20-06-07

ik vond...ik.

Vandaag even iets anders. Men moet uiteraard ook eens kunnen veranderen van probleem nietwaar. Er zullen er waarschijnlijk zijn die hunkeren naar het vervolg van mijn miserie en willen weten hoe het nu allemaal gaat eindigen. Wel ik ook. (het 'eindigen' hé, niet de miserie) Maar zover ben ik nog niet en antwoorden zijn er ook nog niet. Dus geen zin om er over verder te leuteren tot er ook werkelijk een verandering is mijn inziens (god, dit klinkt ineens volwassen).

 

Gisteren vroeg ik me af wat vele mensen zich waarschijnlijk dagelijks afvragen: Waar liep het mis? (samen met 'moeder waarom leven wij')

En toen wist ik het....

Het liep eigenlijk al mis in het begin. Want is bibien toen niet vergeten dat 'ik' ook 'ik' moest blijven en vooral niet mocht veranderen in 'wij'.? Wou bibien niet nét te lief zijn? Want maken we niet vaak dat verkeerde begin van 'te zien wat de andere graag heeft' en vooral 'te handelen naar wat de andere graag heeft'?

Voorbeelden makkelijk te vinden: hij eet graag steak dus bibien kocht steak. Hij walgt van macaroni dus macaroni van de eetlijst. De flair werd de humo (oké achteraf gezien is den humo ook meer mijn ding),....

Gelukkig kocht bibien nog nét geen 2 dezelfde joggings met grote letters op de achterkant. Op sommige belangrijke momenten spreekt mijn verstand blijkbaar nog mee.

En na etterlijke jaren komt het besef dat men zichzelf een beetje vergeten is...En dan komt de drang om terug voor zichtzelf op te komen. De 'wij' willen we terug een beetje kwijt om de 'ik' terug te vinden. Na jaren samen wil 'ik' namelijk de kousen naast het bed niet meer oprapen. Of wil 'ik' eens niet doen wat 'wij' gaan doen...(al is het maar om contraire te zijn in sommige gevallen)

En dan verwacht 'ik' dat de man in kwestie snapt waarom zijn partner ineens een andere persoon is met een draai van 180°.

 

In ieder geval wil de 'ik' er al een tijdje uit.

Jezelf terug tegenkomen. Het is een raar iets

 

12:45 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

toen ik voor het eerst op kot ging, zei iemand tegen mij: dan zal je jezelf wel tegenkomen. ik vond het een vreemde uitspraak.
het is idd raar om jezelf tegen te komen.

Gepost door: beate | 20-06-07

olalala Mijn grijze cellen hebben nogal wat moeite geloof ik om dit postje te verwerken.Je kan en je mag en je moet wel eens rekening houden met wat iemand wil of niet wil ook al is het niet volledig je ding maar het mag zeker geen gewoonte worden.Het mag zeker niet de bedoeling zijn dat je je leven laat leven door de goestjes van iemand anders.Dat is natuurlijk altijd het gevaar als jij één keer de kousen weg doet en dan nog een keer en nog een keer ja dan is de trein al vertrokken he want Bibien (ik gebruik dit even als vb)zal het wel doen.Het leven zit er vol van van zulke situaties en wanneer beginnen deze op te vallen als het niet echt meer snor zit dan begint men zich daar aan te ergeren en als dat al jaren aan de gang is vinden ze het dan raar dat een persoon plotseling een andere houding aanneemt.Kijk ik vind het belangerijk dat ik het gevoel heb dat er respect is voor mezelf en ook is het belangerijk dat een andere persoon aanvoeld dat ik hem of haar respecteer.mvg ikke

Gepost door: jurgen | 20-06-07

opkomen voro jezelf :-) dat is zeker goed jamemr dat dat soms even moeilik si als lsokomen van iemand ondanks alles, allez voor sommigen toch
sterkte

Gepost door: jeronimo | 20-06-07

Het duurt heel lang eer we tot dat besef komen he Bibien en dan is er al veel "kwaad" geschied...maar nog niet telaat.
lieve groet

