07-08-07

een andere kijk

Ik had hier minstens een half uur kunnen doorzagen hoe misselijk ik s'morgens ben. Of hoe misselijk ik s'avonds ben. Hoe ik het beu ben om mijn maaginhoud in de 'pombak' of de wc te zien verdwijnen. Ik had ook kunnen vertellen hoe moe ik tegenwoordig ben. Te moe om maar iets extra te doen.

Maar vanmorgen in de wagen gingen mijn gedachten terug. Terug naar haar. Naar beste vriendin. Beste vriendin hoorde ik ook niet zagen. Niet toen de chemo de laatste energie uit haar lichaam had gehaald. Niet toen ze de kracht niet meer had om te lopen. Zelfs lachen deed haar pijn. Maanden tot bijna een jaar aan een stuk. Beste vriendin die haar strijd uiteindelijk moest opgeven. Beste vriendin die niet klaagde.

En ineens leek het me super egoistisch. Waar haal ik het recht me druk te maken in een paar weken misselijk zijn maar waarvan het eindresultaat een prachtig iets zal zijn. Terwijl beste vriendin enkel kon uitkijken naar de dag waar alles voorbij zou zijn.

 

En dan denk ik aan mijn omstandigheden. En sommige reacties op mijn vorige post. Goed bedoeld, begrijpelijk. Maar ook realistisch. Is het verstandig een kind op de wereld te zetten in een relatie die de laatste maanden verre van goed was? Een relatie die meer gedoemd was om te falen. Een relatie die ik bijna had afgeschreven..

Maar dan denk ik aan de enige raad die iemand me ooit meegaf. Iemand die het kon weten. 'Op een gegeven moment in je relatie ga je de ander niet meer herkennen en niets meer hebben om over te praten. Als je dan voortzet heb je nadien de beste relatie ooit'. Ik was ze even vergeten...die woorden.

Maar nu komen ze terug tot me. En ik begin terug te apprecieren. Want wie zorgt er nu voor me? Wie kookt er elke dag voor mij? Wie stond vannacht nog aardbeienpudding te kloppen voor bibi? Wie zorgt voor de kindjes als ik te moe ben?

Juist ja...

 

En ja, onze relatie zal nog moeilijke tijden kennen. Zéér moeilijke gezien 'ons verleden' en alle strijden die reeds gevochten werden.

 

Mocht ik ooit het licht weer even niet meer zien, kan iemand me dan doen herinneren aan de aardbeienpudding? Kwestie van ook het positieve te zien tussen al het negatieve dan.

 

Misschien heb ik nu de betekenis gevonden achter de woorden 'in slechte maar ook soms goede tijden'

15:30 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Wijze woorden en een juiste houding.
Het komt goed met jullie allemaal.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 07-08-07

hoop Ik hoop dat het zo simpel is zoals jij het hier verwoord.Hopelijk is het geen tijdelijke opvlakkering en hebben jullie nog een fantastisch leven samen.Zo lang er hoop is,is er leven want hoop doet leven,want als het leven ophoudt is er ook geen hoop meer.take care

Gepost door: jurgen | 07-08-07

allright bib, ik hoop dat het allemaal prima gaat :-)

Gepost door: roedi | 07-08-07

X Proficiat en hopelijk gaat het snel beter.

Gepost door: Bibien | 07-08-07

het zal wel lukken

Gepost door: watje | 07-08-07

Als het je lukt om die aardbeienpudding ;) vast te houden, zal het zeker beter gaan. Het zal hard werken worden (voor jullie beide), maar dat zal zich uiteindelijk belonen.
Ik wens je ondanks de misselijkheid, een hele fijne en ontspannen zwangerschap.
Liefs,

Gepost door: Nantie | 07-08-07

Je eerstvolgende zin hier over dat het niet goed zou gaan, zal natuurlijk liters aardbeienpudding met zich meebrengen. Je hebt erom gevraagd, Bibien! :-))
Maar alle gekheid op een Limburgs stokje, ik heb je postje wel goed gelezen, hoor. Het grijpt bij de keel, relativeert ook en zet heel wat ongeveer op zijn plaats dat, hoewel niemands zaken, eerder echt onduidelijk was.

Groetjes

Gepost door: Willy | 08-08-07

Optimisme onafhankelijk afhankelijk onafhankelijk afhankelijk onafhankelijk afhankelijk onafhankelijk afhankelijk


'Op een gegeven moment in je relatie ga je de ander niet meer herkennen en niets meer hebben om over te praten. Als je dan doorzet heb je meteen iets om over te praten'

Alles gaat op en neer..ook een relatie..je zit nu dus in het opgaand stuk :) Enjoy it!

