01-06-07

I cry if I want to, cry if I want to

Maandag is het mijn verjaardag. Nu kan ik er echt van genieten als ik zie hoe mensen soms opgaan in hun verjaardag maar ik heb dat dus niet. Ik hou niet van mijn verjaardag en ik hou ook niet van de dag.

 

Zo ben ik van mening dat mijn verjaardag een dag vol verplichtingen en 'van de moetes' is. En hoe dichter de dag komt, hoe nerveuzer ik begin te worden.

Ik probeer me alvast voor te bereiden en mijn acteertalent volledig bij te schaven.

 

Zo zal ik dit weekend en maandag volgende kwellingen moeten doorstaan:

 

1* het tonen van valse genegenheid zich volledig ontplooiend in het kussen van mensen die ik normaal enkel schijnheilig toelach van op afstand.

En dan nog maar te hopen dat er geen natte plekken achterblijven op één van mijn wangen want dat zou dan helemaal in aanmerking komen voor een oscar op 'de nacht van de wansmaak'.

 

2* antwoorden op vragen als: "en wat wil jij graag hebben?".

Waarop het stemmetje in mijn hoofd al roepend wil uitbreken met de melding: "als ge mij echt zou kennen en je hebt echt interesse in mijn persoon dan wéét je wat ik wil of waar ik van hou" maar waarop mijn antwoord  netjes 'ach niets' zal zijn.

 

3* Oprecht blijheid moeten tonen bij kadootjes waarvan ik denk "och my god, how could you...". Enthousiast moeten reageren bij het krijgen van een strijkijzer of een dweil lijkt me een prestatie die Al Pacino niet zou kunnen neerzetten, ik dus ook niet..

 

4* S'morgens de dag beginnen met op zijn minst een dubbele lading Prozac wegens het plots opkomen van de gedachte dat er weeral een jaar voorbij is én dat ik nog steeds nergens sta én dat ik mijn dromen niet nastreef én dat ik op sommige gebieden nog perfect doorga als een hopeloos geval.

 

Maandag volledig dus volgens dit liedje:

It's my party and I cry if I want to,

cry if I want to, cry if I want to,

you would cry too

If it would happen to you!

 

 

 

 

 

14:27 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Lang zal ze bloggen! Daarom vandaag dus: gefeliciteerd met je verjaardag maandag, Bibien! En omdat ik vreesde voor het verkeerde cadeau: geen haiku. :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 01-06-07

lap, moet ik je nu een verjaardagssms sturen of niet? ;)

Gepost door: beate | 01-06-07

Ik las een hele poos geleden een blogje dat ook over een verjaardag ging en weet je hoe zij er tegenover stond?
...Is het niet beter om blij te zijn dat je weer een jaartje langer hebt mogen leven...
Wel Bibientje, wat die cadeaukes betreft, ach, vergeef het hen want ze weten niet beter ;-)
lieve groet

ps:En hieronder voor maandag :p
EEN HAPPY BIRTHDAY TO BIBIEN *SMAK*SMAK*SMAK*

Ik was net aan het denken aan bloggertjes die alleen de laatste zin lezen en dus denken dat je nu al verjaart :-)))))

Gepost door: Ellen | 01-06-07

ja heel herkenbaar.
kan u alleen meegeven: blijf van diene chemische rommel af (prozac).
ik haat mijn eigen verjaardag vieren, ik heb het geluk dat ik op een datum verjaar dat iedereen geen aandacht heeft met mijn verjaardag.

Gepost door: watje | 01-06-07

gelukkige verjaardag een goede gezondheid en dat je hem mag doorbrengen met echte goeie vrienden. Dat maakt het toch al een stukje aangenamer .

Gepost door: Duvel | 01-06-07

kvind het zelfs moeilijk om een cadeautje te kiezen voor mijn vriendje.. en toch ken ik hem, denk ik toch ;-)
tip voor volgend jaar: neem verlof, gsm uit en doe eens iets wat jij echt graag doet, je verjaardag is voor jou en niet voor mensen die weer fier op zichzelf zijn omdat ze hem niet vergeten zijn :)
en ja idd, weer een jaartje langer mogen leven, én weer een nieuw jaar om toch nog eens te proberen die dromen te verwezenlijken.

heel gelukkige verjaardag allesins!

Gepost door: Sara | 01-06-07

Misschien een dag om er es lekker tussenuit te knijpen en iets te doen wat je al lang graag had willen doen ?

Gepost door: els | 02-06-07

komedie als je je acteertalent nu is achterwege liet en gewoon , op een beleefde manier duidelijk maakte wat je voelt of denkt zou de zaken al een stuk eenvoudiger maken. Assertieviteit noemt zoiets. Het zou je mss wel wat "vrienden" kosten maar mensen die je niet kunnen nemen zoals je bent kun je beter achter je laten. Uiteraard moet je altijd wat water bij de wijn doen maar het moet wel wijn blijven en eentje dat genietbaar en lekker is.

Gepost door: Duvel | 03-06-07

@ Duvel Kwist niet dat het leven zo eenvoudig was :-)
Sommige zaken zijn nu eenmaal onvermijdelijk :-)
Je hebt zeker een punt maar een idealistische wereld bestaat nu eenmaal niet :-)
Als er één zijn 'komedie' laat vallen wil dat nog niet zeggen dat de rest volgt.

Gepost door: bibien | 04-06-07

ha! een zeeeeeeeeeeeeer fijne verjaardag bibien! Dat al je wensen mogen uitkomen :D of zoiets...;) En meer van dattum! mmmmwah!*

Gepost door: casper | 04-06-07

een dag te laat zodat je gisteren niet die van mij er ook nog bij moest nemen maar toch een gelukkige verjaardag. Hopelijk viel het gisteren allemaal wat mee.

Gepost door: belle | 05-06-07

ik ben ook zo, ik haat mijn eigen verjaardagen (maar hou wel van kadookes!),weer het besef dat je een jaartje ouder bent en de frustratie dat ik nog zoveel moet doen in mijn leven, het is voor mij een beetje een oudejaargevoel...gelukkig is het nog veraf mijn verjaardag oef

Gepost door: soet | 05-06-07

alvast nog n gelukkige verjaardag
zelf ben ik enorm slecht in het doen alsof ik blij ben met slechte kadoos... en ik schaam mezelf dan zo dat ik er niet blijer mee kan lijken pfff. Ik hoop daarom dat er voor jou niet te veel slechte kadoos bijwaren

Gepost door: g*lover | 07-06-07

De commentaren zijn gesloten.