20-09-07

sprookje met einde

Wat als je het einde ziet van een verhaal? Wat als je weet hoe een situatie in 99% van de gevallen gaat aflopen? Wat als één van je beste vrienden het verhaal aan het schrijven is? Wat als je vreest voor de put. De put die gegraven wordt door de persoon in kwestie?

Moeilijke situatie. Moeilijk om woorden niet uit te spreken. Woorden die je denkt. Woorden die je wil gillen. Woorden zoals 'stop ermee' of 'zie je het dan niet'  Maar je mag ze niet roepen. Want misschien heb je het mis. Misschien krijgt het verhaal wel een onverwachte wending. Misschien kan er wel over de put gesprongen worden. En je wacht af. Bang welliswaar.

En zo voel ik me al een tijdje. Ik kijk toe maar voel me er niet goed bij. Ik zie hoe ze misschien weer een pijnlijke keuze gaat maken. Ik zie toe het ze het verleden herschrijft in tegenstelling tot de nieuwe toekomst. Zelfde pijn, zelfde pijn, zelfde pijn. Tot de finale error.

Maar ik herken het. Want deed ik niet net hetzelfde? Schreef ik een nieuwe toekomst? Of was ik onbewust aan het verdergraven aan een put?

Dus ik laat haar. En ik wacht af. Bang. Maar met open armen, troostende woorden (en een grote doos zakdoeken).

 

12:27 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

06-09-07

een wel héél warm gevoel

Ook als je het denkt niet te kunnen moet je het toch proberen. En misschien lukt het dan wel…Want als je het niet wil proberen dan kan je het zoiszo niet.

Een raad die ik al meermaals meegaf aan mijn kinderen. Een raad die ik niet snel zal herhalen !

Vanaf nu zal het zijn: Als je denkt iets niet te kunnen blijf er dan met je fikken af voor je het erger maakt! Of toch iets in die genre. 

Zo is bibien een geemancipeerde en zelfstandige dame die denkt dat ze bijna alles kan. En meestal komt het wel goed. Soms ook niet…

Zo ook op die regenachtige avond ergens deze week…

Bibien houdt wel van kaarsen. Vooral dan van geurkaarsen. Kaarsen zijn gezellig en warm. Geurkaarsen handig als je uw ijskast opentrekt en je neus tot het besef komt dat de groenten in de groentenbak er wel érg lang liggen. 

Maar wat doe je als je nergens een aansteker of lucifers kan vinden ? En je hebt wel een lege zippo in handen en een volle gasbijvulfles in de kast…

Ik weet het nu! Je doet verdorie NIETS, NADA, RIEN, NJETS!

Toch niet als je slim bent.

 

Bibien dacht wel dat ze het niet ging kunnen. Maar wie niet wil proberen…

Dus las ik de bijsluiter van de fles goed…Gebruikte ik het juiste ‘topke’Hield ik de fles zoals op de afbeeldingSpoot ik gedurende enkele minuten gas in de zippo

Klikte ik voldaan en tevreden het rolletje op de aansteker naar beneden…

 En bluste ik de volgende 2 minuten in paniek mijn trui en mijn haar!

Ik blijf het zeggen : probeer dit niet thuis !

Gelukkig was mijn engelbewaarder in de buurt

En bleef de schade beperkt. (lees : mijn wenkbrauwen stonden er nog en mijn haar was netjes bij te knippen).

 

15:19 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |