19-06-09

zelfkennis..

Hou je van hem? Is hij alles wat je zocht? Past hij bij je? Loopt jullie gedachtengang simultaan?Een volwaardige 'ja' volgt als antwoord uit dezelfde gedachtenkring. De mijne...'Meer dan ooit' komt er meestal nog achter.

Wat is dan het probleem? En waarom hoort er altijd wel een probleem bij geluk? Of is juist het probleem een probleem? Is er wel een probleem?Vragen die continue de wereld van mijn gedachten bewandelen. Vragen die ik maar niet kwijt speel. Negeren gaat. Voor even toch.

Is het mijn onzekerheid die parten speelt? Waarschijnlijk wel ja. Zijn antwoord op zinnetjes als 'ik zie je graag' klinkt meestal als 'dat weet ik toch'. Mijn god, wat moet dat een fantastisch gevoel geven. Beter dan mijn 'ik denk wel dat je me graag ziet'. Maar elke stap die geen bevestiging geeft op mijn 'hou je wel van me' gevoel kan me al doen twijfelen. Elk ongesproken woord schijn ik niet te horen. Of ik hoor het wel...maar trek het in twijfel. 'Je moet gewoon geloven dat het zo is' zeggen ze me dan. Tuurlijk...de buurvrouw dacht waarschijnlijk net hetzelfde toen haar man ging joggen...naar het bed van een ander...

Misschien ben ik het niet gewoon...het zomaar houden van...het zomaar vertrouwen van iemand.. Of misschien is het gewoon mijn angst. Angst om te verliezen..Blind wandelen doet vallen zonder stok of hond. Soms wint de angst ook..wie niet liefheeft kan men niet raken...Eveneens het makkelijkste stuk in mijn ex-relatie. Ik had niet (meer) lief. Maar nu...nu lijkt het liefhebben soms te groot...zo groot dat het me bang maakt..wat als...?

Ik ben bang.

11:27 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Je bent vooral menselijk bibien.
Het zit niet in onze natuur "grote" risico's te nemen. Zeker niet na eerdere nare ervaringen.
We willen graag "zekerheid".
Maar vroeg of laat zal je de sprong in het onbekende moeten wagen. In blind vertrouwen met hij die met je springt.
Waag die sprong. Je zal misschien zachter landen dan je ooit voor mogelijk hield.
Maar spring alleen als je er écht klaar voor bent...

Gepost door: Freekie | 19-06-09

Hallo

houden van is een uitdaging.
houden van is werken aan.
houden van is niet zonder willen.
maar houden van is vergankelijk.
maar neem het leven zoals het komt want het is al vlug genoeg voorbij.

grt

Gepost door: witte | 20-06-09

In de grote chaos zoeken we naar dingen die met een gelukkig gevoel beginnen. Maar we zijn beperkt; altijd ontsnapt ons ergens iets. Men kan niet tegelijk naar één vlinder kijken en de hele zwerm zien of andersom. Er is nu eenmaal geen anders keuze dan af te gaan op onze ervaring en intuïtie en te 'investeren' in hetgeen waar we van houden (kunnen). Als de buurvrouw dat doet, gaat haar man joggen; doet de buurman dat, dan gaat zijn vrouw... fietsen. :-)
Doe het goed, Bibien! Wie kritisch is, is niet 'voor de hand liggend' en dat bespaart vaak narigheden.

Groetje

Gepost door: Willy | 25-06-09

Angst voor jezelf?
Mij hebben ze altijd gezegd dat je eerst jezelf ok moet vinden, jezelf moet aanvaarden, van jezelf moet houden voor je van een ander kan houden, en ik denk dat dat waar is.

Maar volgens mij weet je dat zelf ook wel en is het gewoon het verleden dat je parten speelt.
Er komt vast een dag dat je in het heden, of misschien zelfs wel in de toekomst kan leven ook, geef het gewoon wat tijd, tijd en boterhammekes.

Gepost door: Tina | 26-06-09

Loslaten Liefhebben is los laten. Loslaten van angsten. Durven vertrouwen?
Gepost door: Trucido | 22-07-09

Zelfkennis... is het begin van de waarheid.

Meer ga ik er niet over zeggen...
Op zo'n momenten zijn woorden ook overbodig. Je hoofd en je hart op één lijn krijgen, will we ever? Al kan ik daarop reageren met een volgende vraag: 'is dat altijd nodig?'

Gepost door: abnormalia | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.