22-11-09

slechts een woord...

Voor sommige zijn woorden slecht woorden... Voor mij betekenen ze zoveel meer...Want mooie woorden kunnen ook slecht zijn. Dat leerde ik tenminste...Woorden zijn pas mooi als de daden erachter evenredig zijn.

Het woord ''vriend.''...een mooi woord ja...ik heb ze graag... Sommige toch.

Ook vriend had mooi geweest. Ik had het er voor over. Ieder zijn grenzen en beperkingen. Ook ik..ook hij...Ik had respect voor zijn beperkingen...en boog..en gaf..en gaf..en gaf..

Ook hij vocht. Zei hij me. Woorden....

Vriend...ik probeer het te interpreteren. ik probeer er nog een excuus voor te verzinnen. Probeer in zijn schoenen te staan..probeer het te begrijpen. Maar het lukt me even niet...Misschien ben ik verkeerd...Maar ik zie het juiste er niet van in...

Hoe kan je jezelf een vriend noemen...vertel het me...hoe kan je jezelf een vriend noemen als er een 'vriendin' voor je staat...huilend..wenend...smekend ... om hulp...Hoe kan je je dan een vriend noemen als je haar de vraag stelt: kan je elders terecht? Hoe kan je je dan een vriend noemen als je zelf kiest voor een andere vriend en een avondje plezier. Waar sta ik dan? Wat ben ik minder dan de andere vriend? De andere vriend die je toen niet nodig had...

En wat ben jij dan voor vriend geweest? Als je het har(d)t hebt om iemand huilend achter te laten. Om jezelf te gaan amuseren..Was het zo belangrijk voor je dan? Begrijp ik het niet? Was ik te veeleisend?

En wat voor vriend had ik..als hij me s'morgens nog kon vertellen dat het leuk was geweest..Dat het om 23 al gedaan was..maar dat hij dan nog koos voor een ander plekje om verder te feesten tot 2 uur...

Wie was ik.

Wat was ik.

vertel het me...

En nog;..nog wil ik luisteren...maar niet naar zomaar 'woorden'...

20:16 Gepost door bibien in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Woorden zijn pas mooi als de daden erachter evenredig zijn... Dat heb je heel juist gezegd Bibien.
En neen, een echte vriend laat je niet huilend achter om elders gaan te fuiven. Een echte vriend is er altijd voor je, door dik en dun.

Gepost door: Marjan | 22-11-09

"In zo'n geval weet ik genoeg.": zegt mijn verstand. Maar ik weet uit ondervinding al dat het hart op zo'n moment vaak het verstand niet volgt. Niet wil volgen.
Je trekt er je lessen uit.
Alleen maar geven kan niemand, hoe gul die iemand ook is. Maar als ze je dit al ontzeggen... Niet aan de zijde van je "vriendin" staan wanneer ze je nodig heeft...
"Dan weet je genoeg..." Zegt mijn verstand...
Ik kon het... "Neen" zeggen... Maar dat vraagt tijd... Néém je tijd Bibien...

Gepost door: Freekie | 23-11-09

Een echte vriend is iemand die merkt wanneer je hem nodig hebt... zonder woorden, zonder tranen en zeker zonder te moeten smeken!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 23-11-09

Jouw woorden hier zijn stuk voor stuk geven, geven en nog eens geven. Wat jezelf vraagt, is nauwelijks hoorbaar. Vriendschap kan liefde worden, maar andersom dat maak je me niet wijs.

Gepost door: Willy | 23-11-09

Ook vriendschap moet je verdienen
(hij is degene die niet verdient)

Beland niet weer in hetzelfde straatje
Ga voor respect

Gepost door: Birdie | 24-11-09

Hang jij niet te veel af van wat een ander van je denkt, van je vindt, en of die anderer is om naar jou te luisteren?
Wat is het ergste dat je kan gebeuren als je alleen zou zijn? Alleen zijn?

Losstaand daarvan, laat hem maar gaan, net zoals hij jou overduidelijk al laten gaan heeft.

Heel veel sterkte gewenst!

Gepost door: Tina | 29-11-09

De commentaren zijn gesloten.