28-11-07

schemerschaduw

Lang getwijfeld voor het verderzetten van deze blog. De waarom bleef door mijn hoofd gaan. Heeft het zin? Want zijn de letters geschreven op een virtueel stuk papier wel de waarheid? Verbergen ze niet meer? Tuurlijk wel. Net zoals de waarheid in de schaduw van de leugen loopt zijn ook sommige gevoelens hier niet juist. Ik kan ze niet meer schrijven. Om verschillende redenen waarvan er waarschijnlijk niet één goed genoeg is. Zo zijn er de ogen die ze lezen. Ogen waarvan ik niet wil dat ze mijn gevoelens nog kennen. Want ze zijn enkel veilig, hierbinnen. De waarheid is soms beter niet gekend.

Zo is er de leugen tov mijn ouders. Want ik krijg het niet gezegd. Ik kan het niet, met de vinger wijzen en zeggen dat zij verantwoordelijk zijn voor toch wel 85% van alle shit die ik al mocht meemaken.

Zo is er de leugen tov mijn vrienden. Want maar al te vaak denk ik dat ze mij niet kennen. Echt kennen dan. Geen weet van mijn verleden, geen weet van mijn heden en nog minder van mijn gedachten. Hoe zien ze mij? Sociaal? Niet op haar mond gevallen? Grappig? Zelfbewust en vol zelfzekerheid? Juist ja. Whatever you like.

Zo is er de leugen van de liefde. Want wil niet iedereen gewoon iemand om mee samen te zijn? Wil niet iedereen gewoon het gevoel hebben op iemand te kunnen terugvallen? Geloven we niet allemaal in hetzelfde sprookje tot uiteindelijk blijkt dat het happy end slechts verzonnen is? Ook ik kreeg het ooit ook te horen. De mooie woorden 'ik hou van jou ILY'. Maar guess what, de ILY hield wel van meer. Dat werd snel duidelijk. Achteraf uiteraard. En de verhalen waren voorspelbaar. Wat dacht je van 'oké ja, ik had even iets met haar maar ik het had niets te betekenen.(bekend??). Of wat dacht je van 'jij zal de enigste zijn en ik blijf op je wachten.' (tja, wachten duurt lang natuurlijk). Of nog een mooiere verbloeming: 'jamaar, zij is oud. En daarmee bedoel ik écht oud.'. Achteraf gezien bleek het dus allemaal ok te zijn zolang de tegenpartij maar oud genoeg is. Dan mag het. Maar ach...ik had ook geen recht van spreken. Want ik kon het niet. Liever een fout verstand dan een beschadigd hart. En ik koos voor het verstand. Ik koos voor zekerheid. Tot...

Maar al bij al ben ik nog maar weinig tegengekomen waarvan ik kan zeggen dat het geen leugen was.

 Dus waar sta je dan met je virtueel dagboek? In de rij der leugens?

14:51 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Zal ik niet liegen, Bibien? Ben blij dat je weer te lezen bent op je blog, al is deze bijdrage dan ook weer ernstig. Het is heel moeilijk om op persoonlijke gevoelens te reageren. Ik kan niet anders dan je meermaals lezen en meevoelen. Ik heb daar geen woorden voor. Je zegt wel iets heel moois: liever een fout verstand dan een beschadigd hart. Ik hoop dat je geen van beide ooit zal hebben. En met je blog stoppen: :-(((((

Groetje

Gepost door: Willy | 28-11-07

snap wat je bedoelt, één ding is zeker: een blog dient in de eerste plaats voor uzelf of voor informatie, (ideeën) te verspreiden (een boodschap)

Gepost door: watje | 28-11-07

Ik hoor twijfel, onmacht, verdriet, ... Heb je ergens een luisterend oor. Iemand die kan luisteren zonder te oordelen, iemand die kan zwijgen ?

Gepost door: els | 28-11-07

Sluit me helemaal aan bij Els, want hoorde ook onmacht en twijfel. Soms kan een goede babbel (of verschillende babbels) met een buitenstaander veel goed doen. Gewoon omdat die geen oordeel zal vormen, alleen luisteren.
En aan wat je hart wil, daar kan je niks aan doen he... proberen er het beste van te maken zeker?
Groetjes

Gepost door: Breeg | 28-11-07

ik heb net gekeken naar pride and prejudice. ik was nog helemaal ah zwijmelen over mr darcy toen ik dit hier las. van een ontnuchtering gesproken. :) het leven zou soms wat meer op de boekskes of de films mogen lijken, eh.

en stoppen of niet stoppen... hier mag je helemaal je hart volgen.

Gepost door: beate | 28-11-07

Toch... kan je blog bevrijdend werken...whatever !!! De echte waarheid zit vanbinnen...misschien is al de rest een gewilde leugen !!

Kus !

Gepost door: Another-man | 29-11-07

Hallo Bibien ik vermeld mijn naam niet omdat je misschien wel zou kunnen weten wie ik ben alhoewel je me zeker niet kent.Het is lang geleden dat ik nog eens heb gereageerd maar ben je nooit uit het oog verloren,allee het oog achter mijn pc scherm.Je post komt nogal ernstig over.Het komt bitter over wat gefrustreerd zelfs.Ik hoop dat het niet komt door je relatie.Als ik in de tijd je postjes leesde dan had ik het gevoel dat het niet zo snor zat en dan kwam plots het postje van de zwangerschap,daar heb ik mij al dikwijls vragen over gesteld hoor.Pas op goed bedoeld hoor puur uit bezorgdheid al heb ik je nog nooit ontmoet en ken ik je eigenlijk nog van haar of van pluimen.Maar ik vreesde toen dat een nieuw leven op de wereld brengen geen oplossing zou zijn maar goed ik kan totaal verkeerd zijn en dat hoop ik van harte.In dit postje besteed je nogal veel aandacht aan het wachten op de liefde en dergelijke.Ach Bibien kop op meid en je moet jij je blogje niet opgeven integendeel zelfs en hopelijk krijgen we weer dagelijkse postjes van Bibientje.Ik kan mijn favoriete blogs op 1 hand tellen en ik heb dan nog vingers over en ééntje is er al mee gestopt dus als jij stopt zou het ééntje teveel zijn.Komaan Bibien hou er de moed in en ook voor jouw zal er in de toekomst geluk en liefde zijn weggelegd hoor.Volg je hart en doe waar je ten volle achter staat.Ik heb hier nu geschreven wat mijn gevoel er over is en het is met alle goede bedoelingen van de wereld en sorry mocht het je op één of andere manier hebben gekwetst want nogmaals dit is zeker niet mijn bedoeling.xx

Gepost door: ??? | 29-11-07

Ik lees vooral heel veel vraagtekens!
Ben je niet te erg bezig met ontleden Bibien?
groetjes

Gepost door: maike | 29-11-07

Hallo Heb hier eens rondgekeken en moet toegeven, interessante teksten en mooi opgemaakt blog. Zo zie je steeds hoe smaken verschillen, iedereen doet het op zijn manier. Doe gewoon verder en ik kom af en toe nog wel eens langs mijn licht opsteken. Prettige avond nog en nog veel blogplezier…

Gepost door: arroyo de la miel | 29-11-07

Piep! Is er eignelijk wel een waarheid? Iets dat zo onoverkomelijk juist is dat niemand er aan twijfelt?
Wat voor de ene waar is, is voor de ander vals, het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt ...
Daarom, til niet te zwaar aan je "leugens", want zijn ze dat wel? Of zijn ze gewoon een manier om te tonen hoe jij, op een bepaalt tijdstip, in je leven stond? En is het dan niet meer dan normaal dat je dan, vastbesloten, van mening veranderd?
Je doet me, alweer, nadenken Bibien, en dat is wel fijn.
Ondertussen, nog heel veel sterkte!
zwaai, zwaai, zwaai
xxx

Gepost door: tINA | 29-11-07

Gedachten en gevoelens zijn echt. Ze zijn reëel. Wat je er mee doet is een keuze die je zelf maakt. Bloggen kan een manier zijn om ze te verwoorden, een uitlaatklep, een klankbord. Verwerken echter, er mee omgaan... dat moet je zelf doen. Dat kan geen dagboek, geen blog, geen mens voor je doen.
Liefs,

Gepost door: Nantie | 30-11-07

neen het gaat hier niet over het ontleden maar wel over het bezorgd zijn over,het willen meevoelen met.Er graag zou zijn voor.

