07-11-08

hmmm

"Als je ooit de ware tegenkomt moet je hem zeker houden" zei iemand me ooit. Ik weet nog dat ik op dat moment dacht: 'onzin want hoe weet je nu op dat moment dat het de ware is'?.. Want is niet iedereen 'de ware'? Althans in het begin... Want zeker kan je toch nooit zijn? of wel?

En onlangs zag ik iets dat me deed twijfelen.. Twee mensen zo close. Maar close op een andere manier. Close in de zin van 'mekaar aanvullen'. Het leek wel of elk woord begrepen werd. Elke gesproken zin werd afgemaakt. En je zag ze samen wikken en wegen, samen denken, samen lachen, samen treuren, samen als één. En toch stonden ze apart. Een beeld dat me vreemd was.. een gevoel dat ik niet kon thuisbrengen.

Twijfels stapelen zich op in mijn hoofd. Want was 'de ware' niet zoiets als een verzonnen schim? Was het puur een utopie? Of ben ik altijd mis geweest?

Bestaat er wel degelijk een sleutel naar je hart?

 

 

 

14:19 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Daar zeg je wat.Je kan nooit weten van in het begin of het de ware is.Dit kom je maar te weten met de tijd.Het elkaar aanvoelen,respecteren en begrijpen is niet iets dat je kunt forceren,je kan zeggen als je dit kunt geven en krijgen zonder het gevoel te hebben dat je dit forceerd dat het de ware is.Dan spreek je van liefde,liefde recht uit het hart.Zijn er niet zeer veel mensen op zoek naar de ware?Zijn er niet zeer veel mensen die samen zijn maar waar dit alles ontbreekt?Ik denk zelfs dat je meer kans hebt op dit alles op latere leeftijd en dit hoeft faarom niet stokoud te zijn he.Ik bedoel maar als prille twintiger ben je nog veel te groen te weinig levens ervaring.Respect,respect en nog eens respect voor elkaar hebben en dan ben je al een grote stap verder.

Gepost door: jurgen | 07-11-08

Zeldzaam is het hoor. In al die jaren heb ik maar enkele keren zo'n koppel gezien. Het komt voor, maar is toch zo zeldzaam. Maar niet iedereen is op zoek naar die ware... sommigen willen gewoon iemand die voor hen zorgt, of zoeken iemand om voor te zorgen. Die vinden altijd wel iemand, maar zullen nooit zo close zijn als het koppel dat je beschrijft...
Ik ben er trouwens ook naar op zoek ;-)
Groetjes

Gepost door: Breeg | 07-11-08

Het lijkt jammergenoeg niet voor iedereen weggelegd, maar erger dan 't niet te vinden, lijkt mij stoppen erin te geloven...

Gepost door: beo | 07-11-08

Ik denk dat je in relaties naar alles moet zoeken, maar zekerheid ga je nooit vinden. Gevoelens functioneren slechts op grond van vertrouwen en gevoelens kunnen veranderen. Ik schreef een aforisme op mijn blog: 'Liefde is een dwaalspoor dat twee goede kanten opgaat' Zoiets ongeveer is het volgens mij ook. En, Bibien, ik had het over de bladeren en de herfstwind, maar jij voegde er wel een mooie bedenking aan toe. :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 09-11-08

Piep! Natuurlijk kan het en bestaat het , niet noodzakelijk altijd tussen geliefden, het elkaar begrijpen en aanvoelen kan ook gewoon in een vriendschappelijke relatie!
Alhoewel ... ik wil ook tekenen voor wat jij hierboven neerzet hoor ;-)

groetjes

(ik dwaal nog rond op het "skynet", ik heb een blog waar ik mijn persoonlijke dingen opzet, http://habibi.skynetblogs.be)

Gepost door: Dulcera | 10-11-08

Tuurlijk bestaat die sleutel! Het is alleen een kwestie van 'm te vinden. ;)

Ik denk dat er maar weinig koppels bestaan die echt uit liefde voor elkaar samen zijn. Ik denk dat er veel meer koppels zijn die samen zijn uit gemak, financiële omstandigheden, kinderen, niet alleen willen zijn. Da's niet de juiste basis om dan van Grote Liefde te spreken.
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je dan niet tevreden kan zijn met je leven.

Maar kom, wie ben ik om grote uitspraken te doen over de liefde. :)

Gepost door: beate | 11-11-08

De commentaren zijn gesloten.