23-08-07

ik kan het niet.

Het is zo ver. Ik had er al een tijdje een vermoeden van en met het systematisch ontkennen dacht ik dat het wel zou verdwijnen. Niet dus.Obepaald. Bibien moet het bekennen: ik ben waarachtig een serieus preuts iemand! Een bekeerde non is er niets tegen!

Zo lukt het me maar niet te antwoorden op een dagelijkse vraag van de 7 jarige dochter. Elke dag opnieuw grote blauwe vragende ogen waarbij ik als een sneltrein wil wegrennen. Telkens opnieuw: 'mama, hoe komt die baby nu eigenlijk in je buik?' In het begin kon ik er nog tussenuitmuizen met het antwoord: 'goh, dat is een lang verhaal, dat zal ik morgen wel eens vertellen'. Dochter laat zich echter niet meer afschepen en ondertussen werd de vraag verlengd met het stuk 'en hoe komt die baby dan uit je buik'?

Ik dacht aan de bloemkoolVerlegen. Een bloemkool leek me makkelijk. Maar dan dacht ik aan de gevolgen. Dochter zou het toekomstig eten van bloemkolen weigeren. Altijd kans dan dat er op je bord een baby uit het eten komt. Ook de ooievaar vloog voorbij. Maar ach, dochter is best wel slim. De ooievaar zou het niet halen.

En dan werd bibien slimmer! 'Vraag maar aan papa, die weet dat goed' met een lichte grijns op mijn gezicht.Verzegeld

Papa deed een poging in de trent van: 'als twee grote mensen wat verliefd zijn dan ja, euchm, ja, dan gaan ze naar boven en dan ja, euch, hoe moet ik het zeggen, awel, dan gaan ze een spelletje spelen!.

Khad het zelf niet beter kunnen zeggen Obepaaldmaar dochter draaide eens met haar ogen, liet een zucht vallen en antwoorde op een degraderende manier: tsss papa, grote mensen doen helemaal geen spelletjes meer! Grote mensen spelen geen spelletjes, die gaan werken!

Dochter is nog steeds niet tevreden en de vraag blijft zich herhalen. En toch lukt het me niet te beginnen over de penis en de vagina en het vervolg. Bibien is te preuts! Verder dan 'awel hé' kom ik toch niet zonder te blokkeren.

Bibien hoopt nu gewoon nog een kleine uitstel van een jaartje of 5 te krijgen...

Of een vrijwilliger..een vrijwilliger zou ook wel leuk zijn.

11:14 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Wij hadden er een heel leuk boekje over... Ik ken de titel spijtig genoeg niet meer.. Maar het was een heel verhaal over bloemkolen en ooievaars en hoe het dus niet moest... als slot kwam het echte verhaal... en mijn zoon heeft zich nooit nog vragen gesteld... Hij was toen een jaar of vijf... Mijn jongste broer zei een tijdje erna iets van bloemkolen enzo... Onze zoon antwoordde doodleuk...'Mama nu weet ik waarom nonkel... nog geen kindjes heeft... hij denkt dat die uit de bloemkool komen....'

Groetjes,

Gepost door: M&M | 23-08-07

Ik ging net hetzelfde zeggen als M&M hieronder... ga eens naar de boekhandel op zoek naar een boekje die op een duidelijke manier uitlegt hoe het ineen steek, op het niveau van kinderen.
5 jaar lijkt misschien jong, maar ik ben er bijna zeker van dat ze daar al rijp voor zijn op die leeftijd... Kijk maar eens naar TV...

Gepost door: Contessa | 23-08-07

En de bloemetjes en de bijtjes dan? Goh, Bibien, er zijn wel honderd manieren om dat aan een kind te vertellen. Alleen: niet méér vertellen dan dat het vraagt en... het verhaal niet langer maken dan dat het duurde. :-))) Succes!

Gepost door: Willy | 23-08-07

En iets in de zin van; als twee verliefde mensen veel kusjes geven ... ;o)

Gepost door: C. | 23-08-07

Seks en zo heet het boekje. Ze is misschien wat jong ervoor, maar ze lijkt mij wel rijp genoeg.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 23-08-07

een bezoekje aan gent aan het 'huis van Kina' waar een speelse tentoonstelling rond sexualiteit en voorlichting is, is met de kinderen heel leuk om te doen. Het verhaaltje van het 'zaadje Willy' die het snelste kan zwemmen is ook een goed boekje en 'Het ei van mama' is ook een leuk boekje. Ik moet nu wel zeggen dat ik er niet zoveel moeite mee heb om er met mijn kinderen op hun niveau over te praten en ook om de dingen bij naam te noemen.Mijn ouders vroeger deden dat niet en ik voelde me als tiener altijd opgelaten omdat ik de dingen niet bij naam durfde noemen zodat ik me altijd voorgenomen heb het bij mijn kinderen wel te doen. Zodat een spleetje en plasser even gewoon klinkt als een buik, een oor, een arm,...
Veel succes!!!