Gepost door: ??? | 30-11-07

ik denk dat het hoog tijd wordt dat Bibien weet wie ze is. Pas als je die kennis hebt kan je al de rest een beetje plaatsen en zie je snel wat iemand doet je aanstaat of niet en probeer je het ook niet voor jezelf te minimaliseren of te overdrijven.
Dan kan je ook bepalen wat gelukkig zijn voor jou kan inhouden en dat met de wetenschap dat niets of niemand perfect is.

Gepost door: Duvel | 02-12-07

My dear Lady Bibien,
ik weet niet goed wat ik hierop moet zeggen. Woorden zijn daarvoor soms zo klein. Maar misschien gewoon dit: ik ben blij dat je weer een teken van leven geeft, al is het misschien een vraag-teken.
Knufffffffffffff, JB

Gepost door: Joe Bradley | 03-12-07

tja... Niemand van al die hier reageren worden gespaard van wat je neerschrijft. Ze verwijten me al jaren dat ik alles te negatief inschat, dat ik het speel,maar in vele gevallen is het de donkere waarheid. Je staat dus niet in de rij der leugens...je staat gewoon naast mij ...
En zoek niet naar zelfkennis, want zelfkennis bestaat niet...er zijn enkel de anderen en wat ze uithalen met de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn..
Maar kom, jij ligt me nauw aan het hart, dat weet je hé...
Liefs van AnimA

Gepost door: anima negra | 07-12-07

Met je aankondiging begin augustus had ik gedacht dat 't één en 't ander onder de mat geveegd was en het nu stilaan eerder opleven zou zijn naar de blijde gebeurtenis.

Gepost door: Beo | 08-12-07

@anima assurdita als je geen zelfkennis hebt,je eigen waarden, limieten en mogelijkheden niet kent. Als je, zoals jij stelt, een speelbal bent in de hand van de anderen. Dan sta je daar wat hulpeloos te wezen en ereger nog dan heb je je kinderen niets te bieden en ben je beter af zonder. Maar gelukkig zit je op een verkeerd pad. Kraam je enkel wat zwartgallige mysterieuze onzin uit.
Of je het allemaal speelt of niet heeft geen belang.Het is toch zo makkelijk de "anderen" als schuldig aan te wijzen en daarachter je eigen zwakheid te verbergen. Ik denk niet dat het jou woorden zijn die mensen die het moeilijk hebben nodig hebben of vooruit helpen.
M.i. heb je zelf hulp nodig.

Gepost door: Duvel | 08-12-07

grtjs van de rudy, klaat nog iet weten na de winter he, alvast good luck met dat nakende nieuwe moederschap :) x

Gepost door: roedi | 13-12-07

Kom je voor 't nieuw jaar nog terug hier, Bibien? Ik wil je namelijk ontzettend, geweldig, hééééél veel fijns en nóg meer geluk toewensen!

Groetje

Gepost door: Willy | 18-12-07

Gek he..hoe je door de leugens de waarheid ineens kan zien?

Gepost door: Trucido | 26-12-07

Niets wat je in de winkel koopt,
… maar alles wat je stilletjes hoopt,
… dat wens ik je voor 2008!
Maak er fijne feestdagen van!

Gepost door: CIA | 26-12-07

Sterkte Alleen jij kan de keuze maken de leugens te stoppen...

Sterkte

Gepost door: Zen | 10-01-08

De commentaren zijn gesloten.