17-10-08

gedachtenspiraal

Schrijf nog eens. Een zinnetje dat ik herhaaldelijk kreeg te horen. Thans genoeg zinnen geschreven. In mijn hoofd. Ze op papier herhalen bleek een hindernis.

Wat er nu allemaal veranderd is in mijn 7 maand afwezigheid? Niets! 'Als een meer zonder rimpels' schreef iemand me. Klopt. Geen prachtige geluiden van stromend water maar ook geen hoge golven. Geen positieve spiraal maar ook geen negatieve. En water dat stilstaat leeft niet. Ook al zwemmen de vissen rond.

Buiten één kind rijker (een prachtkind, het mag geweten zijn) scheerde ik geen hoge toppen. Oude kronkels in mijn hoofd blijven aan de gezonde cellen knagen. Kronkels die wachten op vergiffenis. Die er toch nooit zal komen...

Ook mijn relatie bleef hetzelfde. Dezelfde leugens vierden bovenhand. Grappig hoe één partij kan denken dat alles in orde is terwijl de andere partij slechts leeft met de gedachte dat het ooit anders zal zijn. Maar verschilt mijn relatie daarin met eender welke andere? Bestaat perfecte harmonie wel? En zij die denken dat ze een perfect 'team' vormen, leven zij niet enkel in een utopie?

Mumw geslagen noemde iemand me. Een antwoord op mijn vraag of ik wel normaal was.. En daar waar ik een ander antwoord had verwacht sloeg A. de spijker op de kop. Een eerlijk antwoord, ruimschoots geapprecieerd. Te mumw om nog hoge verwachtingen te hebben, te mumw om vertrouwen te hebben, te mumw om liefde te voelen...

En als je er niet meer in kan geloven..dan heeft het ook geen zin om er naar op zoek te gaan. Dan leef je zoals je moet of toch op zijn minst zoals er van jou verwacht wordt dat je leeft. 

In stilte. Als een meer zonder rimpels.

 

 

 

 

 

 

 

 

12:42 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

tijdje geleden. Je hebt een prachtkind, iets om voor te leven.
Laat je echter niet leven! door voorgeschreven letters. Maar schat jezelf en dat kindje hoog in waarde, en ga ervoor. Met of zonder rimpels en denk aan jullie beiden dan.
Kay groet met zonnekes en dag Bibien

Gepost door: Sunny-Kay | 17-10-08

En ik heb al heel dikwijls gedacht: 'Bibien, schrijf nog eens'. En dan meng je love, hate, hope en wish weer opnieuw in je gekende, gedreven stijl hier. Het woordje 'murw' moet je er nog zien uit te krijgen, want ik heb de stellige indruk dat dat hoe dan ook niet past bij jou. Het doet me denken aan de uitspraak van een vroegere Duitse schrijver: 'Ik kwam ter wereld en leefde desondanks verder.'
Een prachtkind, wie wenste het je niet? Mettertijd ga je zijn meer meer en meer zien rimpelen! :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 17-10-08

Hallo Bibien.Eindelijk is de blog van Bibien weer tot leven gekomen.Ook van mijn kant proficiat met je derde kindje.Ach ik ben zo blij dat je terug bent.Hopelijk blijf je nu niet zo lang meer weg.

Gepost door: jurgen | 17-10-08

Jammer 't zo te moeten horen. Door je lange wegblijven dacht ik dat de redenen voor posts als deze ondertussen opgelost en vergeten waren

Gepost door: beo | 23-10-08

Piep! Tja ... liever dat rimpelloze meer dan te moeten nadenken.
Doe je kinderen een plezier en denk na, neem de kaart en kijk of je geen makkelijkere, aangenamere, mooiere of domweg zelfstandiger route kan nemen?
Heel veel sterkte,
groetjes

Gepost door: Dulcera | 10-11-08

De commentaren zijn gesloten.