Gepost door: Laurence | 23-08-07

Mijn moeder... ...vertelde vroeger dat als ze papa veel kusjes gaf er een kindje bijkwam na een grote hoeveelheid. Ik was daar best gelukkig mee.
Ik heb ze lang in het oog gehouden om te achterhalen hoeveel kusjes het nu net moesten zijn. Een paar jaar later, wisten de vriendjes mij het een en ander te vertellen en later (11 jaar?) vertellen ze je gewoon hoe de ... (vork!) in de ...(steel!) zit.
groetjes,
Kevin

Gepost door: Kevin | 23-08-07

:-)) Eigenlijk wel grappig... ik heb makkelijk praten natuurlijk, ik heb geen kids.
Ik heb je in mijn bloglijstje toegevoegd. Geef maar een gil als je er weer uit wil!

Gepost door: Blue | 23-08-07

Piep! "Het ei van mama", meteen in huis halen, dat is zo'n leuk boekje! (ook voor grote mensen trouwens, dat standje met die springbal ga ik ooit écht eens een keertje doen! hi hi)

En ik vertelde mijn kindjes het volgende:
als een grote meneer en een grote mevrouw samen slapen dat er dan soms, heel soms een babietje begint te groeien in de buik van de mama, maaaaaaar enkel en alleen als die twee grote mensen elkaar super graag zien, want alleen dan kunnen er kindjes beginnen groeien, want daar is veeeeeeeel liefde voor nodig.
En dat kindje gaat er dan uit via het gaatje tussen de mama haar beentjes, en daarom moet dat in het ziekenhuis gebeuren want dan moeten er dokters bijzijn ...
Voor mijn koters was dat genoeg info tot ze zo een jaar of 11, 12 waren ...

Leuk onderwerp dat je hier aanhaalt, ik ben meteen nog eens 8 jaar terug in de tijd!
Groetjes
Tina

Gepost door: Tina | 23-08-07

En ikke wilde hier komen zeggen dat er enkele héél toffe boekjes op kindermaat bestaan die het hele verhaal vertellen... maar ik ben dus niet de eerste.
Zelf had ik ook een mama en papa die het moeilijk hadden met uitleggen, maar het boekje was grappig en daarmee wist ik het. Al heb ik het mss niet helemaal goed begrepen, want kinderen heb ik niet. Al moet ik toegeven dat ik me een hele tijd meer bezig gehouden heb met hoe ze niet te krijgen. :-)
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 23-08-07

mijn buurmeisje kreeg thuis niet de antwoorden die ze wou en is het dan maar aan mijn koters komen vragen. Volgens de buurman hebben ze het goed uitgelegd (en ik dus ook!) Geen buurmeisjes in jullie buurt???

Gepost door: Sabine | 23-08-07

Oefening baart.. Oefen anders eens op je blog, misschien ga ik het dan ook eindelijk te weten komen..

;)

Gepost door: Trucido | 23-08-07

Eerst... en vooral proficiat met je zwangerschap.Toen ik zwanger was van mijn derde heb ik een boek gekocht voor mijn 2 oudste dochters waarin werd uitgelegd hoe een baby "gemaakt" word en ook de hele evolutie van meisje tot vrouw en van jongen tot man staat erin.Ook de ontwikkeling van de baby in de buik werd uitgelegd.Mijn dochters hebben er veel aan gehad toen en hoewel mijn 2e toen nog niet kon lezen begreep ze heel veel via de prentjes.Nu zijn we ondertussen 4j verder en nog geregeld word er om die boek gevraagd.Mijn oudste word er in sept 10 en haar ontwikkeling begint stilaan op hang te komen.Zij heeft op dit moment veel steun aan dit boek.
Mischien moet je eens een boekenwinkel binnenstappen en op zoek gaan naar zo'n boek ;-)
Groetjes

Gepost door: Curly | 24-08-07

euhm... aan al die goede raad hier kan ik niks meer aan toevoegen...euhm...en nu is het nog steeds aan bibien om haar verlegenheid te overwinnen? ;-)
lieve groet

Gepost door: Ellen | 24-08-07

wel als ze nog is die vraag stellen antwoord je gewoon: fuck you, met je verevelende vragen.
Een aardige hint niet ? Maar pedagogisch is ie niet 100% inorde.

Gepost door: Duvel | 26-08-07

Mijn dochtertje heeft me vorig jaar (ze was toen vijf) ook uitvoerig op de rooster gelegd. Ze is zo slim om in de auto over zo'n vragen te beginnen. Ontsnappen is dan niet mogelijk, he.

Gepost door: els | 26-08-07

De commentaren zijn gesloten.