05-07-07

harde tijden

Ik zou hier een waslijst van excuses kunnen bovenhalen voor mijn korte afwezigheid waaronder bijvoorbeeld: "ik had geen tijd" maar het zou niet eerlijk zijn. Ik had immers tijd kunnen maken. Als ik echt gewillen had. Maar ik wou niet.

Geen gebrek aan inspiratie. Genoeg dagelijkse miserie de wereld in te sturen. Maar soms leest men die miserie nét iets te graag.

Ik had ook kunnen vertellen wat ik elke dag gedaan heb. Maar waar is de zin? Wie kan het nu in hemelsnaam interesseren wat ik s'middags op mijn boterham leg? Of wat heeft een ander er affaire mee om uur per uur en dag per dag neer te pennen wat eigenlijk toch voor iedereen 'het dagelijks leven is'.

 

Tijd...tijd heb ik nodig. Alsof nu eindelijk het moment is aangebroken om belangrijke keuzes te maken. Niet alleen keuzes voor mezelf. Nee, ook keuzes die voor een stuk de toekomst van mijn kinderen zullen bepalen. Want met mijn keuze neem ik hen ook iets weg. Een stuk van hun vader. En ik hoor ze graag, de verhaaltjes van 'jamaar, het hoeft zo niet te gaan'. Maar kom, geen moment om in illusies te geloven... Laat ons maar uitgaan van een realistische basis.

 

Lijstjes in mijn hoofd. Lijstjes met redenen. Redenen om te blijven én redenen om te gaan. Erg genoeg is het tweede lijstje zoveel langer. Maar gaan is niet altijd zo makkelijk. Gaan wil ook zeggen 7 jaren achterlaten. Gaan wil ook zeggen mijn kinderen kwetsen. Gaan wil ook zeggen moeilijke tijden. Met Blijven ontloop ik de twee eerste items. Mezelf kwetsen is zoveel makkelijker dan zij die me dierbaar zijn. Ik heb geen leven maar zij wel. Zij die geboren zijn met het recht op een goed leven. Ik ben niet gelukkig maar zij wel. En ik hoef de spreek niet: zij voelen het ook als jij niet gelukkig bent.

 

Zever, ik ben een geboren actrice. Alleen zit de oscar er niet in voor mij. Enkel de troostprijs dat het ooit afgelopen zal zijn. Dat het ooit aan mij zal zijn.

 

Tenzij ik eerder dan 'ooit' crash.

Dan deed ik op zijn minst mijn best. En meer dan mijn best is er niet.

Maar minder ook niet.

 

nota: Beate, Anima en Joe: mijn stilzwijgen per mail is misschien niet correct. Maar ik heb het even nodig. Niettemin lees ik alles. Ik genoot van veel. Mooie woorden soms. Weet alvast dat er een enorme appreciatie langs mijn kant is. Lo siento.

12:46 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Kinderen Is bij je partner weggaan sowieso gelijk aan je kinderen kwetsen? Kwetst het hun nu onbewust ook al niet dat hun ouders niet gelukkig zijn? Beter ouders die niet meer samen wonen maar gelukkig zijn dan samenwonen als vreemden.

Gepost door: Elle | 05-07-07

wow bibien ik word er helemaal stil van. ik voel wat je bedoelt hoor, been there done that, en het voelt behoorlijk crap, maar soms héb je dat nu net nodig om toch maar terug naar die Oscar te dingen. Je kan het proberen...en ik weet dat jij sterk genoeg bent om te oordelen.

Gepost door: casper | 05-07-07

@ Elle Eerlijk?
Het hangt ervan af aan welke kant van de brug je staat. In een relatie klap je jezelf goed met het excuus: 'het is beter voor de kinderen om samen te blijven'.
In/na een scheiding klap je jezelf goed met het excuus: 'het is beter voor de kinderen om uiteen te gaan/zijn'.
It's all a trick of your own mind....

Gepost door: Bibien | 05-07-07

Tijd nemen, afstand nemen,.... alle mogelijkheden naast elkaar leggen, pro's, contra's... en toch wanneer je definitief een keuze gemaakt hebt dan pas zal je weten of het de 'juiste' was... Enne .. welke is de 'juiste'...?
Misschien is het wel eens tijd dat je enkel en alleen aan jezelf gaat denken, uitzoeken wat jou het gelukkigst zal maken... Het leven van je kinderen zal misschien (tijdelijk) overhoop gegooid worden, dat is juist en mijn hart breekt als ik daar aan denk, maar je kan toch onmogelijk de rest van je leven 'ongelukkig' bij elkaar blijven, daar wordt niemand beter van, ook je kinderen niet.
Welke keuze je ook maakt, maak ze doordacht, zodat je 100% zeker bent dat het echt dit is wat je wil...!Je moet er zelf ook volledig achter staan anders ga je je misschien nog slechter voelen dan nu!
Neem je tijd,.... een relatie is geen 'film'... voor de 'oscars' moet je het beslist niet doen... Een relatie is meer dan een full-time job, een job waar nooit een einde aan komt...af en toe krijg je eens een bonus of een schouderklopje maar het is wel een taak voor twee mensen, niet voor eentje!

Fijne dag nog!

