20-10-08

put

Waarom dan al die jaren gebleven? Een mooie terecht vraag.

Waarom 9 jaar blijven in een relatie waarvan je weet dat ze gedoemd is om te mislukken. Het antwoord is nogthans simpel...

Neem een ritje met je auto. Op een weg vol putten zal je de eerste keer schrikken van de diepte van een put. Met je hoofd tegen de bovenkant van je auto (en met wat pech je tong gekneld tussen je tanden) verschiet je van de diepte van de put. Zo ook in mijn relatie. De eerste keer dat ik van bedrog kon spreken leek het alsof mijn hart onder een olifantenpoot was terechtgekomen. Onherstelbaar. En dan rij je voort op je levenspad. Je weet dat je zonder twijfel terug langs dezelfde weg gaat passeren....

De tweede maal over dezelfde weg weet je de positie van de put. Je kent de diepte en je lichaam zet zich schrap. En je beseft dat de put anders is. De wind legde er als het ware een laagje zand in. Door het feit dat je wist waar de put was kon je je schrap zetten...En de buil is minder groot.

En nee, ik zeg je niet dat vreemdgaan simpelweg een gewoonte is. Maar wel iets waar je jezelf tegen kan beschermen.

Maar één ding staat vast: nog één keer door de put en mijn wagen geeft het op. Het wrak is er niet meer tegen bestand. Afgeschreven.

Nog één keer en ik neem een andere route. Misschien geen betere weg, misschien rij ik verloren.

Of misschien kom ik een wegwijzer tegen.

12:32 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Bibien,dit schrijven bezorgd me een krop in de keel.Ik vrees dat ik in de laatste put heb gereden en dat het idd klaars is voor de schroothoop.Alleen voel ik me niet sterk genoeg om die beslissins te nemen.Het teleurstellen van mensen die denken dat ik o zo gelukkig ben,maar niet is minder waar.

Gepost door: jurgen | 20-10-08

soms moet er een bom ontploffen om dan vanaf nul weer op te bouwen...

Gepost door: beate | 20-10-08

Ik vind je moedig, Bibien; het 'murw' is eraf. En wat dat doodsprentje betreft, daar zal ik eens iets heel speciaals op schrijven. :-) Maar natuurlijk de eerste 50 jaar nog niet.

Groetje

Gepost door: Willy | 21-10-08

Bibien is alive!!!!!!!!!!!!!!
Ze klinkt droevig, maar ze is er!!!!!!!!!!!
Ik zag het toevallig door een reactie bij Beo. Blij weer wat van je te horen, Bibien, ook al heb ik de indruk dat je door een moeilijke periode gaat. Hou dat mooie hoofd van je rechtop!! You can!! Dan zie je de wegwijzer beter staan.
Grts, Wouter

Gepost door: Wouter | 24-10-08

mmmmmm!!!!

Gepost door: watje | 28-10-08

Piep! Soms is het domweg makkelijker om door te lopen, in plaats van te stoppen, de kaart te nemen en een andere route uit te stippelen ... Om bij je metafoor te blijven.

groetjes

Gepost door: Dulcera | 10-11-08

De commentaren zijn gesloten.