Gepost door: <Trucido> | 08-08-07

een nachtelijke verse portie aardbeienpudding... :)

Gepost door: beate | 08-08-07

PROFICIAT Amaai! Ik ben even weg en lap, er komt er al een minibloggertje bij!! Dikke proficiat en ja hoor, komt allemaal goed. Geniet nog van de aarbeienpudding ;o)

Gepost door: Freggeltje Niet Lang Meer Down Under | 08-08-07

Een relatie heeft goede en slechte tijden en als jullie er allebei uitkomen en nog samen gelukkig kunnen zijn dan is het zeker de moeite waart!!! Gewoon ervoor blijven vechten en wie weet hoeveel pudding hij nog gaat maken!!
groetjes

Gepost door: sylvie | 08-08-07

Laat "aardbeienpudding" jullie magische woord zijn.
Ik wil je er alvast doen aan herinneren.

Gepost door: els | 08-08-07

Was ook effe compleet van mijn sokkel gevallen bibien, maar je klinkt positief, en dat moet je zo houden! Komt goed hoor...Geniet ervan!

Gepost door: casper | 09-08-07

:-0 zoals de titel je zegt... Zo keek ik naar je vorige post... Vergeef me mijn eerlijkheid dat ik even gewoon stil stond, staarde, veel voelde, veel zag en weinig, weinig, weinig ook...

Dus deed miss wat haar het beste leek (egoïstisch, kweetetwel)... En toch kwam ik regelmatig terug piepen...

Blij zijn is fantastisch... Maar gezien de hele situatie errond, die abnormalia enkel vanuit zichzelf voelt, was ze dus stil... Vergeef me dat nu maar, miss is af en toe hard...

'Welkom' alvast aan dat nieuwe leven... 'Welkom' aan de Bibien die ook weer gaat evolueren... Misschien zelfs 'welkom' aan die misselijkheid, kwestie van het positieve gegeven... 'welkom' aan aardbeien en pudding... 'Welkom' aan dit leven, het jouwe...

Hoe hard het soms kan zijn, hoe vaak je ook op je tanden moet bijten: de horizon ligt altijd far far away. Hoezeer het ook een rechte lijn is in de boekjes, recht is ze nooit en de weg ernaartoe is dat nog minder... Maar: over bergen kan je klimmen, door woelige waters kan je zwemmen, onder donderwolken kan je gewoon doorstappen en zon kan je enkel maar verblinden...

Een innige knuffel dus, zonder woorden,maar met heel veel betekenis! x

Gepost door: abnormalia | 09-08-07

Ik kan niet... omschrijven hoeveel bewondering ik voor je heb na het lezen van deze post... Zo'n positieve houding is zeker niet iedereen gegeven... En die is er natuurlijk niet altijd, maar als je die houding weer terug vindt op momenten dat het nodig is, kom je er wel!
Alvast een dikke proficiat!
Vele groetjes en een fijn weekend!

Gepost door: CIA | 10-08-07

Zou het kunnen Bibieneke dat hij al die tijd met schuldgevoelens rond heeft gelopen omdat hij je nu zo in de wattekes legt? Niet te erg op mijn woorden letten he want ik ben zo moe.
lieve groet

Gepost door: Ellen | 12-08-07

neen het zijn zeker geen schuldgevoelens.Het is gewoon opwelling en een kind op de wereld zetten is zeker de oplossing niet want dit is de fout die velen maken maar aan het eind van de rit is het kind,het kind van de rekening.Natuurlijk lezen wij enkel het verhaal van Bibien maar zij zal ook wel mindere kanten hebben zekers.Als het niet meer zo goed gaat komt het nooit van 1 kant.Hoe dit zal aflopen zal de tijd uitwijzen en hopelijk is het een happy end al geloof ik er niet echt in ik zie niet in waarom meneer nu plots geen pinten meer zou gaan pakken en omdat men ne keer pudding maakt wil dat nog niet zeggen dat alles weer koek en ei is of zijn wij hier nu allemaal zo naief? neen toch.

Gepost door: marc | 13-08-07

Piep! Storm van emoties en gevoelens, herkenbaar, alweer.
Weet je, tot die kinderen van jou/jullie groot zijn is het misschien genoeg om gewoon tevreden te zijn, in plaats van gelukkig?
Kinderen groeien het beste als er een mama én een papa is de buurt is, als je kan aanvaarden dat hij is wat hij is, zou het best wel eens vol te houden zijn de komende jaren.
Tevreden is mooi, toch?. Er zijn massa's mensen op deze wereld die met 'tevreden" genoegen zouden nemen ...
Ik blijf met be/ver/wondering lezen bibien.
Groetjes en knuffel
Tina

Gepost door: Dulcera | 13-08-07

De commentaren zijn gesloten.