Gepost door: Ellen | 20-06-07

Als er iets is dat wij vrouwen maar al te graag doen dan is het toch onze mannen het naar de zin maken. Dit is zo, moet zo... het kan niet anders willen we ook van hun kant iets terugkrijgen. Maar... en nu zijn we er... doe dit NOOIT zonder jezelf hierin te verliezen. De liefde van iemand win je niet door jezelf weg te cijferen of te doen alsof je 'anders' bent... Iemand die je graag ziet neemt je zoals je bent.
Mijn man houdt van 'varkensvlees', ik walg ervan...
Gevolg... Hij krijgt varkensvlees zo vaak als hij wil, ik lust het niet en maak voor mezelf iets anders klaar...
Hij gaat niet graag op stap... ik natuurlijk wel... dus we gaan, maar niet elk weekend... en als ik echt weg wil en hij niet, dan ga ik met vriendinnen alleen...
Ik cijfer mezelf niet weg voor een man... en hij moet dat ook niet doen voor mij...
Zijn er thuis dan nooit strubbelingen? Ja hoor, overal hé... maar praten, praten en nog eens praten, compromissen sluiten, werken aan je relatie, dag na dag..., relativeren en elkaar de ruimte geven om te kunnen zijn wie we zijn...
En denk nu niet dat ik alles weet of het altijd beter weet... ik probeer mijn ervaringen te delen en te helpen waar het kan...

Groetjes,

Gepost door: so far, so close | 20-06-07

groot gelijk, hoe ge het draaid of keert, maar iedereen is tenslotte een individu die ook nood heeft aan , bwa laten we het "eigen belang" noemen. en voor de rest heeft so far het al gezegd.

Gepost door: watje | 20-06-07

Chapeau voor het aanbrengen van de nuance. Ik heb het altijd erg moeilijk gevonden, maar heb daarin ook mijn weg gevonden. Jezelf (her)vinden is heel erg waardevol. Proficiat!

Gepost door: Nantie | 20-06-07

ja bibien jong.... ja hé, op een dag sta je stil,kijk je achterom en zie je je leven nog net om de hoek verdwijnen...even denk je na over wat je gaat doen, achterna lopen en proberen in te halen of vooruit kijken en zien wat er in de toekomst ligt.... de enige goede keuze is de toekomst !

X

Gepost door: anima-negra | 20-06-07

Dat er in die drie laatste posts nogal wat nuanceverschil zit, is nog voorzichtig gezegd.
Niet te snel oordelen als buitenstaander lijkt mij nog maar eens bewezen...

Gepost door: Beo | 20-06-07

Mijn zware bottinnen... kunnen ook dienen om een bepaalde "ik" naar buiten te schoppen. Multifunctioneel!
groetjes,
1 van die vele singles die moeten leven met hopen concurrentie (cfr. je reactie) ;-)

Gepost door: Kevin | 21-06-07

Bibien voila se das klare taal ,
niks aan toe te voegen
daar ben ik momenteel ook mee bezig
met mijn " ik "
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 21-06-07

Misschien Misschien was het niet te veel 'wij', maar te veel 'hij'?

En nu dus 'jij'.

Gepost door: Trucido | 21-06-07

Hier terechtgekomen en je laatste posts gelezen. Ik zou niet weten welke raad ik moet geven, omdat dit volgens mij iets is dat alleen jij kan beslissen. Wat ik wel kan is je heel veel moed en sterkte toewensen en hopen dat je uit je schemerzone geraakt.

Gepost door: Sabine | 22-06-07

Ik ben na het beëindigen van mijn laatste lange relatie mezelf ook tegengekomen... Veel mensen spreken mij erover aan, dat ik terug anders kijk naar de wereld en de mensen om mij heen... Jezelf wegcijferen is nooit goed, en het besef dat je daar iets aan moet doen is volgens mij al een grote stap!
Ik wens je veel moed!

Groetjes en een fijn weekeinde!

Gepost door: CIA | 22-06-07

Piep! Inderdaad, samen over straat in dezelfde jogging, ze zouden het moeten verbieden!
Nog een chance dat je dat toch maar niet deed ... stel je voor zeg ...
Ken je het verhaaltje van die grote bokaal die je moet vullen met zand en grote stenen?
De grote stenen zijn dingen die tellen, en belangrijk zijn, het zand zijn de kleine dagelijkse dingetjes ... en je moet eerst voor de belangrijke dingen zorgen voor je voor de kleintjes kan zorgen.
Alleen wie goed is voor zichzelf kan dat ook zijn voor de anderen he? ;-)
Wijs gesproken!

Gepost door: Dulcera | 25-06-07

De commentaren zijn gesloten.