07

hmm dat was eerder een geval van schijndiplomatie ;)

Gepost door: roedi | 24-04-07

zondig meiske heel herkenbaar, alles hangt ervan af natuurlijk tegen wie het gericht is (baas, collega, machthebber). het is dikwijls een verplichte schijnheiligheid, want dikwijls verdraagd men gewoon uw mening niet of men gebruikt hem later tegen U. dikwijls is het ook om gewoonweg de vrede te bewaren. ja, heeeeel herkenbaar.

Gepost door: watje | 24-04-07

Ik dacht op het eerste zicht dat er een stukje Kafka te lezen stond hier. Weet je dat wat tussen haakjes staat, allemaal bij jou terug naar binnen moet? Dus gezond uitspuwen, die nare gevoelens. Assertiviteit = jezelf waarmaken zonder een ander nodeloos te kwetsen (but watch it!) Gewoon
'Bibieniaans' dus!

Groetje

Gepost door: Willy | 25-04-07

mmm diplomaitsch zou ik zeggen.
vele groetjes

Gepost door: sylvie | 26-04-07

De commentaren zijn gesloten.