27-08-07

moeilijke basis

Ik krijg het Spaans benauwd. Benauwd bij de gedachte aan twee ogen en drie kinderen. Net zoals een moeder in spé bij haar eerste kind zich meestal af zal vragen of 'zij het wel aan kan' blijkt ook een derde zwangerschap nog steeds aan de dezelfde criteria te voldoen.

Spaans benauwd bij de gedachte dat het wel eens een dochter kan worden. Hoewel bibien ergens een lichte voorkeur heeft voor een klein meisje (alhoewel het ergens ook wel eender is want ik heb beide al :-)) denk ik soms ineens: ach, hopelijk wordt het een jongetje.

Gedachten voor een wel héél verkeerde reden....

Drie kinderen, twee ogen. 1 oog te weinig... Een oog te weinig om in't oog te houden dat niet één of andere perverseling zijn slag slaagt. Want is dat niet net iets waar elke ouder wel mee zit? Soms vraag ik me af of de onwetendheid niet simpeler was... Vroeger speelden de kinderen wel buiten. Er verdwenen er waarschijnlijk ook ja. Alleen keek men niet verder dan de neus lang was. En kindjes bleven buiten spelen. Er waren toen véél gelukkigen want wat is er leuker dan de vrijheid om ombezonnen met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. En waarschijnlijk waren er ook een paar ongelukkigen. Maar die gingen de revue voorbij.

Nu spelen kindjes niet meer buiten. Want de kranten staan vol, tv beelden keren telkens weer. En 95% van de ouders zullen het risico niet nemen. Ook ik niet. Ook ik probeer het gouden kooi-tje in ere te houden. Tot grote spijt van dochterlief soms die met haar 7 snakt naar wat 'vriendjesvrijheid'.

En juist daarom zou een jongen makkelijker zijn denkt bibien soms.

Want zijn meisjes niet nét iets interessanter in de zieke wereld? Er zijn jongetjes ook ja...maar het merendeel...

En bibien moet het doen met twee ogen. Twee ogen, drie kinderen en een onzichtbare ketting.

 

15:29 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

drie kids, da zijn er al drie méér dan ik heb :-)
mijn onzichtbare ketting leidt naar de kroeg hehe - mja eigenlijk errrrrg :p

Gepost door: roedi | 27-08-07

vrienden van mij hebben zo 3 snotneuzen rondlopen. af en toe worden ze er gek van, maar uiteindelijk loopt dat allemaal wel goed. en daarbij, eigenlijk heb je 4 ogen voor 3 kinderen. gewoon de papa inschakelen. :)

Gepost door: beate | 27-08-07

ik begrijp je stelling...
ik heb dan weliswaar zelf nog geen kinderen, maar ik heb twee vaste babysitgezinnetjes waar ik ook al eens uitstapjes mee doe, en dan kom je ook telkens een oog tekort...
verder geef ik ook sportkampen aan kindjes van 4 jaar, en ik kan je garanderen dat je soms zelfs meer dan één oog tekort komt ;)
maar los daarvan vind ik het gewoon heel erg spijtig dat de wereld zo angstaanjagend is geworden. en misschien verdwenen er vroeger ook wel kindjes, maar toch heb ik de indruk dar er meer en meer "sick minds" rondlopen...
groetjes,

Gepost door: CIA | 27-08-07

Drie onbetaalbare schatjes en één paar onbetaalbare mama-ogen.
Volgens mij loeren er nog één paar onbetaalbare ogen mee.
Ik denk dat ze goed beveiligd zijn ;-)
lieve groet

Gepost door: Ellen | 27-08-07

Ik begrijp jou gevoel volledig. Wat we d'r aan kunnen doen, weet ik niet, ik wou dat ik jou een antwoord kon geven, maar spijtig genoeg kan ik dit niet.

Gepost door: Wendy | 27-08-07

Met mijn twee dochters, ken ik het gevoel dat je beschrijft heel erg goed. Het is een dunne koord, he. Het balanceren tussen voorzichtigheid en overbezorgdheid.

Gepost door: els | 27-08-07

Spijtig genoeg denk ik dat de jongens evenzeer gevaar lopen in deze maatschappij van 'ziekelijke perverten'... Maar en daar ligt misschien het gevaar, de jongens worden ietske vrijer gelaten... hoewel ik niet hoor... Ik hou alles goe in de mot... soms tot zijn ergernis...

Groetjes,

Gepost door: M&M | 28-08-07

maar ja ! komt allemaal wel goed hoor !

Gepost door: anima-negra | 28-08-07

Ik sprak laatst iemand die zijn (enige) dochter (8jr) verplicht de zwarte band (judo) te halen. O.a. om zogenaamde 'Loverboys' op afstand te houden. Tja, ik zou het zo één twee drie niet bedacht hebben, maar er is wat voor te zeggen.
Liefs,

Gepost door: nantie | 28-08-07

Ach, in de samenleving zijn er doorheen alle tijden wel zo'n ziekelijke bedoeningen geweest. Alleen voeren media dergelijk nieuws nu snel, smeuïg en sensationeel met karrenvrachten de wereld rond. Een degelijk toezicht op kinderen door hun ouders of/en betrouwbare personen en concreet opgevolgde afspraken bieden de beste bescherming voor het onheil dat je bedoelt. En ook, voor mijn part, de vierendeling van plegers van misdaden tegen kinderen. Dit laatste is wel het allerlaagste wat een wezen (mens noem ik zoiets niet meer) kan doen!

Groetje

Gepost door: Willy | 28-08-07

twee ogen,... maar met drie kids, maar twee handen hebben, dat lijkt me ook weinig ....
maar het lukt je wel!

Gepost door: Blue | 30-08-07

Het enige ... Het enige wat je kan doen, is een goeie mama zijn en dat ben je ongetwijfeld ...

x
Mopsie

Gepost door: Mopsie | 30-08-07

Ik kom je een heel fijn weekend toewensen met zo weinig mogelijk hormonen-neerslag ;-)
lieve groet

Gepost door: Ellen | 01-09-07

2 ogen ? J eman is er ook nog, misschien niet zo vaak als jij maar toch . Dat maakt dus 4 ogen . 1 reserve oog als het ware. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Ik heb 4 kinderen . 1 was een hele aanpassing, 2de was ook een hele grote verandering maar de 3de en de 4de. Ach die pak jer er gewoon bij. En je oudste kind let heus wel heel goed op kleine broer of zus.

Gepost door: Duvel | 03-09-07

ik ben terug!!!! Na al die drukte vind ik eindelijk nog eens een gaatje om op blogronde te gaan!!!!
vele groetjes

Gepost door: sylvie | 04-09-07

? Alles hier nog oke? Laat je er niet onderkrijgen door de hormonen he!

Gepost door: Freggeltje | 05-09-07

Piep! Maar nee, kinderen zijn kinderen en die draag je in je hart, ook als ze al jaren uit je buik zijn.
Mama's zijn bezorgd, en daar is weinig aan te doen. Niks doen met je bezorgdheid, daar moet je voor opletten.
Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen ...
Herkenbaar geschreven, ik leef met je mee!

Gepost door: Tina | 30-09-07

De commentaren zijn gesloten.