12-11-08

het stemmetje

wat zeg je dan? Wat zeg je als iemand je om raad vraagt en elk antwoord het foute kan zijn.

Wat zeg je als iemand zegt diepe gevoelens voor een man te hebben...een man...maar niet de hare... Wanneer ze spreekt over zielsverwant, de juiste en houden van. Woorden die ze nog nooit uitsprak in je bijzijn. Toch niet in haar huidige relatie...

Wat zeg je als je merkt dat ze eindelijk gelukkig is? Maar niet op de juiste manier...Ze lacht meer. Meer dan dat ze in jaren heeft gedaan. Ze voelt zich geliefd. Meer dan ze ooit heeft ervaren.

Ze voelt warmte doorheen de kilte die ze de hare had gemaakt. Ze geniet..meer als ooit tevoren. Ze vertelt je hoe haar tenen krullen bij het horen van sommige woorden, hoe haar hart sneller klopt, het gevoel van eindelijk te leven.

Maar wat vertel je haar? Als je weet dat het niet over haar partner gaat..niet over de vader van haar kinderen. Een man die haar vaak in de steek liet.. Een man waarover je dikwijls dacht dat het beter voor haar had geweest als hij was gegaan.

Zeg je dan dat ze haar geluk moet opgeven? Opgeven voor het leven dat ze reeds heeft? Of zeg je haar dat het nu haar tijd is...tijd om te leven.

Of zwijg je.

10:11 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Leven,Bibien leven.Als je geluk ergens anders ligt dan moet je daar voor gaan.De tijd gaat snel dus gebruik hem optimaal.De stap zetten zal misschien wel het moeilijkste zijn maar misschien zal je zeggen had ik het maar eerder gedaan.

Gepost door: jurgen | 12-11-08

Ik zwijg. En luister. Want zij alleen kan weten of hij het nu wel waard is... en of hij haar deze keer niet terug in de steek zal laten.
Hoewel... zoiets weet je nooit echt helemaal. Ga op je gevoel af.
Damn, heb ik toch weer niet kunnen zwijgen ;-)

Gepost door: Breeg | 12-11-08

Kijk eens naar hiernaast... Je kreeg ooit een stukje tekst van mij... weet je nog !
Ooit... ooit komt je tijd meisje, als je er klaar voor bent !

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 12-11-08

@M&M De helft lijkt hier verdwenen..en dan is het fijn een 'oude bekende' tegen te komen :-)

Gepost door: bibien | 12-11-08

Ik geef je een linkje op mijn blog !

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 12-11-08

Piep! Ok ... dit is een lastige, maar omdat me toch ongevraagd om mijn mening wordt gevraagd ...

Stel, er is een God (met hoofdletter, absoluut en alstublieft!)
En als je je laatste asempje hebt uitgepuft kom je voor haar te staan. En die brave vrouw (God is vrouwelijk, laat daar geen twijfel over zijn) vraagt je "En, Bibien, heb jij een mooi leven geleefd, heb jij alle kansen ten volle benut, heb jij mijn schepping volledig aangewend en heb jij geen tijd verspild aan haat, nijd, jaloezie, of verdriet, melancholie, treuren, maar heb jij volop genoten van wat het leven jou te bieden heeft?"
Stel, dat het zo zou gaan ...
Wat ga je dan zeggen?

Dikke kus en veel groetjes
xxx

Gepost door: Habibi | 12-11-08

Ik denk niet dat je in iemand anders plaats kan of mag kiezen. Maar je kan wel helpen door de juiste vragen toe te reiken. Zoals of ze de kracht heeft zich er door te slaan, ongeacht wat het verloop kan worden.

Gepost door: beo | 13-11-08

zal bij iedereen anders zijn

Gepost door: watje | 13-11-08

De commentaren zijn gesloten.