11-05-07

valse hoop?

Loslaten.  1 groot woord. 1 groot talent.

En ik heb ze niet of toch in mindere mate.

Ik ben er nooit goed in geweest, in dat loslaten gedoe. (en ook niet in dat vasthouden gedoe nu ik erbij nadenk).

 

Niet met kleding want was dat nu niet nét dé lievelingstrui? En nog in mindere mate met mensen. Want de gedachte ‘die zie of hoor ik wellicht niet meer terug’ maakt me bang. Bang omdat het dan een definitief gegeven is. En ik heb het niet zo op definitieve zaken. Ik hou het liever op een ‘open’ einde zodat men zelf naargelang de gemoedstoestand een vervolg kan breien. (wat in de meeste gevallen ook wel een stukje zelfbedrog is want zelfs een half dode staat in mijn einde terug op in alle glorie maar soit..).

 

Maar toch wint ook mijn verstand het soms (gelukkig maar want iedereen weet dat mijn hart soms absoluut foute keuzes maakt)

Want wat mijn verstand wel beseft is dat het in sommige gevallen een keuze is van loslaten of ondergaan. Of beter gezegd: als jij niet loslaat gaat de andere onder.

 

Neem nu twee mensen waarbij er duidelijk twee soorten van gevoelens meespelen. De één heeft mooie vriendschappelijke gevoelens, de tweede heeft vriendschappelijke gevoelens die in brand staan (verliefdheidssyndroom dus).

Is het dan eerlijk dat de eerste persoon geniet van de aandacht, de attenties,...goed wetende dat ze eigenlijk met een andere intentie zijn gegeven? Een intentie waar waarschijnlijk niet aan voldaan zal worden? En is men dan niet enkel bezig met het geven van valse hoop?

Of moet men het eerder bekijken vanuit de visie dat ‘de gevoelens van een ander zijn/haar probleem zijn’ en dat je enkel vanuit je eigen gevoelensgang moet handelen? Dat de ander maar moet beslissen om los te laten als hij/zij voelt dat de valse hoop hem/haar kapot maakt?

 

Is er eigenlijk uberhaupt wel een vriendschap mogelijk tussen twee mensen waarbij er zo’n verschil in hartgevoelens is?

Bibien weet het niet. Maar bibien hoopt van wel. Ook al is het dan misschien valse hoop...

 

Nota van de redactie: nummer 40.000 is coming up in the near future. Bibien denkt eraan om er een 'waarheid-durven-doen' van te maken. De winnaar kiest één van de drie items en bibien doet alle moeite van de wereld om héél eerlijk te zijn, te liegen als ze zegt dat ze het durft (ge moet dat toch niet bewijzen hé met durven) of in te gaan op de doen kwestie (u kent de kleine letters al....) .

09:54 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

pieuw moeilijke keize idd, mutatis mutandis 'ken' ik ook zo'n geval...dat is zenuwslopend

Gepost door: Jeronimo | 11-05-07

Das wel een hele brok hé.... zo 's morgens....
Loslaten of vasthouden, hart of verstand..... pfff... Laat me zeggen dat er gemakkelijkere dingen zijn in ons leven hé. Allemaal hebben we al voor die keuzes gestaan, wie heeft er ooit de juiste gemaakt? Meestal weten we dat als het te laat is hé....
Of er vriendschap mogelijk is tussen twee personen met verschillende hartsgevoelens? Na verloop van tijd wel volgens mij.. Je moet dit ook weer een plaats weten te geven en in het begin zal dit zeker niet gemakkelijk zijn. De ene wil alleen vriendschap, de andere wil meer. Je mag zeker geen valse hoop geven, of zoeken... Je weet dat het enkel vriendschap is en meer niet... vertrek van daaruit en hou dat gegeven steeds voor ogen... zo loop je niet het risico om telkens weer uitleg te moeten vragen of geven... afhankelijk van welke jouw positie hierin is hé Bibien.... Enne iemand anders zijn gevoelens zijn ook jouw probleem, vriendschap betekent meer dan samen een pint gaan pakken hé... zeker in dit geval.

