10-08-09

twee mensen...twee gedachten..teveel verwachtingen

Niet verwacht...zeer plots...zag ik mijn spiegelbeeld in de tv die op hoge toeren draaide maar me amper kon boeien. Wazig was het beeld. Het spiegelbeeld nogthans duidelijk. 1 betraand gezicht..

Een beeld dat ik al lang niet meer zag bij mezelf. Niet meer op zo'n manier. De laatste keer was net voor de beslissing een eigen leven te beginnen. Voor mezelf. Met kinderen. Maar zonder de 'vader' die me meer verdriet bracht dan vreugde.

En toch was het daar weer. Iets anders..maar o zo intens..Niet gedacht ooit nog in deze situatie te zitten. De situatie waar ik van wegliep. De situatie waar ik mezelf beloofd had ze nooit meer toe te staan.

Ik begreep hem. Heel goed zelfs. Na weken zorgen voor kleine wezens en eindelijk nog eens een vrije avond wil je hem wel eens spenderen op een terras of aan een tafel met een mannelijke vriend en het bijhorende pint. Ik begreep het.

Maar ik had ook mijn gevoelens...Want nu had ik mijn kinderen. Gebonden aan mijn huis. Met plezier. Na een weekje eindelijk terug de vertrouwde geur, het kinderlijk geroep en zoveel meer. Omstandigheden niet gezocht. Misschien was het fout te verwachten ook deze avond eens in gezelschap door te brengen. Niet met zijn kinderen maar eens een keertje met de mijne..Ik begreep het. Het was een moeilijke keuze. Ook hij had recht op eens 'iets anders'. "Je hoefde niet bij ons te zijn zei hij me. Je had evengoed de voorbije weken kunnen afspreken." Helemaal waar. Ik had ook een andere keuze kunnen maken. Ik kan er niet omheen. Ik was bij jullie omdat ik jullie graag zie, graag bij jullie ben. Niet als opoffering. Gewoon...omdat het met twee ook zoveel fijner is dan alleen.Misschien was het fout van mij om hetzelfde te verwachten.  Huilend vertrokken. Zo intens teleurgesteld. Ik begreep je. Jij mij niet.  Was het niet normaal dat je eens iets anders wou? Ja zeker.. Het was toch allemaal zo erg niet...Nee, niet voor diegene in gezelschap..wel voor diegene in tranen. Als je maar even kon voelen hoe ik me voelde..

Ieder zijn keuzes. Dat is waar. Misschien moet ik ook maar meer voor 'mezelf' gaan.

Ik zie je graag. Echt waar. Heel intens. En nog steeds ben je voor mij mijn soulmate en diegene waar ik mezelf in terug kan vinden.

Maar mensen vergeten nooit hoe je hen deed voelen...

15:51 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-08-09

bucket list

Maak eens een bucket list zei ze me. En doe die dingens dan ook eens. "Ik begon alvast" voegde ze er trots aan toe. En beide wisten we wel dat ze misschien al zou stoppen in de helft van item 1. Zo zitten we nu eenmaal ineen, mijn zus en ik. Vol overgave beginnen maar altijd met een open einde. Maar toch begon er zich in mijn hoofd een lijst te vormen. Al is het maar om mezelf wijs te maken dat ik heus wel weet wat mijn doel is. Hieronder een eerste vorm als herinnering voor mezelf binnen een tijdje. En nu eens zien of ik er ooit iets volledig kan afstrepen. En dan nog het liefst in dit leven.

Mijn bucket list.

1. Zorgen dat ik mezelf gelukkig kan maken zonder te denken dat mijn geluk van  anderen afhankelijk is.  (al bij al kom je dan toch bedrogen uit. of op zijn minst teleurgesteld.)

2. trouwen met alles erop en eraan (ook al ben ik geen voorstander, toch besef ik dat één dag volle aandacht de compensatie is voor alle andere dagen dat men vergat dat je er was.)

3. 'het' huis afmaken en besluiten wat ik ermee ga doen. (tenslotte ben je niets met een eigendom als je niet weet of je die eigendom wel wil.)

4. Niet meer jaloers zijn op de koppels die dicht bijeen zitten op een bankje in de speeltuin of koppels die close lijken. (maar bij mezelf denken dat ze die avond mss ook nog wel ruzie maken thuis)

5. geen crocs meer in de droogkast stoppen. (remember: crocs krimpen).

6. Niet meer het gevoel hebben tijd te willen inhalen puur omdat je denkt dat je op je 40ste nog even ver gaat staan met je huidige relatie.

7. Niet meer van anderen verwachten dat ze je hetzelfde geven wat jij geeft. (Reminder: Respect werkt niet langs twee kanten maar gaat gewoon naar diegene die het meeste neemt en het minste geeft. Gewoon zelf minder geven.

8. momenten beleven die wel blijvend zijn zonder dat er altijd wel 'iets' is wat 'het' moment teniet doet voor een stukje.

9. niet meer zo naief zijn.

 

 

 

 

10:26 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |