18-02-08

verandering des leven

Na een harde strijd van ziek zijn, futteloosheid, moeheid maar ook somberheid begin ik terug met beide voetjes op de grond te komen. Of toch al met een paar tenen. Frustraties omtrent mijn 'niet meer kunnen' beginnen weg te ebben ook al beperkt mijn hoogzwangerheid mijn normale doen.

En toch....toch is er in weze iets groot gewijzigd. Binnenin bibien. Of zo voelt het toch. Ik heb ze nooit begrepen, mensen die vb na een kankerstrijd konden zeggen dat de kanker hun leven ook in de positieve zin had gewijzigd. En nu begrijp ik het wel. Want ergens kwam ik ook op een ander pad terecht. Ergens vond ik een stukje van mezelf. Of het een fijn stukje is of een leuk stukje om te kennen is nog een andere kwestie. Sommigen of waarschijnlijk wel de meeste zullen eerder vinden van niet. Maar voor mezelf is het een openbaring.

Bibien durft tegenwoordig namelijk meer en meer voor haar mening uit te komen. Haar gedachten te zeggen. Ongeacht de reactie van de andere te vrezen. Ongeacht de schuldgevoelens van 'ik had beter gezwegen'. Ongeacht slapeloze nachten van 'was ik niet gemeen'. En vaak kan het me niet meer schelen of de andere persoon boos is. Wees maar boos denk ik dan. Of heb eindelijk ook eens respect voor mijn mening. Hoor nu ook maar eens wat ik wil zeggen zonder dat ik zinloos moet roepen.

En velen mochten het aan de lijve ondervinden. Zo is er de grootmoeder van mijn kinderen.(langs vaders kant). Gedaan met de vuile spelletjes, gedaan met mijn kinderen te manipuleren, gedaan met verhaaltjes naar jouw hand te zetten.  Je zal het vast al wel gemerkt hebben: bibien neemt het niet meer. En ja, je zal bibien wel een kreng vinden. En ja, je zal mijn woorden wel schandalig vinden. Maar het is wel mijn mening. En mijn trots.

Ook sommige vrienden zullen vast wel een aardige post gepakt hebben. Want meestal zwijgt bibien en laat ze het maar gebeuren. Maar nu niet meer. en morgen ook niet meer.

En het rare is....hoe mondiger ik ben....hoe harder ze precies in mijn buurt willen zijn.

09:21 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ben blij Bibien om hier eindelijk te kunnen lezen dat je voor jezelf opkomt! Je mening zegt... Worden de anderen nog harder? Niets van aantrekken! Jij bent wie je bent, en je hebt recht om voor jezelf en je kinderen op te komen!
Ik zou zeggen... Blijf vechten...
Weet je nog... het tekstje hierlangs dat ik ooit voor jou postte? Awel, ik ben blij dat eindelijk voor jezelf hebt gekozen!

Ik wens je een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-02-08

Of het een fijn stukje van jezelf is dat je vond, daar kan enkel jij over oordelen, maar moedig vind ik het wel, Bibien. Iets verdragen kunnen, is niet hetzelfde als over je laten wandelen. Spreken moet wel het gevolg zijn van nadenken, want zegt een oud spreekwoord: wie vootgaat te zeggen wat hij wil, krijgt te horen wat hij niet wil. En dat geldt voor ieder.
Waar is die buurt overigens? :-)))

Groetje

Gepost door: Willy | 18-02-08

Hopelijk land je zo snel mogelijk helemaal en zijn je gezondheidsproblemen dan achter de rug. Net als de anderen ben ik blij nog eens iets van je te lezen.
En je hebt groot gelijk dat je niet meer over je laat lopen!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 18-02-08

raar hé

Gepost door: watje | 18-02-08

Doe zo verder meiske! Als je verandert...verandert de wereld mee.

Men weet niet goed om te gaan met de nieuwe Bibien...dat komt nog wel!

Gepost door: Ellen | 19-02-08

Hoogstwaarschijnlijk omdat je de moeite waard bent.
Grts, JB

Gepost door: JB | 21-02-08

Ik heb pas recent jouw blogje ontdenkt en dus heel heel veel bijgelezen.
Ben blij te lezen dat het nu weer beter gaat. Wat betreft schoonmoeders : als je er 1 gezien hebt, heb je ze allemaal gezien ;)

Gepost door: mis | 27-02-08

Het is een begin... en ik hoop voor je dat je het gevoel vast weet te houden. En op den duur zult kunnen uitbreiden, want er zit nog veel meer bibien verstopt ;) Laat je levensgeluk niet van anderen afhangen, maar zorg dat je zelf gelukkig bent. Dan pas kun je anderen gelukkig maken. Hou van jezelf zoals je bent, want je bent het waard!

Gepost door: Nantie | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.