13-08-07

up and down

Een vermoeiende hormonale periode. Hormonaal in die zin dat, mits toevoeging van nog een paar extra hormoontjes, ik volledig klaar ben voor een opname in een instelling.

Tranen, woedeuitbarstingen, lachbuien,... ze volgen mekaar op als regen en zon. Onbegrijpelijk en niet te volgen.

Tranen om een triestige film. Tranen omdat 'ik niets in mijn kast heb hangen dat nog past'. Tranen om een onverwacht ontbijt op bed waarbij de kids luidop 'lang zal ze leven' zongen. Ook al was ik niet jarig...Huilen

Lachbuien met de meest idiote grappen. Lachbuien met vrienden. Maar hardop lachen. Iets wat ik niet vaak doe/deed.Verzegeld

Woedeuitbarstingen voor het minste. 1 'verkeerd' woord en bibien geeft van haar pantoffels zoals nooit tevoren. Vrienden lachen ermee. Gelukkig maar.Schreeuwen

Ook de reactie van een zekere 'marc' op mijn vorige post deed enkele haren rijzen. Maar ieder zijn recht op mening dacht ik eerst. Ik las ze een paar keer door. En hoewel ik in tweede instantie toch nog wou reageren in de genre van 'ach man, drop dead' deed ik het niet. (allé ja, bij deze toch een beetje, I admit).

Andere reacties kon ik enorm apprecieren (txs vb miss maar ook evengoed Duvel die toch ook wel heel direct kan zijn). Ze zijn eerlijk, oprecht en to the point. Maar deze reactie niet. Eerder een uiting van frustraties op een eigen 'geleden' situatie lijkt het me.

Nee 'marc', mensen veranderen niet. Maar mensen kunnen wel hun best doen. Nee 'marc', bibien is niet perfect. Maar heeft bibien dat dan ooit gezegd? Nee 'marc', mijnheer zal waarschijnlijk niet stoppen met (zoals jij het zegt) 'pinten pakken'. Maar kom 'marc', gij die zo goed weet: hoe vaak gaat mijnheer eigenlijk pinten pakken? En hoelang is het eigenlijk geleden dat mijnheer nog 'pinten ging pakken'? Nee 'marc', pudding lost niets op. Maar pudding is verdorie wel een begin. Kind van de rekening 'Marc'? Geloof me, over dit kind is meer nagedacht dan jij kan beseffen.

En nee 'marc' de meeste mensen zijn hier niet 'naief'. MAAR ze weten wel wat respectvol is en kunnen hun mening ook op deze manier meegeven. Ze weten wel dat dit MIJN verhaal is, het is ook MIJN blog en niet de ONZE. Anders had ik wel geschreven onder de categorie 'familieleven' ofzoiets.

Dus 'marc', frankly speaking, uw mening mocht u gerust elders plaatsen. Maar hier kon ik ze niet apprecieren.Fronsen

Mocht U, Mijnheer 'marc' van mening zijn dat ik uw woorden misbegreep of mochten uw woorden met een andere intentie zijn geplaatst, gelieve dan bovenvermelde zinnen als 'hormonale bijverschijnselen' te beschouwen.Onschuldig

 

 

13:34 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Kwetsbaar Door je ziel bloot te leggen ben je gemakkelijk te raken. Als je de gemeenschap een rad voor de ogen zou draaien en alles wat mis gaat binnenskamers zou houden, zoals de meesten doen, dan krijg je alleen maar gelukwensen van mensen die niet beter weten.
Laat het niet aan je hart komen.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 13-08-07

ik heb ook last van hormonen, hoor ... edoch van een geheel ander kaliber :-)
kom je eten bij me ? ik serveer banaan met mosterd en augurk ;-)

Gepost door: roedi | 13-08-07

Die zwangerschapshormonen die kunnen een vrouw totaal van de kook brengen (zelfs van de wijs)!
Ik hoop dat je vlug van heel dat binnenwerk-gedoe afgeraakt meisje zodat je eindelijk van je zwangerschap moogt genieten.

Sorry zenne, maar het stukje van meneer bedweter deed me twee keren opnieuw lezen en ik schoot uiteindelijk in een ... jaja schaterlach (dat was lang geleden), m'n kaken doen er nog zeer van!

hihi, (naief)
lieve groet bibientje ;-)

Gepost door: Ellen | 13-08-07

@ Guillaume, Roedi en Ellen Guillaume: gij zijt nen hele lieve man :-). Ik voelde me op slag beter.
Roedi: alleen als je me echt beloofd dat het dessert aardbeienijs met zilveruitjes is
Ellen: eigenlijk lig ik er nu ook wel mee te lachen :-p Vele naieve groetjes terug :-)))

Gepost door: bibien | 13-08-07

Piep! Nah! Tijd om effe lekker te ontploffen!
Ik vrees dat ene marc geen pannenkoeken meer mag komen eten ... ;-)
Niks menselijks is ons vreemd, dat maakt het juist zo mooi, mens mogen zijn.
Soit.
Hou je sterk meid, die misselijkheid gaat weer over, (is blij dat manlief gesteriliseerd is!) tot dat hummeltje er is natuurlijk ... en jouw ventje zijn/haar eerste luier achterstevoren omdoet ...
Ah, er staat nog zoveel te gebeuren ... zou dit zijn wat meneer pastoor bedoelt met "in goede en kwade tijden"?
Laat ook maar, ik denk te veel.
Graag komen lezen Bibien!
groetjes
Tina

Gepost door: Dulcera | 13-08-07

den marc is weer een mooi voorbeeld van projectie. :)

Gepost door: beate | 13-08-07

Zo te lezen, ben je inderdaad nog niet jarig, Bibien! :-)) Maar toch: lang zal je leven (geven)!

Groetje

Gepost door: Willy | 13-08-07

mmm beschouw het als een klein dipje, morgen schijnt de zon terug

Gepost door: watje | 13-08-07

Voila ! Dat noem ik : van antwoord gediend.
En het heeft je vast en zeker opgelucht.
Da's goed voor de hormonen.

Gepost door: els | 13-08-07

reactie Velen geven hier een reactie van aaah en oooh en praten altijd gewoon maar om goed te staan met de persoon of om deze persoon niet te kwetsen.Maar ik denk als ze eerlijk zijn dat er ook gedacht wordt van hoe is dat nu mogelijk.Er wordt eerst gedacht aan hem verlaten en dergelijke en veel negatief gedoe en even later is men zwanger en zeggen dat Bibien dan zegt dat er daarover goed is nagedacht komaan dat is appelen met peren vergelijken.Pas op mijn vorig postje was niet slecht bedoeld hoor maar ik schrijf wat velen denken maar het niet durven te schrijven.

Gepost door: marc | 15-08-07

Voor Marckske (vraag me niet waarom, maar ik denk echt dat je er zo uitziet.) Inderdaad zullen er velen denken wat jij schrijft maar daarom hoeven ze dat nog niet persé te zeggen er zijn namelijk momenten waarin zoiets gepast is en andere momenten niet. Op dit moment is dat niet gepast of zelfs maar gewenst Bibien heeft duidelijk wel andere dingen aan haar hoofd dan jouw lesjes waar niemand om gevraagd heeft . Er is hier maar 1 naieve persoon alleen een echt naieve persoon denkt namelijk dat hij alles weet over iemand anders door het lezen van een blog op internet jij weet helemaal niet hoe haar leven eruit ziet jij ziet enkel wat zij je toestaat te zien via deze blog.
Gelieve het gebrek aan leestekens in deze reactie NIET als een vergetelheid te beschouwen.
Oh ja...Bibien, dikke proficiat meid, geniet, geniet, geniet!

Gepost door: SB | 15-08-07

Geniet van jou zwangerschap, dit is op dit moment het belangrijkste, wat andere mensen denken en zeggen moet je niets van aantrekken, weet het gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar doen meid. Gewoon negeren en genieten.

Gepost door: Wendy | 15-08-07

Positivisme ...of hoe een negatieve reactie meer kan teweeg brengen dan 17 positieve..zonde!!

Bibien, ik ben blij dat jij (en de anderen) niet zo'n negatieve kijk op de mensen hebt, en optimistisch bent. We gaan er gewoon voor en het gaat ons nog lukken ook!

Gepost door: <Trucido> | 17-08-07

Proficiat Bibien met je zwangerschap en ook met de keuze die je gemaakt hebt.
Ben lang afwezig geweest hé... beetje vakantie en wa rust... maar ik ben terug hoor, zonder blog maar ik ben er weer...!
Die hormonen, ach laat die hun werk maar doen... Ze zorgen voor de dipjes maar ook voor de 'gelukzalige' momenten... Misschien is het dit wat jullie nodig hadden om te zien dat er nog iets was hé...
Lieve groetjes,


Gepost door: M&M | 17-08-07

geniet van je zwangerschap, en ja hormonen spelen dan al eens op

Gepost door: ikke | 18-08-07

Bibien met extra hormonen? Da's toch gewoon méér Bibien? Dan zijn we toch blij!!! :-)
Ik had het je al eens gezegd, maar nu ook nog eens hier: dikke proficiat! Smak smak smak
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 19-08-07

Elke dag kom ik even kijken, maar het blijft hier stil.
Is alles nog oke met je?
lieve groet

Gepost door: Ellen | 21-08-07

aan ellen Als het de Ellen is van silent scream heb ik het volgende.Het blokkeren is net het zelfde dan toegeven omdat het de waarheid is en de waarheid kan al eens kwetsend overkomen.Hopelijk doe je er iets mee.

Gepost door: Luc | 21-08-07

De commentaren zijn gesloten.