02-05-07

en nu?

'Ge moet eens stilstaan bij wat ge nu al gedaan hebt in uw leven' zei mijn zus me gisteren.

Woorden die ze beter niet had uitgesproken want mijn intuitie zei me al dat dit niet zo'n positief gevoel ging geven. Tot daar de eerste les in de cursus: 'hoe bereik je een dip in een zo'n kort mogelijke tijd'.

 

Dus ik begon te denken. Om dan tot de conclusie te komen 'In general, I screwed up big time'. Natuurlijk deed ik ook vele zaken goed, alleen kan ik er nu niet direct opkomen.

Oké, ik geef toe: ik deed al genoeg om mijn ouders van tijd tot tijd in grote schok te brengen. .

Zo besloot ik na 5 jaar samenwonen om van de éne dag op de andere te wachten op de drempel, de sleutel af te geven aan mijn vriend (daarna ex uiteraard) en terug te keren naar mijn eerste lief van toen ik 16 was die ik toevallig nog eens was tegengekomen. Nice move bibien. Dat er nadien zakdoeken aan te pas kwamen was niet echt een verrassing voor iemand (behalve voor mij).

- Of zo bezocht ik mijn ouders op vakantie om even tussendoor mijn zwangerschapsboekje "per ongeluk" op tafel te leggen. En de papa van de baby? Jaaaaa die kende ik goed hoor! Toch al minstens een week of 5!

- Of zo kocht ik in een wip en op een uur tijd een huis. Het ging eigenlijk makkelijk. Ik deed een bod en de verkoper zei Ok. En mijn pa keek groen. en gaf een diepe zucht. (gelukkig vertelde ik er niet bij dat ik op het moment van het bod aan een toog stond).

 

Maar al bij al had ze gelijk mijn zus. Ik heb al heel wat gedaan. En ik ben van plan nog héél wat te doen. Tot groot ongenoegen van sommige anderen denk ik. Niettemin is er geen reden tot ongerustheid zou ik zo zeggen.

In 98% van de gevallen stopt de film met een happy end. En hoeveel zekerheid kan een mens nog meer hebben?

 

 

 

 

 

 

 

16:24 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

ik sontd op het punt om depressief te worden bij het lezen van je post, maar ik onthou dus je conclusie :-)

Gepost door: Jeronimo | 02-05-07

Same here... en soms is dat zo vermoeiend... je hebt reuze-pieken en reuze-dalen, terwijl je eigenlijk een gezellig plateau-tje zou moeten opzoeken. Maar je bent wie je bent...
groetjes,
Kevin

Gepost door: Kevin | 02-05-07

Om het met Frank te zeggen ... The best is yet to come... ;-)
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 02-05-07

toegegeven sommige dingen lijken wat impulsief gedaan
maar als jij je daar goed bij voelt
valt er niet te oordelen.
en zo slecht lijkt het allemaal niet hoor,
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 02-05-07

meisje... (haha, bij deze post vind ik dat een mooie aanspreektitel: meisje)
Ik moet ongelooflijk met je lachen
impulsiviteit
aan weinigen is het gegeven
ik ging de afgelopen twee weken
serieus impulsief te werk
dat je dan op je bek kan gaan
is niet meer dan logisch
altijd aan de veilige kant van de weg lopen
doet ook niet echt het gevoel opborrelen te leven denk ik dan.
Als er 98% happy end bij te pas komt dan zou ik zeggen: blijven impulsief zijn missy en die zus haren uitleg laten voor wat ie is. Ik wou dat ik aan een even hoge score zat als jij. Nu dit niet het geval is vraag ik me af of ik dan depri moet worden door jou postje... 'NAAAAH... Die had ik eergisterennacht...'
Dus doe ik hem ook voor jou babe: 'mexican wave! olé'

Gepost door: abnormalia | 02-05-07

The happy-never-ending story? 't Is je gegund, Bibien, maar toch ff voorzichtig 'in the wild'! En...laat het natuurlijk lezen. :-))

Groetje

Gepost door: Willy | 02-05-07

och iedereen zijn ding he! Dat maakt het speciaal aan iemand en geeft het een eigen verantwoordelijkheid!!! groetjes

Gepost door: sylvie | 02-05-07

Zo... te lezen heb je wel een boeiend leven achter de rug :-)))Maar ben je gelukkig?Zo ja,dan is je leven tot nu toe geslaagd zou ik zeggen.
Groetjes

Gepost door: Curly | 02-05-07

... En ik deed alles op de 'juiste' manier. Verkeren, studeren, werk, samenwonen, trouwen, bouwen, kindje, ... en plots was ik single mama. Het stond vroeger nooit zo in de planning van mijn leven maar ik heb daardoor eens te meer geleerd te genieten van wat ik wel heb. En nu nog dat theatrale happy-end (alhoewel, moet er een 'end' zijn?)

Gepost door: Elle | 03-05-07

Wat je ook gedaan hebt of nog zult doen lieve bibien...jij komt er wel, dat heb je al bewezen. Je bent een sterke persoonlijkheid, ook dat heb je al bewezen :-)
Doe wat je denkt te moeten doen meisje...verkeerd...of juist...dat zal de tijd wel uitwijzen. Zekerheid bestaat er niet in een mensenleven.
lieve groet

ps: Je hebt gelijk ... ook ik denk nog steeds met een dubbel gevoel, maar wat komen moet komt toch en ik weet dat ik me erbij zal neerleggen en nooit meer zoveel zal afzien :-)
Nogmaals bedankt bibientje

Gepost door: Ellen | 03-05-07

De commentaren zijn gesloten.