30-04-07

stiekeme man

Soms vraag ik me af of ik niet wat teveel mannelijk hormoon heb meegekregen.

Nu wil ik hiermee niet zeggen dat borsthaar mijn lichaam siert en nog minder dat er meer in mijn broek zit dan er zou moeten zitten.

 

Maar soms lijkt het wel alsof ik iets teveel mannelijke trekken heb of misschien wel iets te weinig vrouwelijke.

Nu uiterlijk ben ik een vrouw. Zonder twijfel. Of op zijn minst toch tot het tegendeel is bewezen.

Maar innerlijk doe ik soms zaken waarvan ik denk dat ze meer bij een man passen. Ik ben dus misschien wel een vrouwelijke versie van de nieuwe man.

 

Zo vertoon ik licht mannelijk 'rijgedrag' (met de wagen hé mensen). U kan het zich wel voorstellen: de linkerarm nonchalant gebogen op het raamkozijn, de rechterarm licht macho op het stuur en dan vooral sturen met twee vingers.

Of ik hou bijvoorbeeld niet of in mindere mate van juwelen. en ook van winkelen kan ik zenuwachtig worden.

En dan zwijgen we nog maar van 'vrouwengesprekjes'. Over het algemeen vind ik dat vrouwen kwebbelen tot in het extreme toe. Eenmaal vertrokken over hun kwaaltjes en een geeuw ontsnapt uit mijn mond. En om het dan heel eerlijk te zeggen: de meeste 'vrouwelijke' onderwerpen kunnen me geen moer schelen.

 

Maar ook in mijn vriendenkring merk ik een verschil. Zo heb ik één vriendin maar vele vrienden die zich om één of andere reden prima op hun gemak voelen in mijn gezelschap. En het is niet de eerste keer dan manvriend de opmerking maakt 'wel, dat was nu een goed gesprek'. En bovenop ontsnappen er dan nog zinnetjes uit mijn mond zoals: 'amai, dat is wel een mooie vrouw' of ' tssss, die madam daar kan nogal zagen'.

 

Dus lieve blogmensen, hierbij de grote schok en mijn conclusie: Misschien is bibien wel een halve man....

 

 

12:56 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

27-04-07

gewoon wat....

Gij weet niet wat ge wilt.

Ik vind dat nogal een grote uitspraak des te meer omdat ik volgens mij zeer goed weet wat ik wil. Denk ik toch. Meestal toch. Af en toe.

En mijn ‘ikweetwatikwil’ momenten zijn nogal flexibel. Want een dag later kunnen het wel eens ‘ikwildattotaalnietmeer’ momenten zijn. (wat weeral prima staat op mijn cv want tenslotte zoekt met toch altijd flexibele mensen! Toch?)

 

Om te bewijzen dat ik prima weet wat ik wil hierbij mijn verlanglijst voor dit moment:

- rode rozen op het juiste moment

- witte rozen op het juiste moment

- briefjes onder mijn hoofdkussen

- briefjes tussen mijn ruitenwissers

- paardrijden op het strand bij zonsondergang (t’is toch altijd zo schoon in de film)

- gedichten speciaal geschreven voor mij

- gewone knuffels (zonder de ‘en nu wil ik sex’ hint)

- warme handen die mijn rug insmeren op het strand

- gecombineerd met kleine kusjes in mijn nek

- witte wijn op het juiste moment

- rode wijn op het juiste moment

- passie

- sex waarbij je nadien beseft dat je helemaal vergeten bent waar je was.

- french kisses die tintels geven

- lieve woorden

- diepgaande gesprekken

- beschermarmen

 

Ziezo. Ik weet verdorie perfect wat ik wil!

T’is alleen een kwestie van het te krijgen....

 

 

09:34 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-04-07

een zondig meiske?

Hypocriet zijn is niet mijn ding. En dan mogen sommigen het ‘diplomatisch’ noemen om netjes te antwoorden, vooral niet te zeggen wat je denkt en ja te knikken op het juiste moment, méér dan een maagzweer hou je er mijn inziens niet aan over.

En het is pas nadat ik sommige zaken heb kunnen zeggen, we noemen het MIJN waarheid op dat moment, dat ik erin slaag het uit mijn systeem te krijgen. Niettemin sta ik ook open voor een ANDER zijn mening als tegenreactie.

Ik heb het dus enorm moeilijk om de grens te vinden tussen hypocriet en diplomatisch. Als er bovenal al een verschil is.

 

 

Een kleine weergave van een telefoon gesprek dat ik gisteren voerde en waarbij mijn neus minstens 2 cm van gegroeid is om nog maar te zwijgen van het zwarte kruis dat sinds vandaag op mijn smoeleke prijkt. Ziehier wat ik zei maar niet dacht. (of andersom wat ik niet zei maar wel dacht).

 

-  Dag Bibien, het ik K. hier.

 

Bibien: Ach dag K. Alles goed? (gedachte: godverdomme, hou het kort. Ik zit hier met een kater van gisteren en verder sta ik in mijn blootje naast een heerlijk bad).

 

 

- Ja, ik bel even om te zeggen dat ik enorm maar dan ook enorm blij was met je mailtje vandaag. Zoooo positief geschreven. Ge kunt niet geloooooven hoeveel deugd het me deed. ( gedachte: ge hebt sjans dat den alcohol van de BBQ nog niet uit mijn bloed was en verder meende ik geen woord van alles wat ik schreef. Ik wou gewoon van dat geleuter vanaf. Jullie vergaderingen trekken op niets meer want de voorzitter is een lul, ik wil helemaal niet in die bestuursgroep zitten en verder weet ik heel goed dat ge achter mijne rug iets anders ligt te melken)

 

Bibien:  Ja, dat is graag gedaan hoor. Ik snap wel dat het voor jou ook niet makkelijk was (gedachte: my ass ja)

 

 

- Ik vind het echt enooorrrm spijtig want ge hebt u altijd zooo ingezet met alles en altijd was je er wel om hulp te bieden. (gedachte: ja ja ja, skip het geslijm en rond af)

 

Bibien: dat was met plezier hoor. (gedachte: ooit met plezier in het hééél verre verleden met andere mensen)

 

- En ik hoop nog echt dat we nog op uw hulp kunnen rekenen. Ik wist ook echt niet wat doen dus ik denk dat ik maar gewoon moet afwachten en P. een kans geef. (gedachte: oké mens, ge moet wel héél naief zijn om te denken dat ik daar mijn zak nog kom afdraaien voor Jan Lul. Verder zijt ge enorm maar dan ook enorm lomp als ge niet weet wat ge moet doen als er op één dag 3 mensen zeggen ‘ik kom niet meer door lul P’ en er nog 3 mensen gaan volgen. Ge hebt al volk tekort en in plaats van de rotte appel eruit te halen wacht je gewoon tot de andere appels naar een andere fruitmand gaat).

 

Bibien: maar tuurlijk. Als ge hulp nodig hebt geef je maar een seintje. (gedachte: whatever. Als ge dat wil horen. Maar zelfs mijn hamster weet dat als gij belt ik ongetwijfeld met een zwak excuus afkom of gewoon niet oppak).

 

- Allé, ik ben blij dat ge er zo over denkt. Tot binnenkort hé. (gedachte: zwansde gij nu ofwa?)

 

En toch vraag ik me nu af: was ik diplomatisch of hypocriet?

 

11:11 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |