22-08-07

er niet over gaan...

Grappig. Grappig hoe sommige mensen de balk in eigen oog niet zien. "Wij hebben recht op onze meningsuiting" roepen ze van ver. Wat ze wel vergeten is dat andere mensen ook evengoed recht hebben op hun eigen meningsuiting.

Ik heb even getwijfeld. Getwijfeld of ik wel zou reageren op sommige zaken die ik lees. Niet alleen in de reacties op mijn blog maar ook op een niet zo propere campagne die bezig is op een andere blog. Op 'silent scream' kan u al een blik onder de sluier werpen. U vindt er de blog terug van een paar vingerkeswijzerkes.  Heeft silent scream dan geen recht op haar eigen levenskeuze? Wat deze ook mogen zijn?

En het enigste wat ik kan denken is : mensen, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Is bloggen normaal geen leuke bezigheid voor zij die willen? En ieder zal wel zijn eigen reden hebben om een verhaal neer te zetten. Ook ik ja.

Laat ik even duidelijk stellen wat MIJN mening is waarbij sommige onder u ongetwijfeld zitten te popelen om hun onnodige commentaar bij reacties te plaatsen. Doe gerust. Ik lees hem met evenveel plezier als al de andere reacties.

1* Aan Luc: gelieve uw negatieve commentaar over andere bloggers niet in mijn reacties te plaatsen. Ieder zijn blog en ik ben nogal gesteld op mijn persoonlijke ruimte.  Verder wil ik u ook even meedelen dat deze blog nog steeds een fictieve wereld is. Ik heb misschien gewoon niet meer zozeer de drang om hier elke dag mijn ei neer te leggen. Er zomaar vanuit gaan dat uw negatieve commentaar onmiddellijk de stempel van waarheid dient te krijgen lijkt me toch wel erg kortzichtig.

2* Aan Marc: Kind van de rekening? Laat ons even realistisch zijn: elk geboren kind heeft kans om kind van de rekening te worden... of het nu in een goede relatie is of een slechte relatie. Een goede relatie kan op 5 minuutjes slecht worden. Een slechte kan ook terug goed worden. Ik kan morgen sterven. Zijn mijn kinderen dan kinderen van de rekening? Want dan groeien ze ook op in een 1 ouder gezin... Mijn kinderen kunnen kind van de rekening worden ja. Maar evengoed niet. En nu zijn ze het in ieder geval niet. Ik leef graag in de nu. Ik leef niet graag met zogenaamde glazen bollen.

Verder mensen zal ik géén reactie meer geven op toekomstige vuurstokerijen.

Mijn mening lijkt me hier duidelijk. Het is MIJN leven, MIJN beslissingen en MIJN blog.

Zolang IK er maar gelukkig mee ben.

 

 

 

 

09:03 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

yep daar heb je een punt. blogjes moet je ook kunnen relativeren. anderzijds wanneer er een mogelijkheid is om te reageren kan natuurlijk iedereen reageren en zijn ding zeggen, ik ben het wel eens dat zoiets niet op iemands ander blog moet worden uitgevochten. maar op sommige reacties kunnen ook dikwijls verkeerd begrepen worden, alsook sommige postjes. dit zal nooit gaan veranderen, dus is het de keus aan de blogschrijver(ster) om reacties toe te laten of niet, uiteraard bij het niet toelaten zullen ook de positieve reacties uitgesloten zijn, niet gemakkelijk. (en ik viseer hier niemand, is mijn algemene indruk)

Gepost door: watje | 22-08-07

*onnodige commentaar* Nèm!

Gepost door: SB | 22-08-07

@ SB Wat! Hoe durf je! :-ppppppppppppp

Gepost door: Bibien | 22-08-07

Groot gelijk!

Groetjes,

Gepost door: M&M | 22-08-07

ik vraag mij af hoe die mensen met zichzelf kunnen leven. mensen pesten... ik zie de fun er niet van in. en dan nog pesterijen over hoeveel blogs men al dan niet heeft en wat erop staat. of klaar staan met hun oordeel over mensen die ze amper kennen. die mensen vergeten precies dat er n verschil is tussen de echte en virtuele wereld...

Gepost door: beate | 22-08-07

Piep! Ik zou zo graag zeggen "trek het je niet aan", maar als ik dan de hand in eigen boezem steek wéét ik dat ik me zo'n dingen ook zou aantrekken ..
Niks menselijks is ons vreemd he?
Blog jij maar lekker verder, ik vond 'm tot nu toe heel herkenbaar.
Groetjes

Gepost door: Dulcera | 22-08-07

Aan de hormonale kant heb je natuurlijk gelijk, Bibien, :-)), maar ieder kan uiteraard vrij reageren en dat vind ik eigenlijk ook het leuke eraan, hoewel jammer en zoals een spreekwoord zegt: er zijn mensen die spreken net even voor ze nagedacht hebben.

Groetje

Gepost door: Willy | 22-08-07

@ Willy, Dulcera en beate Reacties op mijn blog kon ik best nog wel verdragen. Ik hou wel van een kleine discussie waar iedereen opkomt voor zijn mening.
Spijtig genoeg blijkt er ook een soort van heksenjacht begonnen te zijn tov een andere blogster die wel érg ver gaat.
En er zijn grenzen.

Beate: ik snap nog steeds niet waar mensen de tijd halen om meerdere blog te hebben maar ja..iedereen zijn ding zekers :-)

Gepost door: bibien | 22-08-07

Idd Had het niet beter kunnen zeggen. Ook ik heb me niet kunnen inhouden om te reageren op de kruidenbuiltjes. Vind het schandalig.

Gepost door: Freggeltje | 22-08-07

blog jij maar rustig verder. Laat het bloggen nog een beetje leuk blijven, daarom doen we het toch

Gepost door: ikke | 22-08-07

doe zo voort iedereen heeft wel eens een dipje, maar als je er samen aan kunt werken en over kan praten is dat al een groot ding. het ga je goed met dat nieuwe leventje in je buik en alles komt wel op z'n pootjes terecht, als je er maar zelf in geloofd!
carpe diem
greetz vaik

Gepost door: vaik | 22-08-07

De commentaren zijn gesloten.