07-06-07

schoon of rot leven?

T'leven kan schoon zijn. T'leven kan ook héél rot zijn. Kwou eigenlijk schrijven over de rotte kant van het leven toen mijn euro viel dat een mens positief moet denken. Ge moet immers denken aan een half vol glas ipv een half leeg glas tenzij men een vooruitziende mens is die alvast een volgende wil bestellen.

 

Maar kom, het leven kan dus schoon zijn.

Zo kan het leven schoon zijn bij volgende gedachten (positief denken bibien, positief denken bibien):

 

- iemand kocht jou het verjaardagskado waar je een half jaar geleden eens over gesproken had (dank u mercatorman). Toch schoon dan er mensen zijn die ook nog luisteren naar je geleuter.

- ik vergat het deze keer niet om de hamsters water en eten te geven. (allé, ja, mijn euro viel vrij snel na doordringend gepiep)

- ik heb nog 5 dagen om een hele cursus spaans door te nemen. Wat veel te weinig is maar kom...beter 5 dan 1 of zelfs geen.

- ik heb een héééééle grote hoop strijk wat het absolute bewijs is dat ik eigenaar ben van héél véél kleren. Beter véél strijk dan géén strijk dus

- Ik heb veel van mijn kant onbeantwoorde emails maar beter een laat goed antwoord dan helemaal geen antwoord. Toch? (ech, alvast sorry...)

- Mijn geld gaat er als een zot vandoor in die mate dat ik zelf de uitgaven niet kan volgen. Aan de andere kant heb ik dus een ruim sociaal leven en kan ik meer doen dan alleen de zon zien opgaan. (wat, nu ik eraan denk, dan weer het enigste is wat ik bijna nooit doe trouwens)

- het schone leven heeft ook deze week weer een bibliotheek boete voor mij in petto. Maar ach, ge moet die mensen wat sponseren in de aankoop van nieuwe lectuur. Weeral een tevreden mens die mijn geld steelt.

 

Och ja: nummer 50.000 komt eraan. En ik kan nu alvast beloven: wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Dus.....wees voorzichtig met het roepen van: ikke ikke ikke ik was het!.

 

Zo zie je maar . T'leven kan schoon zijn. T'is maar gewoon te bekijken welke kant van het leven dat je kiest. Ik huppel graag, van de ene naar de andere kant.

 

 

 

14:54 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

hahahahahaha Bibien ... ik ben het helemaal met je eens zenne ... zo geschreven klinkt het zelfs als muziek in mijn oren ! En bij de volgende strijkbeurt zal ik zéker aan jouw wijze woorden terugdenken ... ;-))) !
Zwaai zwaaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: klaverke | 07-06-07

cool jong..half vol ipv half leeg, spijtig genoeg zijn er in de Zwarte Toren voor de moment geen half volle glazen, ook geen half lege, enkel lege...zo leeg..

Gepost door: anima-negra | 07-06-07

Ah maar ik heb zelfs een oplossing voor het feit dat je nooit de zon ziet opkomen.... ietske langer blijven plakken Bibien, lang genoeg tot je bij het naar huis rijden de zon ziet opkomen ;-))

Fijne avond nog!

Gepost door: so far, so close | 07-06-07

Ik was net hetzelfde aan 't denken: wanneer schrijft Bibien nog eens iets leuks op de blog? En poenk: schoon of rot leven?! Maar je bekijkt (nou, bekijken) het gelukkig (nou, gelukkig)positief.
Seffens 50.000 op je teller is formidabel! Proficiat nu reeds (want ik ben nogal traag van aard).

Groetje

Gepost door: Willy | 07-06-07

Hallo... ik zou wa van je tips moeten gebruiken om positief te denken en te blijven denken :-))
Groetjes

Gepost door: Curly | 07-06-07

That's the spirit !

Gepost door: els | 07-06-07

proficiat Die positieve ingesteldheid brengt je veel verder dan een zwartgallige, egocentrische levensvisie vol zelfbeklag en zelfmedelijden.
Bovendien is die positivisme ook veel aangenamer voor de mensen rondom je en kan je bij een tegenslag op meer begrip rekenen. Kortom, behoud je positieve ingesteldheid, het maakt het leven een stuk aangenamer en makkelijker en nee het wil niet zeggen dat dat je niet gespaard zal blijven van ongeluk en tegenslag.

Gepost door: Duvel | 09-06-07

hihi, supergrappig geformuleerd en o so true! dat zouden we meer moeten doen hé, het leven aan de positieve kant bekijken...
veel succes met Spaans!

xxx

Gepost door: CIA | 09-06-07

Bibien hoi, 625 te laat!
dus schreeuwen hoef ik niet meer.
zoals jij het hier beschrijft krijg ik een kijk op
wat je werkelijk bezig houdt.
maar We geven niet op, toch?
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 09-06-07

Traag 50737... No comment.
Bovendien wilde ik schrijven dat je gewoon net iets later kan gaan slapen om de zon te zien opgaan, maar So Far So Close was sneller.
Oh, en nu word ik net ingehaald door een schildpad.
Anyway, take care, Lady Bibien!
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 09-06-07

Ach ja, alles positief bekijken is gemakkelijker gezegd dan gedaan, we zijn mensen en dat wordt soms vergeten. Het is nu eenmaal zoals jij het zegt bibien...huppelen van de ene naar de andere kant. En dan maar hopen dat de ene kant langer mag duren dan den andere kant!
lieve groet

Gepost door: Ellen | 12-06-07

De commentaren zijn gesloten.