Fijne dag nog!

Groetjes,

Gepost door: so far, so close | 11-05-07

Oei, veel photoshop werk op komst.... Voor Elle en voor Bibien...
Kunnen we anders beide prijzen (die ik dus ga winnen) niet combineren? ;-)
Anders wordt dat veel te druk zenne...
groetjes,
Kevin

Gepost door: Kevin | 11-05-07

ik wou dat ik een pasklaar antwoord uit mijn mouw kon schudden...
ik denk dat het belangrijk is dat de niet-verliefde partij geen misbruik maakt van de aandacht en attenties. voor de verliefde partij is het dan weer belangrijk dat bij het geven van die attenties en aandacht niks speciaals wordt terugverwacht.
en dan nog... het verschilt telkens van situatie tot situatie en van persoon tot persoon.
maw, ik zou het begot nie weten. :D

Gepost door: beate | 11-05-07

loslaten of niet... Dat zijn nu eens van die levensvragen die ik het moeilijkste vind. Vriendschap versus liefde...goh...daar moet volgens mij over gepraat worden met die persoon. Hij/zij heeft het recht te weten of de gevoelens wederkerig zijn of niet. Dan rest de vraag of de verliefde persoon een vriendschappelijke relatie ziet zitten? Heeft hij/zij het daar moeilijk mee dan zou ik het wel kunnen afsluiten denk ik. Maar als je weet wat die persoon voor je voelt en je ondergaat al z'n attenties...kweet niet zenne, maar is dat niet voeding geven voor iets meer? Mensenlief, hoe moeilijk!
Ik kan blijven typen zonder to the point te geraken :/
Dit is iets om over te discussieren IRL
Wat ik duidelijk niet kan, is iemand valse hoop geven.
lieve groet

Gepost door: Ellen | 11-05-07

Bibien dan heb ik steeds de vraag
kan je loslaten wat je amper had
op sommige dingen komt al te gauw sleet.
spijtig maar ook ik heb de kracht noch het vermogen om iets weg te gooien.
hoe klein het ook was ik blijf het koesteren
tot de pijn mijn hart heeft versleten
en dan nog hou ik vast.
een mens is een raar wezen,
dat komt door de warmte in hem/haar.
voor je teller ben ik er nog meer dan 500 vanaf, mss de volgende keer.
see u en liefs

Gepost door: Black Bird | 11-05-07

Zijn dikke boeken over geschreven, Bibien. Ik denk dat je een ander altijd eerst als een mens moet zien en niet dadelijk als vrouw of man. Men kan met iemand best opschieten omwille van haar/zijn leuke menselijke kanten. Het overige lijkt me een kwestie van eerlijke vragen stellen en eerlijke antwoorden geven aan de hand van de eigen gevoelens. Men moet de ander geen valse hoop geven, maar anderzijds hoeft men evenmin valse verwachtingen te koesteren. Hoe steviger men iets bindt, hoe moeilijker het wordt om los te maken. Allee, geen grapje deze keer. :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 11-05-07

:-)

Gepost door: watje | 12-05-07

Ja lap... Ik was nummer 40.003, tis erg he ik kom overal altijd een kwartiertje te laat. Het achtervolgt mij al mijn hele leven, snik.
Nog een pretting weekend (wat er van resteert ;-)),
groetjes,
Kevin

Gepost door: Kevin | 13-05-07

Gefeliciteerd voor de 40.000, Bibien! Niet voor de 'prijzen' (ik haat files), maar ik schatte dat dat nog wel tot het eind van de maand zou duren. Jawatte! :-))

Groetje

Gepost door: Willy | 13-05-07

tja ! diepe vriendschap wordt dikwijls liefde (nee, verliefdheid beter..), het is mijn ervaring om er nooit op in te gaan...verliefde vrienden gaan ten onder, maar verliefden die vrienden worden, dat werkt altijd..

Gepost door: anima-negra | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.