03-08-09

bucket list

Maak eens een bucket list zei ze me. En doe die dingens dan ook eens. "Ik begon alvast" voegde ze er trots aan toe. En beide wisten we wel dat ze misschien al zou stoppen in de helft van item 1. Zo zitten we nu eenmaal ineen, mijn zus en ik. Vol overgave beginnen maar altijd met een open einde. Maar toch begon er zich in mijn hoofd een lijst te vormen. Al is het maar om mezelf wijs te maken dat ik heus wel weet wat mijn doel is. Hieronder een eerste vorm als herinnering voor mezelf binnen een tijdje. En nu eens zien of ik er ooit iets volledig kan afstrepen. En dan nog het liefst in dit leven.

Mijn bucket list.

1. Zorgen dat ik mezelf gelukkig kan maken zonder te denken dat mijn geluk van  anderen afhankelijk is.  (al bij al kom je dan toch bedrogen uit. of op zijn minst teleurgesteld.)

2. trouwen met alles erop en eraan (ook al ben ik geen voorstander, toch besef ik dat één dag volle aandacht de compensatie is voor alle andere dagen dat men vergat dat je er was.)

3. 'het' huis afmaken en besluiten wat ik ermee ga doen. (tenslotte ben je niets met een eigendom als je niet weet of je die eigendom wel wil.)

4. Niet meer jaloers zijn op de koppels die dicht bijeen zitten op een bankje in de speeltuin of koppels die close lijken. (maar bij mezelf denken dat ze die avond mss ook nog wel ruzie maken thuis)

5. geen crocs meer in de droogkast stoppen. (remember: crocs krimpen).

6. Niet meer het gevoel hebben tijd te willen inhalen puur omdat je denkt dat je op je 40ste nog even ver gaat staan met je huidige relatie.

7. Niet meer van anderen verwachten dat ze je hetzelfde geven wat jij geeft. (Reminder: Respect werkt niet langs twee kanten maar gaat gewoon naar diegene die het meeste neemt en het minste geeft. Gewoon zelf minder geven.

8. momenten beleven die wel blijvend zijn zonder dat er altijd wel 'iets' is wat 'het' moment teniet doet voor een stukje.

9. niet meer zo naief zijn.

 

 

 

 

10:26 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

10. Regelmatig opruimen en defragmenteren van hard schijfje in hard koppeke.
:-)

Groetje

Gepost door: Willy | 03-08-09

Wauw, wat een lijst. Je hebt me inspiratie gegeven voor het mijne. En als je nu een manier gevonden hebt om het lijstje effectief te kunnen afwerken moet je mij dat zeker laten weten! Mij lijkt het immers niet te lukken.

Gepost door: Bart | 03-08-09

10.Niet vergeten ook positief te denken. Er zijn immers een hoop mensen die wel alle respect teruggeven dat je hen geeft. Naïviteit is ook niet persé slecht.
Doe je ding, geloof in wat je doet. Je hebt wel gelijk met punt 1. Gelukkig zijn is iets wat je niet mag laten afhangen van anderen... Daar moet je zelf voor zorgen.
Maar je moet de positieve dingen wel blijven zien hé... ;-)

Gepost door: Breeg | 03-08-09

Bedankt voor je reactie Bibien!
Fijne avond nog!
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 03-08-09

Gewoon jezelf zijn en dat ok vinden ;-)

Gepost door: Tina | 03-08-09

Punt 5... ... kan je al schrappen.
Naar ik hoorde zijn de makers van "crocs" zo goed als failliet. Hun product is té goed. Het verslijt niet. De afzet is bijgevolg niet meer echt dat...
Tenzij we ze massaal in de droogkast gaan stoppen natuurlijk ;-)

Gepost door: Freekie | 04-08-09

Dat wisselend gevoel herken ik héél goed Bibien!
Nu bijvoorbeeld zou ik samen willen zijn ;-)

Gepost door: Marjan | 05-08-09

Crocs??
Nu stel je me teleur. ;)

Da's een hele lijst. Maar een mens moet uitdagingen hebben, eh. :)

Gepost door: Beate | 07-08-09

De commentaren zijn gesloten.