Groetjes,

Gepost door: so far, so close | 05-07-07

niet simpel

Gepost door: watje | 05-07-07

Ik weet zeker Bibien dat, als je vroeg of laat een beslissing neemt, die beslissing van jou alvast overwogen is. Wat ik hiermee bedoel is, dat jij tenminste iemand bent die niet zomaar voor een 'bagatel' uit het huwelijk stapt. Jij bent iemand die de pro's en contra's heel goed afweegt en hoe de beslissing ook zal zijn, goed of slecht, het is altijd een afwachten of het de juiste is of niet. Neem je geen beslissing...zul je ook niet weten of je er goed of slecht hebt aan gedaan. Een stap zetten naar een beter leven (want das toch de bedoeling) blijft een hele moeilijke stap tot...
lieve groet

Gepost door: Ellen | 05-07-07

Beslissingen nemen, keuzes maken... we doen het elke dag, alleen wegen sommigen zwaarder dan anderen. Een keuze als deze kost veel tijd en inzicht, maar zal altijd de juiste zijn. Omdat het de jouwe is. Weloverwogen en doordacht en het is geen andere dan je op dit moment in je leven kunt nemen. Welke keuze je ook maakt, heb er nooit spijt van.
Liefs,

Gepost door: Nantie | 05-07-07

no crap just a meeeegaaaa-hug!
x hang in tiger! x

Gepost door: abnormalia | 05-07-07

Eén conclusie mag je vooropstellen: niet één relatieprobleem is identiek aan een ander. Ze lijken vaak op elkaar, maar de uitkomst (er bestaat geen 'oplossing') is een beslissing op grond van een steeds verschillende mix van emoties, materiële mogelijkheden en gezond verstand.
Het is een universeel recht van de mens om op elk moment voor zichzelf te beslissen, maar er zijn uiteraard consequenties aan die moeten afgewogen.
Neem je tijd, Bibien, en doe wat best is voor wie je het liefst is.

Groetje

Gepost door: Willy | 05-07-07

Dikke knuffel en veel moed. Wat ook je beslissing moge zijn.

Gepost door: els | 05-07-07

de moed niet verliezen. Ik vind het alvast prachtig dat je het belang van de kinderen laat primeren, en dat ten koste evan jezelf.De situatie is heel persoonlijk, voor ieder verschillend en dus is raad geven moeilijk.
Niemand kent of ervaart de situatie waar jij monmenteel in zit. Herkennen zullen ze die wel.
Hopelijk beleef je toch gelukkige momenten en blijf geloven in jezelf . Ik vind het alvast heel mooi van je dat je geen holderdebolder beslissingen neemt en dat getuigt er ook van dat je zorgvuldig omspringt met en je bewust bent van , de dingen de je geluk bepalen.
Geloof in je zelf,en zoek steun bij hen die je echt dierbaar zijn.

Gepost door: Duvel | 06-07-07

Geen woorden... van jouw kant om te denken, geen woorden van mijn kant die zouden kunnen weten hoe je je voelt.
Hoeft ook niet. Kan ook niet.

Kies waarin je gelooft. Kies je hoop. En dat is volgens mij voor iedereen, voor je kinderen, je partner, je familie en jezelf de beste oplossing..

Gepost door: <Trucido> | 07-07-07

knopen doorhakken... héél moeilijk...
succes gewenst in wat je ook doet !

Gepost door: roedi | 09-07-07

Bibien tijd is kostbaar en hij vliegt.
ik respecteer je mening maar neem de juiste beslissing he.
denk ook aan jezelf, kinderen worden groter
en mss verstaan ze wel heel goed wat je voelt hoor!
het beste naar ik hoop en liefs, BB

Gepost door: Black Bird | 09-07-07

geen woordjes... wel een dikke steunknuffel

Gepost door: Ellen | 11-07-07

Lijstjes van voor en na zijn ook steeds mijn manier om grote beslissingen te nemen, maar het leven is veel meer dan 'checks & balances' hé... Soms kan één gevoel toch leiden tot een beslissing die eender welk lijstje tegenspreekt...
Neem tijd, alle tijd die je nodig hebt... Neem vervolgens in eer en geweten een beslissing en probeer vertrouwen te hebben in de toekomst, want ook jij hebt recht op een fijn en gelukkig leven, en niet alleen je kinderen of je man...

Gepost door: CIA | 11-07-07

Gaat het nog een beetje Bibien?
lieve groet

Gepost door: Ellen | 15-07-07

we missen je Dag Bibien, is alles ok? We zijn niet gewoon dat je zo lang afwezig bent en dus mis ik het wel.Hou je goed en tot later...

Gepost door: jurgen | 16-07-07

Elke dag kom ik nog even piepen of er al terug nieuws is van jou, of het wel goed met je gaat. Hopelijk krijg je genoeg steun van vrienden en familie in deze periode. Hou je goed!

Gepost door: belle | 18-07-07

Dag Bibien Het is inderdaad niet zeker of scheiden ten koste van de kinderen gaat. Mijn ex en ik zijn nog tien jaar samen gebleven omwille van de kinderen en toen we eindelijk gingen scheiden reageerden de kinderen opgelucht. Het was ook pas na de scheiding dat de rust in huis terugkeerde. Achteraf bekeken zijn we allemaal tien jaar verloren, maar we hebben geen lichtzinnige beslissing genomen. De scheiding werd beter voorbereid dan ons huwelijk en gebeurde in vriendschap. Scheiden hoeft niet altijd slecht te zijn maar anderzijds is het huwelijk iets groots en het kan altijd beter worden. Alles houdt risico's in. Ik wens je de beste beslissing toe en dat je er voor altijd achter blijft staan.
Groet !

Gepost door: Parelmoer | 22-07-07

Piep! Hey Bibien,
ergens herken ik het wel ... liever vasthouden aan de misére die je kent, dan loslaten en misschien nog ergere misére krijgen ...

Ik wens je heel veel sterkte en heldere momenten!
groetjes van Tina

Gepost door: Dulcera | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.